Cara Mengedit PDF di Kindle Fire

Tidak boleh dikelirukan dengan Amazon Kindle, dulunya dikenal sebagai Kindle Fire dan sekarang hanya sebagai Api, tablet e-reader Amazon yang paling popular adalah leher-dan-leher dengan pesaingnya. Walaupun Amazon Kindle dan Kindle Fire adalah perkara yang sama sekali terpisah, Kindle Fire sering digunakan sebagai platform membaca. Oleh itu, ia dapat membaca fail PDF tanpa terlalu banyak usaha. Tetapi bolehkah anda menggunakan peranti tablet yang popular untuk mengedit fail PDF? Inilah cara menggunakan dan mengedit fail PDF pada peranti Kindle Fire.

Cara Mengedit PDF di Kindle Fire

E-Pembaca

Tidak lebih dari satu dekad yang lalu, e-pembaca menjadi semakin popular. Ya, satu dekad mungkin tidak terdengar lama, tetapi apabila anda memikirkannya, Amazon Kindle dikeluarkan pada tahun 2007 dan cukup menikmati populariti segera. Pada masa itu, e-pembaca adalah alat elektronik, dilucuti dari semua bentuk fungsi berlebihan yang tidak berkaitan dengan tugas mudah untuk membantu pengguna membaca buku mereka, tanpa membawanya.

Amazon Kindle lembut pada mata, praktikal, dan dapat menyimpan sebilangan besar buku dalam satu tempat - ingatannya.

Pada tahun 2011, bahkan tidak setengah dekad kemudian, Kindle Fire dibebaskan. Dan sementara ia tetap menjadi e-pembaca, ia menjadi lebih daripada Kindle lama yang baik. Api telah mengikuti jejak sejawatnya dan, seperti model yang paling popular, ia dapat berfungsi dengan banyak fail dan format, sama ada asli Kindle, atau sebaliknya. Terdapat juga pilihan untuk melihat fail di skrin, dan anda juga boleh menyambungkan peranti ke monitor luaran atau projektor.

Api lebih dari sekadar e-reader tetapi tetap memegang peranan itu.

menyalakan api

Kindle dan PDF

Ketika kita berbicara tentang Kindle, ada dua jenis fail PDF: fail PDF asli yang biasa anda lihat dan gunakan pada peranti anda, dan Kindle Documents. Yang pertama pada dasarnya adalah fail PDF biasa, sementara yang kedua memberi anda beberapa keupayaan dan alat tambahan. Untuk pembaca biasa, fail PDF asli akan mencukupi. Jika Anda menggunakan perangkat Fire untuk belajar atau bekerja, kemungkinan besar, anda memerlukan fungsi penanda, misalnya.

Fail PDF Asli

Untuk membuka fail PDF asli, cukup pindahkan ke Kindle Fire anda. Setelah pemindahan selesai, cari fail PDF yang dimaksudkan dan ketuk. Itu sahaja, anda dapat melihat dan membacanya seperti yang anda lakukan di PC anda. Menggunakan fail PDF asli mungkin mudah, biasa, dan cukup mudah, tetapi ia tidak akan memberikan apa-apa selain kebenaran melihat Google Docs. Sudah tentu, fail PDF asli boleh ditatal, diperbesar, dll.

pdf

Dokumen Kindle

Sekiranya tujuan anda hanyalah pengalaman pembaca, PDF asli akan berjaya. Namun, untuk mengedit fail PDF, Anda harus menukarnya ke format Kindle. Nasib baik, proses ini agak mudah dan mudah. Tidak, anda tidak memerlukan aplikasi penukar pihak ketiga seperti yang anda fikirkan, dan anda juga tidak perlu mengeluarkan wang tambahan.

Cara terbaik untuk menghantar fail PDF ke Kindle anda adalah dengan menghantarnya sebagai e-mel. Syukurlah, ini juga cara anda menukar fail.

Untuk melakukannya, cukup ketik “Tukarkan”Dalam baris subjek. Peranti yang menerima e-mel secara automatik akan mendapatkan fail PDF dalam format proprietari.

Jadi, apa yang dibawa ke meja? Anda boleh menukar saiz fon teks, menggunakan alat Text-to-Speech, menyoroti petikan, dan lain-lain. Perlu diingat, bahawa apabila menukar fail PDF, halaman akan diformat semula dan grafik serta foto mungkin berakhir di tempat, hanya dapat diakses apabila anda meletakkan Kindle Fire anda dalam mod landskap.

Sayangnya, ini tidak memberikan pengalaman pembaca terbaik, sebab itulah Amazon Kindle membolehkan anda mengakses fail sebagai PDF asli dan Kindle Document. Sebagai peraturan, jika membaca buku adalah tujuan anda, tidak perlu menukar PDF. Sebagai alternatif, jika anda ingin menggarisbawahi petikan dalam rancangan atau mendapatkan akses ke lebih banyak pilihan penyuntingan untuk kerja atau penyelidikan, disarankan agar anda mengikuti penukaran Dokumen Kindle.

Penonton PDF lain

Walaupun penonton lalai melakukan pekerjaan yang baik ketika datang ke PDF di Kindle Fire, ia mungkin bukan secawan teh anda. Nasib baik, Kindle Fire adalah tablet, selain menjadi e-reader dan menikmati akses penuh ke Amazon App Store. Ini bermakna bahawa melayari di sekitar kedai untuk aplikasi alternatif yang sejuk pasti dapat dilakukan. Sebenarnya, aplikasi pihak ketiga mungkin memberi anda ciri-ciri yang sangat sesuai untuk anda. Terdapat banyak yang tersedia di luar sana dan anda pasti akan mencari yang terbaik.

Menyunting PDF di Kindle Fire

Cara paling biasa untuk mengedit fail PDF pada peranti Kindle Fire adalah menukarnya menjadi Kindle Documents. Namun, jika anda mencari pengalaman membaca, pertimbangkan untuk membuka fail sebagai PDF asli, kerana Kindle Documents sering mengacaukan pilihan pemformatan, gambar, dan grafik. Sekiranya anda tidak menemui semua ciri yang anda perlukan pada aplikasi pembaca PDF lalai di Fire, jangan ragu untuk mencari-cari alternatif di App Store Amazon.

Adakah anda menggunakan aplikasi pembaca PDF lalai di Fire anda? Sekiranya tidak, yang mana anda ikut? Kenapa? Adakah anda mahu menyunting PDF anda? Jangan ragu untuk melayari bahagian komen dengan sebarang pertanyaan / petua / nasihat.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found