Cara Mengedit Dokumen Google di Kindle Fire

Google melakukan tugas yang hebat untuk menyatukan semua perkhidmatan mereka. Mereka bekerja dengan lancar antara satu sama lain untuk menjadikan hidup anda lebih mudah. Namun, Amazon tidak suka bermain bagus dengan Google, kerana mereka adalah pesaing yang sengit.

Cara Mengedit Dokumen Google di Kindle Fire

Oleh kerana Kindle Fire adalah produk Amazon, peraturan yang sama berlaku. Anda bahkan tidak boleh memasang Google Play Store di Kindle Fire anda jika anda bukan pengguna teknologi canggih. Tidak sepenuhnya mustahil, tetapi sukar kerana melibatkan APK dan muat turun pihak ketiga.

Baca terus untuk mengetahui cara mudah mengedit Dokumen Google di mana-mana peranti Kindle Fire.

Cara Membuat Dokumen Google Berfungsi di Kindle Fire

Ini mungkin terdengar berlebihan, tetapi perlu untuk menjelaskan mengapa Dokumen Google tidak dapat diedit dengan mudah di Kindle Fire. Dokumen Google disimpan di Google Drive, yang merupakan aplikasi penyimpanan Awan Google. Anda tidak dapat memuat turun Google Drive ke Kindle Fire anda, kerana anda bahkan tidak dapat memasang Google Play Store.

Oleh itu, menyunting Dokumen Google di Kindle Fire nampaknya mustahil. Nasib baik untuk anda, bagaimanapun, ada beberapa jalan penyelesaian yang boleh dilakukan oleh semua orang, bukan hanya yang mahir dalam bidang teknologi. Mengedit Dokumen Google di Kindle Fire jauh lebih mudah daripada mengeditnya di telefon pintar, kerana skrinnya lebih besar.

Sekiranya anda mempunyai komputer, anda akan mengatasi masalah ini dengan lebih mudah. Anda dapat menggunakan aplikasi Kirim ke Kindle, dan mengirim fail Google Docs ke Kindle Fire anda. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan port USB di komputer anda, atau menghantar fail melalui e-mel.

Sudah tentu, anda juga boleh mempertimbangkan untuk menggunakan penyemak imbas Sutera di Kindle Fire anda, tanpa memasang aplikasi dan menyulitkan. Anda boleh mengakses Google Drive anda melalui Silk. Pada dasarnya, ini semua pilihan anda, jadi mari kita bahas dengan lebih terperinci.

menyalakan api

Menggunakan Desktop atau Komputer Riba Anda

Sekiranya anda mempunyai komputer yang berfungsi, menyunting Google Docs di Kindle Fire akan menjadi lebih mudah. Perkara yang anda perlukan adalah akaun Google Drive, yang mengandungi dokumen yang diinginkan, penyemak imbas web apa pun (Safari, Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge, dll.), Dan aplikasi Kirim ke Kindle.

Anda boleh memuat turun aplikasi bagus ini dari laman web rasmi Amazon. Ia direka untuk menghantar dokumen dari komputer ke Kindle Fire anda, itulah yang anda perlukan. Amazon melakukan pekerjaan yang sangat baik dengan aplikasi ini kerana menyokong semua format teks utama (PDF, Word, Notepad, Fail teks).

Berikut adalah pautan muat turun untuk Windows, Android dan Mac. Cukup pasang aplikasi pada peranti anda (ia mempunyai keperluan sistem yang sangat rendah) mengikuti arahan pada skrin anda.

Ambil dokumen Google Docs dari Google Drive anda menggunakan penyemak imbas anda. Ini mudah, hanya log masuk dengan bukti kelayakan anda, dan simpan dokumen yang diingini di tempat yang kelihatan, mis. di desktop anda.

Klik kanan dokumen yang dikehendaki dan tekan Hantar ke Kindle. Anda juga boleh memilih beberapa dokumen dan menghantarnya sekaligus. Sebagai alternatif, anda boleh membuka aplikasi Kirim ke Kindle dan seret semua dokumen yang ingin dihantar kepadanya.

Apabila anda menyambung ke rangkaian Wi-Fi di Kindle Fire anda lain kali, ia akan menerima fail yang dihantar. Kemudian anda dapat melihat dokumen dan mengeditnya sesuka hati.

Menggunakan E-mel Kindle Fire Anda

Hantar ke Kindle sebenarnya berfungsi juga melalui e-mel. Setiap pengguna Kindle Fire mendapat alamat e-mel Send to Kindle yang unik (mis. [Dilindungi e-mel]). Terdapat banyak jenis fail yang disokong untuk pilihan ini, termasuk fail doc dan docx yang perlu anda hantar.

Anda boleh memberikan alamat e-mel Kindle anda kepada rakan atau rakan anda supaya mereka juga dapat menghantar fail Google Docs kepada anda. Sekiranya anda tidak mengetahui alamat e-mel Kindle anda, log masuk ke akaun Amazon anda, dan lawati Urus Peranti Anda, dan kemudian Urus Kindle Anda.

Perhatikan bahawa anda harus menyetujui e-mel pengirim anda, walaupun anda dari peranti lain. Lawati halaman Urus Kindle Anda sekali lagi dan tambahkan e-mel anda ke senarai kenalan yang diluluskan.

Sekarang anda sudah siap, anda boleh menulis e-mel ke e-mel Kindle anda (atau membiarkannya kosong) dan hanya melampirkan fail Google Docs yang anda mahukan. Anda boleh menggunakan mana-mana pelanggan e-mel untuk melakukan ini.

Pada saat anda menyambungkan Kindle Fire anda ke rangkaian Wi-Fi, dokumen yang dihantar akan ditunjukkan dalam Senarai Dokumen.

dokumen google

Sambungkan Kindle Fire Anda ke Komputer Anda

Sekiranya anda ingin membuat perkara mudah, selalu gunakan port USB untuk menghantar Dokumen Google anda ke Kindle Fire. Ikuti sahaja langkah berikut:

  1. Ambil dokumen yang diinginkan dari Google Drive anda dan letakkan di tempat yang tidak dapat dilupakan, seperti desktop anda.
  2. Kemudian pasangkan Kindle Fire anda ke port USB PC anda. Ia akan muncul dalam senarai pemacu.
  3. Buka, dan kemudian klik pada direktori Penyimpanan Dalaman.
  4. Seterusnya, anda perlu mengklik folder Dokumen.
  5. Cari fail Dokumen Google anda di komputer anda dan seret ke folder Dokumen ini.
  6. Sekarang anda boleh mencabut Kindle Fire dari PC anda. Dokumen akan ada di sana, siap diedit.

Menggunakan Penyemak Imbas Sutera

Akhirnya, anda boleh menggunakan penyemak imbas Sutera di Kindle Fire anda untuk mengakses Google Drive anda. Ketahuilah bahawa kadangkala pilihan ini tidak dapat dilaksanakan, walaupun ini merupakan penyelesaian termudah. Atas sebab apa pun, terdapat gangguan dengan Google Drive jika anda mengaksesnya melalui Kindle Fire.

Pastikan peranti anda dikemas kini sebelum anda melakukan ini. Dalam kebanyakan kes, ia mesti berfungsi, dan anda seharusnya dapat log masuk ke Google Drive anda, mengakses fail Google Doc yang diinginkan dan mengeditnya secara bebas.

Pergi ke Penyuntingan

Di sana anda memilikinya. Mengedit Dokumen Google di Kindle Fire semestinya lebih mudah, tetapi sekurang-kurangnya ada beberapa penyelesaian untuknya. Mudah-mudahan, Amazon akan bekerjasama dengan Google pada masa akan datang dan berusaha untuk mengintegrasikan perkhidmatan mereka dengan lebih baik.

Sehingga itu, anda mempunyai helah kemas ini. Mana yang paling sesuai untuk anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found