Cara Mengedit Saiz Font di Google Keep

Adakah anda pernah menikmati aplikasi Google Keep anda? Sekiranya anda gemar membuat senarai tugasan dan menuliskan pemikiran anda setiap hari, anda mungkin mempunyai.

Cara Mengedit Saiz Font di Google Keep

Tetapi sehebat itu, Google Keep mempunyai kekurangan tertentu. Salah satunya tidak membenarkan pemformatan teks. Ini bermaksud bahawa anda tidak perlu memilih saiz fon teks anda.

Walaupun ini adalah kesulitan besar bagi sesetengah pengguna, itu bukan masalah besar bagi orang lain. Malangnya, tidak ada yang tahu bila atau kapan Google akan membuat perubahan. Tetapi dalam artikel ini, kami akan mencadangkan penyelesaian.

Hantar Maklum Balas ke Google

Idea ini mungkin tidak memenuhi syarat sebagai penyelesaian segera untuk masalah pemformatan teks di Google Keep. Tetapi mungkin itu satu-satunya cara untuk benar-benar mendapatkan hasil yang nyata. Semakin banyak pengguna Google Keep melihat kekurangan pemformatan fon sebagai kelemahan aplikasi Google yang sangat baik.

Dan kerana syarikat terkenal kerana mendengar pengguna mereka dan bertindak balas terhadap keperluan mereka, tidak ada salahnya menambahkan dua sen anda mengenai perkara itu.

Yang perlu anda lakukan hanyalah menggunakan aplikasi mudah alih Google Keep yang tersedia untuk kedua-dua peranti iOS dan Android dan pilih "Maklum Balas" dari menu utama.

Anda tidak akan mendapat sambutan, tetapi maklum balas anda akan diambil perhatian dan disimpan. Jauhkan jari anda dan siapa tahu apa yang boleh berlaku.

Saiz Font Di Google Keep

Tetapi pada waktu makan

Jika anda sudah memiliki beberapa pilihan pengeditan dan pemformatan dalam teks di Google Keep, ada sesuatu yang dapat anda coba. Ini mungkin bukan pendekatan yang paling praktikal, tetapi cukup cepat dan mudah.

Yang dapat anda lakukan adalah menggunakan alat web yang disebut Boldtext.io untuk menukar fon yang anda gunakan di Google Keep. Anda boleh membuka Google Keep di satu tab penyemak imbas dan alat web yang lain. Kemudian, salin dan tampal teks yang anda mahukan. Pastikan untuk menggunakan pilihan "Muat lebih banyak font" untuk melihat setiap pilihan yang ada.

Walaupun anda tidak mempunyai kemampuan untuk mengubah ukuran fon, sudah ada perbezaan yang signifikan dalam bentuk dan ukuran fon yang mungkin hanya berfungsi. Ini boleh menjadi cara yang menyeronokkan untuk menambahkan lebih banyak penyesuaian ke Google Keep secara umum dan membuat nota tertentu menonjol.

Pilihan Penyesuaian lain di Google Keep

Google Keep tidak mempunyai terlalu banyak pilihan untuk penyesuaian - dan ia dirancang sedemikian rupa. Anda tidak seharusnya terganggu dengan perincian kecil, cukup dengan menambah nota, tugas, dan peringatan. Walau bagaimanapun, masih ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk membuat setiap nota sedikit berbeza.

Tambah Warna

Salah satu ciri paling kuat di Google Keep adalah menyusun nota anda mengikut warna. Inilah idea, tuliskan impian anda dengan warna biru, senarai tugasan anda dengan warna kuning, dan idea yang berkaitan dengan pekerjaan anda dengan warna hijau.

Untuk sesuatu yang sangat mendesak, gunakan nota merah terang dengan fon yang sangat jelas. Mengubah warna nota anda hanya memerlukan beberapa ketukan pada skrin atau klik dengan mousepad anda. Palet warna dipaparkan dengan jelas sehingga anda dapat mengkliknya sehingga anda menemui warna yang anda sukai.

Ubah Tata Letak

Terdapat satu lagi perubahan mudah yang dapat membuat perbezaan dalam cara anda melihat nota anda di Google Keep. Paparan lalai dalam aplikasi adalah lajur, dan banyak pengguna pasti menyukainya seperti itu.

Tetapi jika paparan grid lebih menarik secara visual, anda juga mempunyai pilihan itu. Ikon togol berada di bahagian atas skrin di kedua-dua aplikasi mudah alih dan portal web.

Tukar ke Tema Gelap

Banyak aplikasi telah beralih ke mod gelap, atau sekurang-kurangnya mereka menawarkan pilihan tersebut. Perkara yang sama berlaku untuk Google Keep. Dan anda boleh berubah dari cahaya ke gelap sama ada anda menggunakan portal web atau aplikasi mudah alih.

Perlu diingat bahawa jika anda menggunakan sistem operasi Android baru dan mod gelap pada peranti anda, Google Keep akan menggunakan mod gelap secara lalai.

Memaksimumkan Penyesuaian Google Keep

Anda mungkin mengatakan bahawa pemformatan di Google Keep adalah terhad, tetapi sebenarnya ia tidak wujud. Tetapi ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk membuat bentuk dan saiz fon anda tetap berbeza.

Sehingga Google memutuskan bahawa ciri pemformatan fon harus tersedia di setiap aplikasi Google, termasuk Keep. Anda boleh memusatkan perhatian pada warna, tema, dan tata letak untuk sementara waktu, dan itu mungkin sudah cukup untuk sekarang.

Bagaimana anda menyesuaikan nota Google Keep anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found