Cara Mengedit Kegemaran di Roku

Salah satu perkara terbaik untuk memiliki alat baru ialah membuat cap peribadi anda sendiri. Apabila anda mendapat telefon pintar baru, ia hanyalah peranti dengan sistem operasi. Setelah anda membuat kata laluan, mengubah latar belakang, memilih fon, dan memuat turun aplikasi kegemaran anda, ia mula terasa seperti telefon anda.

Cara Mengedit Kegemaran di Roku

Itu juga berlaku untuk pemain streaming Roku anda. Menjadikan sesuatu yang penting adalah penting untuk menggunakannya dan Roku membolehkan anda memperibadikan pengalaman menonton anda dengan pelbagai cara.

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara mengedit senarai kegemaran. Kami juga menawarkan petua mengenai cara membeli dan memuat turun saluran dari kedai.

Susun semula Saluran di Kegemaran Anda

Selepas membeli saluran yang anda mahukan atau memuat turun beberapa saluran percuma di Roku, anda boleh memperibadikannya. Adakah anda tertanya-tanya bagaimana mengedit kegemaran di Roku dan memindahkannya dari bawah ke depan dan tengah? Lagipun mereka adalah kegemaran anda, dan anda akan menggunakannya lebih daripada yang lain. Yang anda perlukan hanyalah alat kawalan jauh Roku anda dan beberapa langkah mudah.

 1. Pilih saluran yang ingin anda pindahkan. Halaman Kegemaran Roku
 2. Tekan * pada alat kawalan jauh anda dan anda akan melihat menu pilihan. Jauh Roku
 3. Pilih "Pindahkan saluran" dari menu pilihan. Tetapan Saluran Roku
 4. Gunakan pad arah pada alat kawalan jauh anda untuk menggerakkan saluran ke atas atau bawah, kiri atau kanan. Jauh Roku - 2

Sekarang, anda akan mempunyai pilihan utama di bahagian atas skrin. Tetapi, ingatlah bahawa perubahan ini hanya berlaku untuk perangkat yang sedang Anda gunakan. Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan streaming Roku di TV atau peranti mudah alih lain, perubahan tersebut tidak akan berlaku.

Alih keluar Saluran Dari Kegemaran Anda

Akhirnya, anda boleh membuang saluran yang tidak lagi anda anggap sebagai kegemaran anda, dan juga saluran yang tidak anda tambahkan ke senarai tersebut. Dengan beberapa langkah pendek dan sederhana, anda boleh memadam saluran apa pun dari senarai.

 1. Pergi ke Skrin Utama pemain Roku atau Roku TV anda. Laman Utama Roku
 2. Gunakan alat kawalan jauh dan cari saluran yang ingin anda alih keluar dari kegemaran. Halaman Kegemaran Roku
 3. Tekan tanda bintang (*) dan anda akan melihat lagi menu Pilihan. Jauh Roku
 4. Pilih "Buang saluran" dan kemudian sahkan pilihan. Tetapan Saluran Roku - 2

Sekiranya saluran yang ingin anda alih keluar adalah saluran yang anda langgani, anda mesti membatalkan langganan anda terlebih dahulu. Anda harus menekan (*) pada alat kawalan jauh anda dan mengklik pilihan "Urus langganan". Kemudian, pilih "Batalkan langganan" dan sahkan.

Itu sahaja. Saluran yang anda tidak mahu lagi akan dikeluarkan dari senarai kegemaran anda. Mengedit kegemaran anda di Roku merangkumi saluran penilaian, menyusunnya semula dan membuangnya. Anda boleh melakukan semua itu dengan hanya beberapa klik pada alat kawalan jauh Roku anda.

tv roku

Cara Menambah Saluran Roku ke Kegemaran Anda

Cara termudah untuk pergi adalah dengan menambahkan saluran terus dari kedai saluran pada peranti Roku anda.

 1. Pada Skrin Utama di sebelah kiri, pilih "Saluran Streaming." Dari sini, mudah untuk melihat dan menambah saluran yang anda suka. Terdapat beribu-ribu saluran streaming yang tersedia.

  saluran penstriman

 2. Apabila anda menjumpai saluran yang anda suka, sorotnya dengan alat kawalan jauh Roku anda dan pilih "Tambah saluran." Roku Tambah Saluran
 3. Anda akan diminta untuk memasukkan pin yang anda buat semasa pengaktifan akaun Roku anda. Sekiranya anda terlupa pin, anda boleh menetapkannya semula di laman web Roku.
 4. Anda akan diminta untuk mengesahkan menambahkan saluran, dan segera setelah itu, saluran yang anda pilih akan muncul di layar Utama.

  menambah saluran

Sekiranya anda ingin menambahkan lebih banyak saluran, yang perlu anda lakukan ialah klik kembali ke Saluran Saluran. Saluran baru muncul di bahagian bawah senarai saluran anda.

Anda juga boleh menambah lebih banyak saluran Roku menggunakan aplikasi mudah alih Roku. Anda harus memastikan bahawa anda mempunyai versi terbaru aplikasi Roku pada peranti anda. Muat turunnya dari Google Play atau Apple Store.

Apabila anda membuka aplikasi, pilih "Saluran Kedai." Anda akan melihat kategori yang berbeza, pilih satu dan pilih saluran yang anda suka dengan mengetuknya dan kemudian ketik "Tambahkan saluran." Di sinilah anda akan diminta PIN anda sekali lagi, sekiranya anda telah menyiapkannya semasa pengaktifan Roku.

roku

Sekiranya saluran yang anda muat turun tidak muncul di bahagian bawah Skrin Utama anda, pastikan bahawa peranti Roku anda beroperasi pada kemas kini sistem terbaru.

Perkara Pemperibadian

Anda suka mengetahui di mana perkara yang mereka mahukan, tempatnya yang tepat. Anda ingin menyediakan kegemaran anda untuk menghiburkan anda sebaik sahaja anda melancarkan Roku, dan dapat difahami demikian.

Walau bagaimanapun, anda sentiasa boleh mengubah fikiran anda dan menendang saluran yang tidak lagi anda gemari dari senarai. Anda bebas menyemak imbas, menemui, menilai, tetapi yang paling penting dinikmati.

Beri tahu kami pendapat anda mengenai ciri kegemaran Roku dan betapa mudahnya menyesuaikannya. Beritahu kami semua di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found