Cara Mengedit Senarai Saluran di Pluto TV

TV Pluto adalah kaedah terbaik untuk menonton televisyen kuno secara percuma. Pilihan anda agak terhad, kerana anda tidak dapat mencari kandungan atau mengatur kategori dengan cara apa pun. Senario ini bermaksud bahawa anda tidak dapat mengedit saluran, tetapi ada pilihan lain untuk mengimbangi.

Cara Mengedit Senarai Saluran di Pluto TV

Inilah yang boleh anda lakukan berdasarkan OS atau peranti yang digunakan.

Alternatif Penyesuaian TV Pluto di Windows 10

TV Pluto pada Windows 10 sangat terhad ketika datang ke ciri. Sebenarnya, Kedai Windows tidak menawarkannya walaupun ia dirancang untuk berfungsi pada OS. Sebaliknya, App Store hanya menunjukkannya untuk XBOX One X / S. Walau bagaimanapun, pluto.tv menawarkan muat turun Windows 10 yang berfungsi.

Pilihan 1: Gunakan Terus Menonton

Setelah dipasang, satu-satunya alternatif penyuntingan saluran TV Pluto yang ditawarkannya adalah "Terus Menonton" di bahagian "On Demand", dan proses ini automatik. Anda tidak dapat mengawalnya, tetapi anda boleh menyalahgunakannya.

 1. Lancarkan program Windows 10 Pluto TV.

 2. Log masuk ke akaun anda dengan mengklik ikon profil anda di bahagian kanan atas dan memilih "Log masuk" dari tetingkap pop timbul.

 3. Klik pada "OnDemand" di bahagian atas.

 4. Semak imbas kandungan atas permintaan, dan tonton senarai yang anda sukai dengan mengkliknya kemudian tekan butang jeda.

 5. Apabila anda mengakses bahagian "Atas Permintaan" sekali lagi, anda akan melihat "Terus Menonton" di panel navigasi kiri (di bahagian atas senarai).

Kategori ini (Terus Menonton) akan menjadi rujukan anda untuk menonton kandungan yang anda simpan (ditonton sebahagian), sama ada merangkumi rancangan TV, TV realiti, dokumentari, video muzik, filem, atau apa sahaja.

Alternatif Penyesuaian TV Pluto di Android

Versi Android Pluto TV mirip dengan peranti Roku (terdapat di bawah), kecuali ia mempunyai lebih banyak pilihan untuk mengimbangi kekurangan penyesuaian saluran.

Anda boleh menggunakan "Tambah ke Kegemaran" dalam "On Demand" untuk membuat senarai tersuai anda. Anda juga boleh menggunakan "Tambah ke Senarai Tontonan" dalam "On Demand" untuk semua saluran, dan lakukan hal yang sama di "Live TV" untuk kandungan yang juga tersedia berdasarkan permintaan.

Pilihan 1: Gunakan Tambah ke Kegemaran

 1. Lancarkan aplikasi Pluto TV Android dan layari TV Langsung. Klik pada saluran atau aliran semasa yang ingin anda tambahkan sebagai kegemaran.

 2. Klik ikon "i" di aliran video di bahagian atas (anda mungkin harus mengetuk media lagi) atau klik saluran / aliran di panduan untuk membuka skrin maklumat.

 3. Klik "Tambah Saluran ke Kegemaran" untuk menyimpan saluran.

 4. Ulangi langkah di atas untuk setiap saluran yang anda mahukan sebagai kegemaran.

 5. Apabila anda melihat panduan, anda akan melihat bahagian "Kegemaran" di bahagian atas menunjukkan setiap saluran yang anda tambahkan dengan hati kuning.

 6. Apabila anda melihat panduan lain, saluran kegemaran anda akan dipaparkan dengan hati kuning yang sama.

"Tambahkan ke Senarai Tontonan" adalah kategori (seperti yang mereka sebut) untuk daftar berdasarkan permintaan kandungan yang ingin anda tonton kemudian. Namun, Anda juga dapat memilih filem dan tayangan di "TV Langsung" untuk ditambahkan ke daftar, asalkan tersedia berdasarkan permintaan. Proses ini akan menghasilkan bahagian kecil yang tersendiri.

"Teruskan" adalah kategori (kerana mereka menyebutnya) untuk menonton kandungan yang telah anda mulakan. Anda boleh menggunakan ciri ini seperti yang anda dapat di Windows 10, di mana anda sebahagiannya menonton kandungan untuk menyimpannya dalam senarai.

Alternatif Penyesuaian TV Pluto di Roku

Roku menawarkan lebih banyak fungsi TV Pluto ketika datang ke alternatif penyesuaian saluran. Anda mendapatkan "Kegemaran" di TV Langsung (hanya untuk aplikasi Roku — tidak ada penyegerakan rentas peranti. Anda juga mendapat "Senarai pantau" di bahagian "Atas Permintaan" - tiada penyegerakan merentas peranti.

Ciri-ciri di atas membenarkan kawalan saluran anda, tetapi saluran tersebut bukan saluran yang disesuaikan - cuma alternatif.

Penting untuk mempunyai kemas kini peranti Roku dan TV Pluto terkini. Untuk mengetahui sama ada anda mempunyai versi terbaru aplikasi Pluto TV pada peranti Roku anda, lakukan perkara berikut:

 1. Masukkan tetapan.
 2. Pergi ke "Sistem."
 3. Cari "Kemas kini sistem."
 4. Pilih "Periksa Sekarang."
 5. Peranti harus mengemas kini Pluto TV.

Alternatif Penyesuaian TV Pluto untuk Apple TV (macOS dan iOS)

Apple TV kini menjadi pengganti iTunes di macOS, dan iOS juga menyertakannya sebagai pilihan. Apple TV menambah beberapa tab baru ("Live TV" dan "Free Movies + TV"). Tab ketiga ("My Pluto") kini beroperasi seperti platform lain untuk kandungan tv atas permintaan dan langsung, yang pelik.

Apple TV berada dalam liga tersendiri, yang saat ini, tidak mempunyai pilihan kerana teknikal dan bug dalam versi terbaru (4.8.3). Beberapa alternatif penyesuaian saluran ada, tetapi anda tidak dapat mengaksesnya. Salah satunya merangkumi pilihan kegemaran. Anda boleh menambah kegemaran tetapi anda tidak dapat mengaksesnya. Ini berlaku untuk iOS dan macOS.

Kemas kini ke macOS, iOS, dan aplikasi TV Pluto sangat penting. Apple TV mempunyai proses kemas kini sendiri, tetapi anda mungkin ingin mengesahkan bahawa anda mempunyai versi terbaru untuk OS yang anda gunakan.

Pada iOS, lakukan perkara berikut untuk mengemas kini TV Pluto:

 1. Masuk ke App Store.
 2. Pilih "Dibeli."
 3. Pilih "Pluto TV" aplikasi untuk mengemas kini.
 4. Cari "Pasang" ikon dan biarkan Pluto TV dikemas kini.

Pada MacOS, lakukan perkara berikut untuk mengemas kini TV Pluto:

 1. Klik pada menu Apple (ikon Apple) dan pilih “Aplikasi Kedai."
 2. Akses "Aplikasi Simpan menu "dan pilih" Keutamaan. "
 3. Centang kotak di sebelah "Pembaruan Automatik" untuk mengaktifkan kemas kini untuk semua aplikasi kedai.

Anda juga boleh memeriksa aplikasi kedai Pluto TV untuk melihat versi terkini berbanding versi yang anda miliki.

Itu sahaja untuk artikel ini. Kami harap ia dapat membantu anda mencari alternatif daripada pilihan penyesuaian saluran yang tidak ada. Ingatlah bahawa anda mesti log masuk ke TV Pluto untuk melihat apa yang tersedia untuk anda dan profil anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found