Adakah Pameran Gema Amazon Anda Bekerjasama dengan Nest Doorbell?

Perkara hebat mengenai peranti pintar hari ini ialah anda dapat menyambungkan semuanya dan mengawalnya dengan mudah. Amazon Echo Show adalah pembesar suara pintar, tetapi dilengkapi dengan skrin sentuh dan membolehkan anda menikmati video juga.

Adakah Pameran Gema Amazon Anda Bekerjasama dengan Nest Doorbell?

Sudah tentu, Echo Show membolehkan anda bercakap dengan Alexa. Sekiranya anda mempunyai model terbaru, pembantu suara anda boleh membuat panggilan, membaca resipi, mematikan lampu, dan banyak lagi.

Bolehkah anda mengawal Nest Doorbell anda dengan Echo Show? Baca artikel ini untuk mengetahui.

Adakah Nest Doorbell Sesuai dengan Echo Show?

Singkatnya - ya! Echo Show anda berfungsi dengan kamera Nest Doorbell. Anda boleh membawa Echo ke tempat kerja dan masih melihat apa yang berlaku di rumah, atau memeriksa rumah anda semasa anda bercuti.

Sekiranya Nest Hello anda disiapkan dan disambungkan ke aplikasi Nest di telefon anda, dan anda memasangkan Echo Show anda dengan aplikasi Alexa, anda sudah bersedia untuk memulakan.

  1. Ketuk butang Menu di sudut kiri atas.
  2. Pilih Kemahiran & Permainan untuk mencari kemahiran Google Nest untuk ditambahkan ke Alexa.
  3. Ketuk kaca pembesar di bahagian atas dan ketik "google sarang" di medan carian.
  4. Google Nest muncul sebagai hasil pertama, jadi klik padanya dan lalui pelbagai arahan berguna yang boleh anda tangkapan skrin dan simpan untuk kemudian.
  5. Ketuk butang Enable to use berwarna biru untuk mula menyambungkan Alexa ke Nest Doorbell anda.
  6. Benarkan Alexa melihat maklumat rumah anda dan memilih peranti yang ingin anda sambungkan.
  7. Ketik Selesai.
  8. Log masuk ke akaun Google yang pernah anda gunakan untuk menyiapkan kamera Nest.
  9. Ketik Benarkan untuk menyelesaikan proses. Skrin seterusnya memberitahu anda bahawa anda berjaya menghubungkan Google Nest dengan Alexa.

Sekarang anda boleh menggunakan Echo Show untuk memantau apa yang berlaku di halaman anda. Anda bahkan boleh memberi arahan kepada Alexa dan memberitahunya untuk menunjukkan pintu depan kepada anda, dan pembantu suara anda menunjukkan kepada anda aliran langsung kamera Nest Hello pintu depan anda.

Satu kelemahan untuk menggunakan Alexa dengan Nest Hello ialah ia masih berfungsi hanya dengan satu cara. Ini bermaksud bahawa anda dapat melihat dan mendengar orang berdiri di depan pintu anda, tetapi anda tidak dapat bercakap dengan mereka kerana masih belum ada audio dua hala.

Pintu Sarang

Apa Kamera Lain yang Bekerja dengan Alexa?

Bel pintu Nest Hello bukan satu-satunya kamera yang boleh berfungsi dengan Alexa. Anda juga boleh mengawal cam bel pintu anda jika ada di antaranya: Dropcam atau Dropcam Pro, Nest Cam Indoor atau Outdoor, dan Nest Cam IQ.

Sekiranya anda mempunyai bel pintu Nest Hello, tetapi tidak Echo Show, anda masih boleh menggunakan Alexa. Peranti ini juga serasi: Echo Sport, Fire TV (semua gens), Fire TV stick (generasi ke-2), Fire TV pintar TV, dan tablet Fire, selagi ia tergolong dalam generasi ke-7 dan ke atas.

Echo Show Bekerja dengan Nest Doorbell

Bagaimana Saya Mengawal Cam dengan Alexa?

Sekiranya anda mempunyai akses ke bel pintu Nest Hello dengan Alexa, anda dapat melihat suapan ketika anda berada di bilik lain atau jauh dari rumah. Ini adalah perintah paling umum yang boleh anda gunakan untuk mengawal cam Nest.

"Alexa, tunjukkan saya pintu depan."

"Alexa, tunjukkan makanan dari pintu depan."

"Alexa, sembunyikan makanan ruang tamu."

"Alexa, sembunyikan pintu belakang."

Sudah tentu, Nest Hello hanya masuk akal jika berada di pintu depan, tetapi berguna untuk mengetahui arahan ini supaya anda dapat memastikan Alexa juga memahami perintah anda. Perhatikan bahawa anda boleh memberi nama setiap cam yang anda miliki sehingga anda dapat menyebut nama cam dan bukannya "pintu depan", misalnya.

Keselamatan Pertama, Kemudahan Kemudian

Menggunakan Echo Show untuk memantau kamera bel Nest Hello anda mungkin dilakukan berkat Alexa. Ia menjadikan rumah anda lebih selamat, membolehkan anda memeriksa anak-anak atau haiwan kesayangan anda ketika mereka berada di rumah sendirian, dan juga berguna untuk beberapa perkara remeh. Mengapa anda bangun dari tempat tidur anda untuk mendapatkan pintu jika anda dapat memeriksa Echo Show anda dan memutuskan apakah ia berbaloi?

Adakah anda telah menghubungkan cam bel pintu Nest Hello anda ke Echo Show? Berapa kerapkah anda memeriksa cam pintu depan anda? Kongsikan pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found