Cara Mendapatkan Pertunjukan Gema untuk Memaparkan Lirik

Dari perspektif muzik, Echo Show melangkah lebih jauh daripada beberapa peranti Alexa sebelumnya. Terutama kerana ia mempunyai pembesar suara pintar yang bagus dan paparan berkualiti tinggi.

Cara Mendapatkan Pertunjukan Gema untuk Memaparkan Lirik

Berkat ini, anda boleh melakukan lebih banyak perkara daripada sekadar mendengar lagu kegemaran anda. Kini anda dapat menonton video muzik, dan lebih baik lagi, menyanyi bersama lirik yang dipaparkan.

Semua peranti Echo mempunyai akses ke perpustakaan Muzik Amazon dengan berjuta-juta lagu (dan lirik). Namun, anda memerlukan sedikit lebih daripada akses ke pangkalan data untuk memaparkan lirik ini. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Perpustakaan Muzik Amazon - Door to Millions Lirik

Perpustakaan muzik Amazon adalah pangkalan data muzik dari mana Echo Show anda akan memainkan lagu-lagu kegemaran anda. Sudah tentu, anda boleh mengintegrasikan perkhidmatan penstriman lain seperti Spotify, tetapi Alexa melayari Perpustakaan Amazon secara lalai. Oleh itu, apabila anda meminta Echo Show anda untuk artis, lagu, atau genre tertentu, ia mesti menyelidiki perpustakaan Amazon terlebih dahulu.

Perpustakaan muzik ini mempunyai lebih dari dua juta lagu yang berbeza, termasuk sampul album, tarikh rilis, dan maklumat mengenai artis dan album tertentu. Sebilangan besar lagu di perpustakaan muzik Amazon mempunyai lirik bersepadu.

Malangnya, perkhidmatan muzik percuma Amazon mempunyai banyak batasan. Salah satunya ialah ketiadaan lirik dari paparan. Sekiranya anda mahu lirik muncul, anda mesti menjadi pelanggan Amazon Prime atau ahli mempunyai salah satu rancangan Music Unlimited Amazon. Pengguna program perpustakaan muzik percuma hanya akan melihat kulit album, nama artis, dan tajuk lagu yang dipaparkan.

muzik perdana amazon

Cara Memaparkan Lirik Amazon

Apabila anda adalah pelanggan Amazon Prime atau ahli program Tanpa Had, memaparkan lirik di skrin mudah. Anda hanya perlu menggunakan arahan suara: "Alexa, mainkan (nama lagu)". Lagu itu mesti muncul dengan lirik yang dipaparkan. Selanjutnya, liriknya akan diselaraskan dengan lagu dan menyala ketika tiba masanya untuk menyanyi, menyerupai layar karaoke mini.

Sekiranya anda ahli program premium Amazon yang disebutkan di atas, dan anda tidak melihat liriknya, ada kemungkinan perkhidmatan lain terlibat. Tetapan tertentu boleh memberi keutamaan kepada perkhidmatan seperti Spotify, dan kadang-kadang jika lagu tidak tersedia di perpustakaan Amazon, Alexa akan mencarinya di sumber dalam talian alternatif. Sebagai alternatif, anda boleh mencuba perintah: "Alexa, tunjukkan lirik", kerana kadang-kadang pilihan itu dilumpuhkan.

Untuk mengelakkan kesulitan, anda harus menambahkan arahan yang lebih spesifik: "Alexa, mainkan (nama lagu) di Amazon Music". Ini hanya akan memainkan lagu dari perpustakaan Amazon. Oleh itu, jika Alexa mengatakan bahawa lagu itu tidak dapat dijumpai, ini bermaksud bahawa ia bukan sebahagian daripada pangkalan data Amazon.

Adakah Ada Cara Lain untuk Memaparkan Lirik?

Pada masa ini, tidak ada perkhidmatan lain yang memaparkan lirik di layar dengan cara yang dilakukan oleh Amazon Music. Salah satu alternatif yang boleh dilakukan adalah dengan memainkan video lirik YouTube dan bukannya lagu audio biasa.

Sebilangan besar lagu kegemaran anda mungkin ada di YouTube dengan video lirik tidak rasmi yang dipaparkan di skrin dengan cara yang serupa dengan lirik Echo atau lirik karaoke. Walaupun kualiti suaranya mungkin lebih rendah daripada lagu-lagu Amazon Music, sekurang-kurangnya akan menunjukkan liriknya.

Sekiranya anda ingin memainkan video lirik melalui YouTube, anda hanya perlu mengatakan: "Alexa, mainkan (masukkan nama lagu) lirik di YouTube", dan Alexa akan berusaha mencari pilihan terbaik dan paling banyak dimainkan.

gema

Pelbagai Pilihan Muzik

Muzik Amazon Prime adalah cara yang baik untuk memaparkan dan mempelajari lirik lagu yang belum pernah anda dengar sebelumnya. Contohnya, jika anda mengatakan: "Alexa memainkan muzik rock psychedelic di Amazon Prime", ia akan memainkan senarai main lagu khas = yang termasuk dalam kategori genre itu.

Berkat ini, anda dapat mendengar beberapa lagu baru dan lirik ditampilkan di layar secara automatik sehingga anda dapat belajar menyanyikan lagu secepat mungkin.

Adakah anda akan mengadakan pesta karaoke menggunakan Echo Show anda? Sejauh mana lancarnya lirik mengalir? Beritahu pembaca kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found