Cara Membuat Jam Echo Show Lebih Besar

Versi terbaru Amazon Echo Show mempunyai antara muka yang halus dan kualiti gambar yang sangat tinggi. Tetapi untuk memberi lebih banyak ruang untuk gambar latar yang menakjubkan, jam paparan kelihatan lebih kecil daripada sebelumnya.

Cara Membuat Jam Echo Show Lebih Besar

Malangnya, tidak ada (tetap) cara tetap untuk menjadikan jam Echo Show lebih besar. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kaedah alternatif yang boleh anda cuba jika anda ingin memperbesar jam (walaupun sementara).

Artikel ini akan melalui tiga cara berbeza untuk memperbesar jam Echo Show anda, sekurang-kurangnya untuk jangka masa pendek.

Pilihan Satu: Aktifkan Pembesar Skrin

Screen Magnifier adalah fitur Echo Show yang memungkinkan anda memperbesar bahagian tertentu pada paparan layar. Fungsi ini akan meningkatkan keterbacaan kad paparan Echo Show tertentu - skrin berita, buku dari perpustakaan Kindle anda, dan juga video muzik dan permainan.

Sebaliknya, anda boleh menggunakan Pembesar Skrin untuk meningkatkan skrin utama Echo Show dan membuatnya kelihatan lebih jelas ketika tidak aktif. Sebagai contoh, meningkatkan jam skrin utama akan menjadikannya jelas dan kelihatan dari sudut paling jauh dari bilik.

Bagaimana Mengaktifkan Pembesar Skrin?

Ciri pembesar skrin disatukan ke dalam setiap peranti Echo Show. Anda hanya perlu mengaktifkannya dari menu tetapan.

Sekiranya anda ingin menggunakan perintah suara, Anda hanya dapat mengatakan: "Alexa, aktifkan Pembesar Skrin". Ini harus mengaktifkan ciri supaya anda dapat menggunakannya dengan segera.

Sekiranya atas sebab tertentu Alexa tidak mengenali perintah tersebut, anda boleh menghidupkannya secara manual. Untuk melakukannya, ikuti langkah berikut:

 1. Leret ke bawah dari bahagian atas Echo Show untuk memaparkan menu akses cepat.
 2. Ketuk menu "Tetapan".
 3. Tatal ke bawah dan pilih "Kebolehcapaian."

  kebolehcapaian

 4. Togol pilihan "Pembesar Skrin".

  pembesar skrin

Cara Menggunakan Pembesar Skrin

Sebaik sahaja anda mengaktifkan Pembesar Skrin, penggunaannya agak mudah. Ketuk mana-mana kawasan skrin tiga kali untuk memperbesar dan mengambil keseluruhan paparan. Untuk menjadikan jam anda lebih besar, ketuk tiga kali. Ini juga berguna semasa membaca dan bahkan memaksimumkan kawasan tertentu rancangan TV dan filem.

Untuk berpindah ke bahagian lain dari layar, letakkan dua jari pada paparan dan seret ke seberang skrin. Selain itu, anda boleh memperbesar dan memperkecil paparan skrin sentuh yang lain - hanya cubit ke dalam (zum keluar) atau ke luar (zum masuk).

Sekiranya anda ingin menjadikan jam lebih besar buat sementara waktu, ketuk tiga kali dan tahan jari anda di skrin. Setelah anda melepaskan jari anda, layar akan kembali ke ukuran biasa. Anda boleh menggunakannya untuk mana-mana bahagian skrin pada kad paparan mana pun.

Perlu diingat bahawa anda perlu mengetuk dengan cepat. Sekiranya anda mengetuk jam terlalu perlahan, anda tidak akan memperbesarnya. Sekiranya anda mengetuk terlalu cepat, peranti tidak akan mengenali gerak isyaratnya.

Pilihan Kedua: Dayakan Mode Jangan Ganggu

Mod Jangan Ganggu akan memaparkan jam latar yang sedikit lebih besar daripada yang ada di skrin utama. Sekiranya anda perlu memperbesar jam buat sementara waktu (dan jika anda berada jauh dari peranti), anda hanya boleh menggunakan perintah suara: "Alexa, aktifkan mod jangan ganggu".

Anda juga boleh menggesek ke bawah dari atas peranti dan mengaktifkan mod "Jangan Ganggu" pada menu akses cepat. Atau, masukkan menu "Tetapan" (ikon gear pada menu akses cepat) dan alihkan ke sana.

Mod ini akan memaparkan jam dengan lebih jelas dan boleh membantu sekiranya anda menghadapi masalah mengenali angka sebelumnya. Namun, ini hanya penyelesaian sementara kerana anda perlu mematikan mod pada waktunya agar anda dapat menggunakan peranti tersebut.

Ikuti langkah yang sama atau katakan: "Alexa, nonaktifkan mod jangan ganggu" untuk kembali ke skrin utama.

Pilihan Tiga: Pilih Jam Lebih Besar dalam Tetapan

Echo Show menawarkan anda pilihan antara pelbagai jenis jam di menu Tetapan. Ada kemungkinan jam lalai anda adalah jenis yang lebih kecil, dan anda boleh memperbaikinya dengan memilih jam yang lebih besar.

Ikut langkah-langkah ini:

 1. Leret ke bawah dari bahagian atas skrin.
 2. Ketik "Tetapan."
 3. Pergi ke "Rumah & Jam."
 4. Ketik "Jam."
 5. Pilih salah satu pilihan yang ada.
 6. Sesuaikan konfigurasi kategori yang dipilih mengikut pilihan anda.

Apabila anda kembali ke skrin utama anda dapat melihat apakah anda lebih menyukai jenis jam yang baru. Sekiranya tidak, anda boleh mengulangi langkah-langkah sehingga anda mendapat langkah yang lebih baik.

Kita Perlu Jam Lebih Besar

Saat ini, tidak ada pilihan terpadu (atau keterampilan) untuk membuat Echo Show anda secara tetap menampilkan jam anda dalam ukuran yang lebih besar tanpa mengganggu fungsi lain dari perangkat.

Walau bagaimanapun, pilihan yang disebutkan di atas adalah alternatif yang layak sehingga kemungkinan kemas kini atau versi yang akan datang merangkumi ciri ini.

Manakah antara pilihan di atas yang anda sukai? Adakah anda mempunyai penyelesaian lain? Kongsikan pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found