Cara Membuat Panggilan Telefon di Titik Gema Anda

Echo Dot adalah salah satu daripada beberapa peranti Echo yang ditawarkan oleh Amazon. Ia boleh melakukan banyak perkara untuk anda, termasuk melayari laman web, memainkan muzik dan filem kegemaran anda, membeli tiket kapal terbang, dan banyak lagi.

Cara Membuat Panggilan Telefon di Titik Gema Anda

Tetapi adakah anda tahu anda boleh membuat panggilan telefon melalui Echo Dot anda? Teruskan membaca untuk mengetahui cara mengatur Echo Dot anda untuk membuat dan menerima panggilan telefon.

Cara Menyiapkan Alexa

Sebelum anda dapat membuat panggilan telefon dengan Echo Dot, anda perlu mengaktifkan ciri ini di aplikasi Alexa. Untuk itu, anda memerlukan telefon anda. Perlu diingat bahawa peranti anda perlu menjalankan sekurang-kurangnya iOS 9.0 atau Android 5.0 untuk berfungsi.

Echo Dot

Dengan andaian bahawa anda sudah memasang dan menjalankan Alexa pada telefon atau tablet anda, anda harus melancarkan aplikasinya terlebih dahulu. Seterusnya, ketik ikon gelembung perbualan di bahagian bawah skrin untuk menavigasi ke bahagian Komunikasi aplikasi.

Alexa kemudian akan meminta anda mengesahkan nama anda dan memberikannya akses ke senarai kenalan telefon anda. Anda juga perlu mengesahkan nombor telefon anda. Proses penyediaannya sangat mudah dan Alexa akan membimbing anda dengan petua dan arahan di skrin.

Siapa Yang Boleh Anda Panggil?

Anda kini dapat memanggil pemilik Echo lain yang mengaktifkan panggilan Alexa-ke-Alexa. Peranti yang layak termasuk Echo Dot, Echo Plus, Echo Spot, Echo Show, dan Echo biasa. Anda juga boleh memanggil tablet Fire, walaupun sekurang-kurangnya gen 4.

Sekiranya pihak lain tidak mempunyai peranti Echo, anda masih boleh memanggilnya melalui Echo Dot anda. Alexa membolehkan anda menghubungi nombor telefon bimbit dan darat juga. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa sekatan. Anda tidak dapat mendail nombor kecemasan seperti 911. 1-900 dan nombor kadar premium yang serupa tidak dapat dilupakan.

Kod singkatan, seperti nombor tempatan 411 dan 211, dan X-1-1 tidak boleh dipanggil melalui Echo Dot. 1-800 nombor dengan huruf juga dilarang. Akhirnya, anda tidak dapat memanggil nombor yang berada di luar Amerika Syarikat, Mexico dan Kanada.

Perlu diingat bahawa anda akan dapat memanggil peranti Echo di luar Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, ia mesti berada di negara di mana panggilan Alexa-ke-Alexa disokong.

Cara Membuat Panggilan

Dengan penyiapan selesai, sudah tiba masanya untuk membuat panggilan pertama anda. Untuk menarik perhatian Echo Dot anda, ucapkan "Alexa" atau apa sahaja yang telah anda tetapkan sebagai kata bangun. Ikuti dengan "panggil [hubungi yang ingin anda hubungi]." Sekiranya anda ingin memanggil rakan anda Lucy, arahannya harus mengikut garis panduan ini: "Alexa, panggil Lucy." Alexa kemudian akan memanggilnya.

Sekiranya Lucy mempunyai peranti Echo dengan panggilan yang diaktifkan, Alexa akan menelefon Echo secara lalai. Sekiranya dia tidak mempunyai pembesar suara Echo atau tidak mempunyai panggilan yang diaktifkan, maka Alexa akan cuba menghubungi Alexa melalui telefon Lucy. Sama seperti pembesar suara Echo, Alexa di telefonnya semestinya mengaktifkan panggilan.

Sekiranya Lucy tidak mempunyai Alexa di telefonnya atau ciri panggilan dilumpuhkan, Alexa kemudian akan menghubungi nombor yang anda nyatakan dalam Kenalan. Sekiranya terdapat lebih daripada satu nombor yang dikaitkan dengan Lucy, Alexa akan meminta anda untuk memilih mana yang anda inginkan. Pilih nombor dan Alexa akan memanggilnya.

Katakan bahawa anda ingin memesan pizza dari tempat baru di jalan. Anda masih dapat membuat panggilan, walaupun anda tidak mempunyai nombor mereka di Kenalan anda. Katakan "Alexa, panggil [eja nombor digit dengan digit]."

Apabila panggilan berakhir, menutup adalah semudah membuat panggilan. Anda harus mengatakan "Alexa, tutup telefon." Anda juga boleh memerintahkannya untuk menamatkan panggilan.

Cara Menerima Panggilan

Sama seperti anda boleh memanggil peranti dan nombor telefon Echo yang lain, anda juga boleh menerima panggilan dari mereka melalui Echo Dot anda. Sekiranya Lucy memanggil anda kembali untuk menukar tempat dan masa anda akan bertemu esok, cincin cahaya Echo Dot anda akan menjadi hijau dan Alexa akan memberitahu anda bahawa Lucy memanggil anda.

Sekiranya anda tidak memberi Alexa akses ke senarai kenalan anda, anda akan diberitahu bahawa nombor yang tidak diketahui memanggil anda. Untuk mengambilnya, anda harus mengatakan "Alexa, jawab." Sekiranya anda tidak dapat menjawabnya sekarang, tolak panggilan dengan "Alexa, abaikan."

Cara Menyekat Nombor

Anda juga boleh menyekat nombor. Walau bagaimanapun, ia mesti ada di Kenalan anda; anda tidak dapat menyekat nombor rawak. Contohnya, jika anda baru saja memutuskan hubungan dengan seseorang dan memerlukan sedikit masa untuk diri sendiri, anda boleh menyekat nombor mereka melalui Alexa di telefon anda.

Untuk menyekat nombor, buka aplikasi Alexa di telefon anda. Navigasi ke bahagian Panggilan dan Pemesejan. Seterusnya, ketik ikon Kenalan; ia terletak di sudut kanan atas. Ketuk tiga titik apabila skrin seterusnya dibuka. Ketuk Blok Kenalan dan pilih kenalan yang ingin anda sekat.

gema

Cara Menurunkan

Sekiranya anda mempunyai beberapa titik Echo atau peranti Echo lain, anda boleh menghubungkannya bersama-sama dan menggunakannya sebagai sistem interkom. Untuk melakukannya, anda perlu mengaktifkan ciri Drop In untuk semua peranti.

Untuk membenarkan pemindahan, anda memerlukan aplikasi Alexa telefon anda. Lancarkan Alexa dan arahkan ke bahagian Panggilan dan Pemesejan. Pilih butang "Siapkan Drop In". Pada skrin seterusnya, anda harus mengetuk suis gelangsar di sebelah pilihan Benarkan Penurunan. Untuk mampir ke perangkat Echo di rumah anda, ucapkan "Alexa, Drop in (nama peranti yang ingin anda masukkan)." Untuk mengakhiri penurunan, katakan "Alexa, akhiri penurunan."

Untuk dapat menggunakan peranti Echo pengguna lain, mereka harus memberi anda kebenaran di aplikasi Alexa mereka. Setelah anda diberi kebenaran, lancarkan aplikasi Alexa di telefon anda dan pergi ke bahagian Perbualan. Ketuk ikon Kenalan dan pilih kenalan yang ingin anda gunakan dengan fitur penurunan. Di skrin profil mereka, anda akan menemui ikon Drop in. Ketuk padanya.

Alexa, Panggil Lucy

Anda kini boleh berkomunikasi dengan rakan dan ahli keluarga anda tanpa mengambil telefon anda. Menyiapkan Echo Dot untuk panggilan adalah mudah dan pantas. Apa yang terbaik, panggilan ke peranti Echo lain adalah percuma.

Adakah anda menggunakan Echo Dot anda untuk bercakap dengan rakan anda? Bagaimana anda menilai kualiti ciri ini? Beritahu kami dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found