Bolehkah Amazon Echo Dot Anda Digunakan sebagai Pembesar Suara Bluetooth?

Ramai orang masih mengajukan soalan mudah ini: bolehkah Echo Dot digunakan sebagai pembesar suara Bluetooth? Baiklah, jawapannya adalah ya, boleh. Sekiranya anda belum mencubanya, tunggu apa lagi?

Bolehkah Amazon Echo Dot Anda Digunakan sebagai Pembesar Suara Bluetooth?

Ada yang mengatakan bahawa pembesar suara Echo Dot tidak cukup kuat, tetapi itu tidak semestinya benar. Untuk kegunaan peribadi, di bilik kecil, ia berfungsi dengan baik. Walaupun generasi terbaru (ketiga) Echo Dot, mempunyai pembesar suara baru yang lebih baik.

Baca terus dan ketahui cara mengubah Echo Dot anda, atau Echo lain, menjadi pembesar suara Bluetooth.

Cara Menggunakan Echo Dot sebagai Pembesar Suara Bluetooth

Jangan dipukul di sekitar semak. Untuk mengubah Echo Dot anda menjadi pembesar suara Bluetooth, anda memerlukan beberapa perkara. Pertama, muat turun dan pasang aplikasi Alexa pada peranti Android atau iOS anda (tablet atau telefon pintar).

Seterusnya, tablet atau telefon pintar anda mesti mempunyai pilihan Bluetooth - tetapi hampir semua peranti moden mempunyai pilihan ini. Letakkan peranti anda di dekat Echo Dot, sehingga berada dalam jangkauan Bluetooth (beberapa meter semestinya baik).

Ikuti langkah-langkah untuk memasangkan peranti anda dengan Echo Dot:

 1. Pertama, anda perlu memutuskan semua sambungan Bluetooth yang ada pada Echo Dot anda. Cukup sebut "Alexa, putuskan sambungan".
 2. Aktifkan pemasangan Bluetooth pada peranti anda (anda dapat menemukan ikon di menu cepat ketika anda meleret ke bawah dari bahagian atas layar pada kebanyakan peranti).
 3. Kemudian aktifkan pemasangan Bluetooth pada Echo Dot anda. Sebut saja "Alexa, pasangan". Dia akan bertindak balas dengan "mencari" dan akan segera mencari peranti anda.
 4. Pada peranti anda, pilih Echo Dot menggunakan tetapan Bluetoothnya. Apabila kedua-dua peranti dipasangkan, Alexa akan memberitahu anda.
 5. Setelah berjaya memasangkan peranti anda dengan Echo Dot, sambungan akan disimpan. Lain kali anda mahu menggunakannya, sebut saja seperti "Alexa, pasangkan / sambungkan dengan telefon John".

  amazon

Cara Memainkan Muzik di Echo Dot Anda

Sekarang anda tahu cara menyambungkan peranti anda dan menjadikan Echo Dot menjadi pembesar suara Bluetooth. Anda mungkin akan menggunakannya untuk buku audio, podcast atau bermain muzik. Terdapat dua cara untuk menghampiri ini, keduanya akan dijelaskan secara menyeluruh.

Menggunakan Aplikasi Muzik Amazon

Kebanyakan orang akan menggunakan Aplikasi Muzik Amazon mereka untuk memainkan muzik di peranti mereka, jadi mari kita bahas kaedah ini terlebih dahulu. Inilah cara menggunakan Echo Dot anda sebagai pembesar suara Bluetooth melalui Aplikasi Muzik Amazon:

 1. Lancarkan Aplikasi Muzik Amazon pada peranti anda.
 2. Pilih trek, album, atau senarai main yang ingin anda mainkan.
 3. Tekan ikon Cast (kelihatan seperti ikon Wi-Fi di dalam segi empat tepat).
 4. Pilih Echo Dot anda sebagai alat pemutus.
 5. Anda boleh menekan ikon cast sekali lagi untuk menukar peranti pada bila-bila masa yang anda mahukan.

Itu mungkin kaedah paling mudah, tetapi anda juga boleh menggunakan aplikasi Alexa.

Menggunakan Aplikasi Alexa

Aplikasi Alexa sangat penting untuk mana-mana peranti Echo; itulah sebabnya orang bergantung padanya setiap hari. Untuk memainkan muzik dari aplikasi, ikuti langkah berikut:

 1. Lancarkan aplikasi Alexa pada peranti anda.
 2. Pilih album atau senarai main yang baru anda mainkan.
 3. Pilih Echo Dot sebagai alat pemutus pilihan.
 4. Anda boleh menukar peranti Bluetooth pada bila-bila masa yang anda mahukan jika anda mempunyai banyak peranti Echo di ruangan yang berbeza.

Itu juga mudah, bukan? Sekarang anda boleh menikmati bermain muzik dari aplikasi Alexa di Echo Dot anda dan bukannya telefon pintar atau tablet anda. Sekiranya pembesar suara peranti anda usang, atau menawarkan kualiti bunyi yang buruk, ini sangat berguna.

Kami mengesyorkan mendapatkan Echo Dot generasi ke-3 kerana ia mempunyai pembesar suara paling kuat di antara barisan produk Echo Dot. Dilancarkan baru-baru ini, ia cukup murah dan menawarkan nilai yang tinggi untuk harganya.

titik gema

Bersenang-senang dengan Echo Dot

Echo Dot mungkin bersaiz puck, tetapi sangat praktikal dan intuitif. Anda boleh menggunakannya dengan mudah sebagai pembesar suara Bluetooth dan menikmati podcast, muzik, atau buku audio. Jangan bergantung pada pembesar suara telefon pintar atau tablet, yang biasanya tidak begitu bagus.

Ingat bahawa tutorial ini juga berlaku untuk peranti Echo yang lain. Anda ada yang mana? Adakah ia melayani anda dengan baik? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found