Cara Memasangkan Bud Gema Amazon Anda ke Pelbagai Peranti

Tambahan terbaru untuk dunia earbud wayarles Bluetooth adalah Echo Buds Amazon. Mereka datang sebagai saingan yang dinanti-nantikan untuk AirPod Apple dan mempunyai mikrofon yang membolehkan anda memesan Alexa. Anda boleh meminta pembantu AI memainkan buku audio, lagu, atau menaikkan kelantangan.

Cara Pasangkan Bud Gema Amazon Anda ke Pelbagai Peranti

Echo Buds juga membolehkan anda menggunakan pembantu lalai telefon pintar anda, sama ada Siri atau Pembantu Google. Yang mesti anda buat hanyalah menekan dan menahan salah satu earbud anda. Ada banyak yang boleh anda lakukan apabila anda mempunyai Alexa di telinga anda. Tetapi, bagaimana semuanya berfungsi, dan bolehkah anda memasangkan Echo Buds dengan pelbagai peranti?

Pasangkan Gema Echo Anda

Sekiranya anda hanya bergantung pada sambungan Bluetooth, Echo Buds anda boleh menyambung ke mana-mana peranti yang menyokongnya. Untuk melakukan itu, yang perlu anda lakukan ialah:

 1. Hidupkan Bluetooth pada telefon, komputer, atau peranti lain.
 2. Buka casing Echo Buds, kemudian tekan dan tahan butang pada casing selama 3 saat. Lampu biru akan mula berkelip, menunjukkan bahawa Echo Buds akan berpasangan dengan peranti lain.
 3. Letakkan Echo Buds di telinga anda.
 4. Kembali ke komputer atau peranti lain dan pasangkan Echo Bud anda menggunakan tetapan Bluetooth.

Catatan. Anda mesti meletakkan Echo Buds anda di dalam casing agar pasangan berjaya.

Anda boleh memasangkan Echo Buds ke beberapa peranti, tetapi anda hanya dapat menggunakannya dengan satu peranti pada satu masa. Sekiranya mereka disambungkan ke beberapa peranti, anda harus mematikan ciri Bluetooth pada peranti yang tidak ingin anda gunakan.

tunas gema

Echo Buds dan Alexa

Seperti disebutkan, Echo Buds akan berfungsi dengan sempurna dengan mana-mana peranti yang menyokong sambungan Bluetooth 5.0, tetapi untuk menggunakan Alexa Amazon, anda harus memasangkannya melalui sambungan tanpa wayar menggunakan aplikasi Alexa.

Anda boleh mencarinya di Google Play dan Apple Store dan memuat turunnya ke mana-mana peranti sokongan. Memasangkan Echo Bud anda dengan Alexa sangat mudah dan serupa dengan proses sambungan Bluetooth. Yang mesti anda buat ialah:

 1. Hidupkan Bluetooth pada telefon anda atau peranti lain.
 2. Buka aplikasi Alexa pada peranti anda.
 3. Buka penutup casing Echo Buds dan tekan dan tahan butang di bahagian bawah selama 3 saat. Itu akan mengaktifkan mod berpasangan.
 4. Pastikan lampu biru berkelip dan letakkan Echo Buds di telinga anda.
 5. Di aplikasi Alexa, ketuk "Peranti", yang berada di sudut kanan bawah skrin.
 6. Teruskan memilih ikon Plus di sudut kanan atas skrin. Kemudian pilih "Tambah Peranti."
 7. Pilih "Echo Amazon" dan kemudian pilih "Echo Buds."
 8. Ikuti arahan lain di skrin untuk menyelesaikan persediaan.

  pasangan echo tunas ke perantiarahanperantiTambah perantigema amazonpilihan echo tunas

Sekiranya anda menggunakan iPhone, ingatlah bahawa mungkin memerlukan masa tambahan untuk Echo Buds baru anda muncul di layar penemuan. Jadi, jangan panik dan beri mereka sedikit masa.

Alexa dalam Perjalanan

Anda tahu bagaimana, semasa anda berada di luar, anda terus mengeluarkan telefon anda dari poket atau beg tangan anda? Baiklah, Echo Buds menyelamatkan anda dari tindakan kompulsif itu. Anda kini boleh membawa Alexa dan bercakap dengannya secara langsung.

Anda boleh membuat panggilan tanpa mendail nombor secara manual. Anda juga boleh mendapatkan petunjuk apabila anda mendapati diri anda tersesat. Atau jika anda menyedari kekurangan wang, tanyakan kepada Alexa di mana ATM terdekat dan terus ke arah itu.

Ciri-ciri lain

Echo Buds juga dilengkapi dengan Teknologi Pengurangan Kebisingan Aktif Bose, yang merupakan ciri yang sangat berguna dan praktikal apabila anda perlu mengasingkan pemikiran anda dari seluruh dunia.

Tetapi, jika anda ingin mengetahui apa yang terjadi di sekitar anda tanpa mengeluarkan earbud, anda boleh mengaktifkan Mode Laluan. Anda boleh mengetuk dua kali Echo Buds anda untuk bergantian antara dua tetapan.

Sekiranya Anda Mempunyai Masalah Sambungan Bluetooth

Sekiranya anda menghadapi beberapa masalah penyambungan Bluetooth, jangan risau, kebanyakan dapat diselesaikan dengan beberapa langkah mudah. Sebahagian besarnya, yang perlu anda lakukan hanyalah menutup aplikasi Alexa dan meletakkan kembali earbud anda ke dalam casing selama kira-kira 30 saat. Beberapa perkara lain yang boleh anda cuba ialah:

 1. Pastikan peranti anda dicas dan sambungan Bluetooth dihidupkan.
 2. Mulakan semula aplikasi Alexa.
 3. Mulakan semula telefon anda.
 4. Pergi ke tetapan peranti Echo Buds dalam aplikasi Alexa dan lepaskan peranti. Kemudian terus memasangkannya semula.
 5. Sekiranya semuanya gagal, anda sentiasa boleh melakukan tetapan semula kilang pada peranti anda dan menjalani proses penyediaan sekali lagi.

Bud Gema Berbilang Serasi

Oleh kerana anda hanya mempunyai satu pasang telinga, masuk akal bahawa anda hanya dapat memasangkan Echo Buds ke satu peranti pada satu masa. Mereka serasi dengan kedua-dua peranti Android dan Apple dan boleh berfungsi dengan Siri dan Google Assistant. Namun, mereka bekerja paling baik dengan Alexa.

Menyiapkannya dengan peranti anda tidak sukar, dan anda selalu dapat menyelesaikan masalah dalam beberapa langkah mudah. Oleh itu, jika anda ingin berjoging dan anda tidak mahu mengeluarkan telefon anda dari poket untuk menukar lagu, minta bantuan Alexa.

Apa pendapat anda mengenai Echo Buds yang baru? Adakah mereka ada dalam senarai keinginan Krismas anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found