Bagaimana Mempunyai Mesej Mesej Bacaan Auto Anda

Dengan menambahkan Echo Auto ke barisannya, Amazon memperluas fungsi Echo dan Alexa ke kereta anda. Alat ini responsif, mudah digunakan, dan terdapat lebih dari 50,000 kemahiran yang mungkin berguna di dalam kereta anda.

Bagaimana Mempunyai Mesej Teks Echo Auto Anda

Ketika membaca mesej teks, fungsi ini bukanlah perkara baru dan telah tersedia di aplikasi Android Alexa sejak 2018. Sangat mudah untuk menentukan pesanan kepada Echo Auto dan memintanya untuk membaca teks untuk anda. Tulisan ini memberitahu anda bagaimana untuk melakukannya dan terdapat gambaran umum ringkas mengenai cara mengaturnya.

Sebelum awak mula

Agar pembacaan mesej berfungsi, anda perlu menyediakan Echo Auto terlebih dahulu. Inilah ringkasan ringkas semua langkah yang diperlukan.

Langkah 1

Anda perlu memastikan telefon pintar anda menjalankan versi terbaru aplikasi Alexa. Pergi ke Play Store, periksa kemas kini, dan pasang kemas kini, jika ada.

Nota PENTING: Ini dan semua langkah berikut berlaku untuk pengguna Android, perintah suara pesan teks masih tidak tersedia untuk pengguna iPhone.

Langkah 2

Sambungkan Echo Auto ke kereta anda menggunakan kabel USB mikro yang disediakan dan penyesuai kuasa kenderaan atau port USB.

dapatkan Echo Auto untuk membaca mesej teks

Kemudian, anda perlu mengaktifkan Bluetooth pada telefon pintar dan stereo kereta anda. Beberapa stereo mempunyai port tambahan yang berfungsi sama jika tidak ada Bluetooth. Walau bagaimanapun, anda perlu menggunakan kabel tambahan untuk membuat sambungan.

Langkah 3

Kembali ke telefon pintar anda, lancarkan aplikasi Alexa, dan pilih ikon Peranti di kanan bawah skrin.

Echo Auto

Tekan ikon Plus di kanan atas skrin, pilih Tambah Peranti, dan pilih Echo Auto dari senarai peranti. Dari situ, anda mengikuti wizard di skrin untuk menyelesaikan persediaan.

Catatan: Diharapkan diminta untuk membenarkan Echo Auto mengakses mikrofon, stereo kereta, dan telefon pintar anda. Ini mungkin bergantung pada model telefon pintar Android dan stereo kereta anda.

Mengaktifkan Mesej Teks di Aplikasi Alexa

Oleh kerana Echo Auto menyambung ke aplikasi Alexa, anda perlu mengaktifkan pesanan teks dalam aplikasi itu sendiri. Dalam kebanyakan kes, ini tidak dihidupkan secara lalai untuk alasan privasi dan keselamatan. Bagaimanapun, inilah yang perlu anda lakukan.

Langkah 1

Buka tab Percakapan di dalam aplikasi dan pop-up muncul memberitahu anda bahawa aplikasinya terkini.

Catatan: Ini adalah pilihan dan berlaku hanya jika anda telah mengemas kini ciri baru-baru ini.

minta Alexa menghantar SMS

Langkah 2

Pilih "Pergi ke Profil Saya" dan ketuk tombol di sebelah "Kirim SMS" untuk beralih pada perintah suara pesanan teks. Tekan OK di tetingkap pengesahan untuk memberi kebenaran aplikasi dan sahkan dengan mengetuk "Benarkan".

benarkan Amazon Alexa menghantar dan melihat mesej SMS

Anda sekarang harus dapat menggunakan perintah suara untuk memerintahkan Echo Auto untuk mengirim dan membaca pesanan teks anda.

Perintah Suara untuk Membaca Mesej Teks di Echo Auto

Sebaik sahaja anda menyiapkan segala-galanya, membaca atau menghantar pesanan teks melalui arahan suara cukup mudah.

Agar mesej dibaca terbitkan "Sedia mesej teks saya." arahan. Anda boleh memberitahu Echo Auto untuk membaca mesej terakhir yang anda terima atau mengarahkan peranti membaca mesej dari kenalan tertentu. Perintahnya adalah: "Alexa, baca pesan teks terakhir." dan "Alexa, baca pesanan teks dari [nama kenalan]."

Bagaimana Ciri Ini Berbeza dengan Perintah Mesej Lain

Sama seperti panggilan suara Alexa, ciri ini menghantar mesej teks ke kebanyakan nombor yang berpusat di A.S. Namun, anda tidak dapat menghantar pesanan teks ke perkhidmatan kecemasan (911).

Tidak ada pilihan untuk menghantar mesej kumpulan, tetapi anda seharusnya dapat membaca mesej kumpulan kepada anda. Mesej MMS tidak disokong, tetapi anda boleh menggunakan perkhidmatan lain atau kemahiran Alexa untuk menghantar mesej interaktif.

Lebih penting lagi, ini berbeza dengan pilihan pemesejan pada peranti Alexa / Echo sebelumnya kerana tidak melibatkan atau menyokong mesej Echo to Echo. Dengan kata lain, anda tidak boleh menghantar Echo Auto yang lain, melainkan nombor kenalan.

Menjadi perkhidmatan ucapan ke teks (dan sebaliknya), ini tidak termasuk menghantar mesej suara.

Echo Auto - Ciri Berguna

Selain daripada pesanan pesanan dan panggilan, Echo Auto menawarkan banyak ciri lain yang dapat membantu anda tetap fokus pada pemanduan anda.

Anda mempunyai pilihan untuk memainkan muzik, podcast, dan buku audio. Perkhidmatan yang disokong termasuk, tetapi mungkin tidak terhad kepada Spotify, Amazon Music, berita NPR, Sirius XM, Audible, dan lain-lain.

Anda juga boleh membuat senarai belanja atau menambahkan item ke senarai yang ada. Perintah suara Echo Auto membolehkan anda memeriksa dan menambah peringatan dan menguruskan janji temu anda.

Petunjuk disokong oleh Waze, Peta Google, dan Peta Apple, dan mudah untuk mencari dan menyematkan destinasi seperti restoran, misalnya. Terlebih lagi, alat memberi anda pilihan untuk menetapkan rutin berdasarkan lokasi.

Alexa, Baca Mesej Teks TJ

Sebilangan mungkin mempersoalkan daya maju Echo Auto kerana berkongsi banyak ciri yang sudah ada pada telefon pintar atau dilengkapi dengan kenderaan anda. Namun, masalah terbesar pada masa ini adalah kurangnya sokongan untuk iPhone. Walaupun begitu, Echo Auto masih antara alat bantuan pemandu yang paling berpatutan dan serba boleh yang anda dapat.

Adakah anda mempertimbangkan untuk membaca mesej teks di luar kereta? Apakah kemahiran Echo Auto yang paling berguna untuk anda? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found