Cara Berduet dengan Diri Sendiri di Tik Tok

TikTok adalah laman media sosial yang popular yang membolehkan pengguna menggunakan proses kreatif mereka membuat video pendek. Dengan pilihan untuk menapis, menambah muzik, dan banyak lagi, aplikasi popular ini mempunyai lebih dari 800 juta pelanggan.

Cara Berduet dengan Diri di Tik Tok

TikTok bukan sekadar video lucu dan gagal; sebilangan orang mempamerkan bakat sebenar. Bernyanyi, melakukan aksi, atau mempamerkan video "howto", terdapat banyak kandungan yang menghiburkan di TikTok.

Ciri TikTok Duet membolehkan pengguna merakam dan memaparkan kandungan mereka dengan video orang lain. Sebagai aplikasi yang mempromosikan keperibadian, ia juga memberi orang pilihan untuk berduet dengan diri mereka sendiri.

Pilihan duet diperkenalkan tahun lalu dengan kejayaan besar. Selebriti boleh memuat naik video untuk peminat membuat duet, pasangan dan rakan juga menikmati ciri tersebut.

Duet dengan diri sendiri di Tik Tok

Membuat duet semudah membuat video biasa di aplikasi. Seperti biasa, persiapan adalah kunci. Mereka yang mengeluarkan kandungan hebat di aplikasi mempunyai bahan yang difikirkan dengan baik dan terdengar hebat. Setelah anda merancang, berlatih, dan mengumpulkan muzik anda, inilah masanya untuk merakam.

Rakam Video Anda

Anda mesti memulakan dengan merakam video A. Untuk melakukan ini:

 1. Buka aplikasi TikTok dan ketuk tanda tambah yang terletak di tengah bawah skrin
 2. Ketuk bulatan merah dan mulakan rakaman - Ketuk tanda semak merah apabila selesai
 3. Pilih ‘Kongsi’
 4. Pilih tiga titik mendatar di sebelah kanan skrin
 5. Pilih ‘Duet’ - Terletak di bar gelangsar di bahagian bawah
 6. Tekan untuk merakam sekali lagi
 7. Tambahkan komen, kesan atau penapis
 8. Terbitkan produk siap

Seperti yang anda lihat, merakam duet solo di Tik Tok sebenarnya sangat mirip dengan merakam video apa pun di aplikasi. Ini adalah kes penyediaan, rakaman dan penyuntingan. Cuma kali ini anda harus melakukan semuanya dua kali ganda.

Duet adalah bahagian Tik Tok jauh sebelum ciri ini ditambahkan. Sebelum ini, anda perlu memuat turun setiap video dan menyambungkannya di komputer anda sebelum memuat naiknya. Sekarang anda boleh melakukan semuanya dari dalam aplikasi dan juga melakukan pengeditan kecil semasa anda pergi.

Duet dengan selebriti atau orang lain di Tik Tok

Beberapa selebriti telah memuat naik video khusus untuk anda berduet di sampingnya. Orang lain melakukan perkara yang sama. Anda boleh memilih kebanyakan, jika tidak semua, video yang dikongsi di Tik Tok untuk berduet dan berfungsi dengan baik.

 1. Buka Tik Tok dan cari video yang anda mahu berduet.
 2. Pilih Kongsi dan kemudian Duet. Skrin anda harus terbahagi kepada dua.
 3. Tekan rakam untuk merakam separuh daripada video anda.
 4. Tambahkan kesan, pelekat, komen dan terbitkan.

Prosesnya hampir sama seperti ketika anda berduet dengan Tik Tok. Anda memainkan video, tekan bahagian, pilih ikon Duet di pop timbul, dan rakam sisi video anda. Sekali lagi, lebih banyak kerja akan dilakukan dalam penyediaan dan latihan video daripada pelaksanaannya, tetapi, anda mendapat idea.

Klon diri dan berduet di Tik Tok

Selain melakukan dua video dan berduet dengan diri sendiri, anda juga boleh mengklonkan diri anda. Pengguna iPhone dapat menggunakan aplikasi rapi yang disebut Video Star, yang memungkinkan anda merakam video yang berlainan dan menambahkannya sebagai lapisan. Seseorang mencadangkan aplikasi ini semasa saya bertanya mengenai video duet dan mengatakan ada beberapa video pintar di Tik Tok yang telah menggunakan teknik pengklonan ini dengan berkesan.

Prinsipnya hampir sama dengan duet. Hanya kali ini, anda mesti merakam video sebanyak yang anda perlukan untuk klon anda, dalam kedudukan yang berbeza. Anda boleh menggunakan kamera telefon anda dan bukan kamera Tik Tok. Anda boleh merakam dari dalam Bintang Video jika anda mahu.

 1. Rakam, bagaimanapun banyak video yang ingin anda gunakan di klon anda. Ingat untuk menggunakan kedudukan yang berbeza dengan memikirkan produk akhir semasa anda merakam.
 2. Import video anda ke Video Star.
 3. Gunakan alat Gunting untuk menyambungkan video anda dan pilih Klip Berbilang Lapisan.
 4. Gunakan alat Topeng untuk menambahkan video anda, sehingga masing-masing menunjukkan klon anda dalam kerangka utama.
 5. Tambahkan kesan apa pun, ubah bentuk lapisan, atau edit mengikut keperluan anda.
 6. Pilih Selesai apabila selesai.
 7. Import video ke dalam Tik Tok dan kongsikan seperti biasa.

Mengapa saya tidak boleh berduet di TikTok

Sekiranya duet anda tidak berfungsi di TikTok, terdapat beberapa perkara yang boleh anda cuba. Selain memeriksa sambungan internet anda, duet adalah pilihan yang harus anda aktifkan dalam tetapan:

 1. Ketik ‘Saya’ yang terletak di sudut kiri bawah aplikasi
 2. Ketik tiga titik menegak di sudut kanan atas
 3. Ketik ‘Privasi dan keselamatan’
 4. Tatal ke bawah ke "Siapa yang Boleh Berduet dengan video anda" dan ketiknya
 5. Pastikan ‘semua orang’ atau ‘rakan’ dicentang
 6. Cuba ketik pilihan duet sekali lagi

Sekiranya Duet tidak berfungsi pada mulanya, cuba lagi. Terdapat sedikit gangguan dalam aplikasi yang menyebabkan kesalahan "Duet tidak tersedia untuk video ini".

Draf Duet

Seperti yang telah kami nyatakan di atas, video TikTok yang sempurna memerlukan banyak persiapan. Nasib baik, anda boleh menyimpan video sebagai draf untuk diterbitkan kemudian.

 1. Rakam video anda seperti yang dinyatakan di atas
 2. Ketuk pilihan ‘Draf’ yang terletak di sebelah ‘Post’ di skrin akhir
 3. Kembali ke video dengan mengetuk ikon ‘Saya’ yang terletak di bahagian bawah
 4. Ketik video yang disimpan
 5. Tekan anak panah belakang di kiri atas untuk membuat perubahan
 6. Duet dengan video seperti biasa
 7. Simpan sebagai draf atau terbitkan

Sekiranya anda telah bekerja keras di Duet, penting untuk diingat untuk menyimpan salinannya ke telefon anda. Sekiranya anda mengosongkan cache aplikasi atau menyahpasang aplikasi, aplikasi akan menghapus drafnya.

Membuat Pengeditan Selepas Penerbitan

TikTok tidak memudahkan mengedit kandungan anda setelah anda menerbitkannya. Satu-satunya cara untuk melakukannya adalah dengan menyimpan video ke peranti anda dan menyiarkannya semula. Selama proses muat naik, aplikasi membawa Anda melalui proses yang sama seperti ketika Anda pertama kali membuat video.

Ini adalah penyelesaian sehingga anda ingin cepat menyimpan video, jika tidak, aplikasi mungkin tidak membenarkan anda melakukannya.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found