Cara Duet Di TikTok

Tidak hairanlah TikTok semakin popular. Dengan ciri yang kemas, kemahiran penyuntingan yang sangat baik, dan pilihan muzik yang sangat luas, pengguna di seluruh dunia membuat kandungan setiap hari.

Salah satu ciri TikTok yang lebih popular, duet, membolehkan anda TikTok berdampingan dengan video orang lain. Ini sangat berguna bagi mereka yang ingin meningkatkan pengikut TikTok mereka, kerana anda boleh berduet video yang menjadi viral, mendapatkan kandungan anda sendiri di depan seberapa banyak atau dekat dengan seberapa banyak mata.

Bagaimana anda melakukan duet dengan video seseorang? Itu sesuatu yang mungkin tidak jelas, tetapi senang dilakukan! Ikuti di bawah ini, dan kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh melakukan duet pertama anda di TikTok.

Apa itu Duet?

Sekiranya anda tidak pasti apa itu duet di TikTok, anda pada dasarnya dapat menggambarkannya sebagai reaksi atau parodi video asal di platform TikTok. Pada dasarnya, anda menjumpai video yang anda rasa dapat menambahkan sesuatu yang lucu, atau kandungan berkualiti lain, dan ingin membuat sendiri putaran. Anda boleh melakukannya dengan duet.

Duet meletakkan video asal di satu sisi skrin, dan kemudian anda menjadi parodi - atau apa yang anda rakam - berada di sisi lain skrin. Jadi, duet adalah video bersebelahan, di mana anda mencuba dan menambahkan sesuatu yang lucu dan menghiburkan selari dengan video TikTok asli yang sedang anda duet.

Sebelum berduet ...

Terdapat beberapa perkara yang harus anda ketahui sebelum anda pergi dan berduet video. Yang pertama ialah pilihan "duet" tidak selalu tersedia untuk anda. Ini kerana pengguna TikTok mungkin mematikannya untuk video mereka, tidak mahu ada orang yang berduet video mereka untuk satu sebab atau yang lain. Mereka mungkin menganggapnya sebagai mencuri kandungan, atau mungkin mereka tidak mahu orang rawak merosakkan jenama mereka, sebabnya tidak berkesudahan. Sama ada cara, duet dihidupkan atau dimatikan oleh pengguna, berdasarkan setiap video. Tidak ada masalah.

Yang mengatakan, ketika alat duet adalah tersedia, cuba dan berduet dengan orang yang mengikuti pengikut anda atau julat jumlah tontonan. Apabila peminat dan pengikut anda bertambah, mulailah berduet dengan akaun yang semakin besar sehingga anda menghasilkan video viral anda sendiri!

Cara berduet

Apabila ciri itu tersedia, cukup mudah berduet dengan seseorang di TikTok. Pertama, pastikan aplikasi TikTok anda ada pada versi terbaru, dan kemudian buka.

Sekarang, anda boleh menatal suapan anda sendiri, atau halaman Untuk Anda, dan mencari video yang anda rasa boleh berduet.

Setelah anda berfikir bahawa anda menemui video yang sempurna, tekan butang kongsi.

Sekiranya berduet di TikTok diaktifkan, anda akan melihatnya Duet butang di sudut kiri bawah pop timbul. Ketiknya. Anda akan melihat skrin pemuatan selama beberapa saat hingga beberapa minit semasa TikTok menyiapkan semuanya.

Akhirnya, anda akan melihat skrin Duet. Di sinilah keajaiban berlaku. Anda boleh menekan butang merah besar untuk merakam duet anda - lihat di sini cara merakam tanpa memegang - dan terdapat banyak alat di sisi skrin untuk mengedit duet anda. Anda mempunyai pelbagai kesan video, penapis, dan kelajuan video yang boleh anda pilih.

Setelah selesai, anda boleh menekan tanda semak yang muncul di sebelah kanan untuk menuju ke skrin pengeditan lain. Di sini anda dapat menambahkan lebih banyak penapis, pelekat, kesan khas dan banyak lagi.

Setelah selesai mengedit video anda, tekan Seterusnya, isikan keterangan dan tajuk video, dan kemudian tekan Hantar butang. Duet anda sendiri kini berada di TikTok. Tahniah!

Menyelesaikan masalah Ciri Duet

TikTok tidak kekurangan dan beberapa pengguna telah melaporkan masalah dengan ciri Duet.

Selain kenyataan bahawa video yang anda cuba berinteraksi mungkin tidak menghidupkan fitur tersebut, terdapat beberapa perkara lain yang perlu diperiksa. Sekiranya anda yakin video membolehkan anda Duet, ambil beberapa langkah penyelesaian masalah asas.

  • Kemas kini Aplikasi - Pergi ke Google Play Store atau Apple App Store dan taip TikTok. Sekiranya kemas kini tersedia, anda akan melihatnya di mana butang ‘pasang’ atau ‘dapatkan’.
  • Tutup aplikasinya dan buka semula - Masalahnya boleh menjadi masalah sederhana. Tutup aplikasinya dan lancarkan semula kemudian uji semula ciri Duet.
  • Kosongkan cache - Jika Anda menggunakan Android, buka Tetapan> Aplikasi> TikTok> Penyimpanan> Kosongkan Cache. Sekiranya anda menggunakan iPhone, pergi ke Tetapan> TikTok> Aplikasi Beban. Catatan: Ini akan menghapus semua draf anda, jadi berhati-hatilah.
  • Periksa sambungan internet anda - Jika anda menggunakan WiFi, cuba beralih ke data selular dan sebaliknya.

Sekiranya tidak ada yang sesuai untuk anda, mungkin ada masalah dengan aplikasi. Anda boleh menyemak laman web DownDetector untuk mengetahui masalah yang diketahui atau menggunakan pautan TikTok Support untuk mendapatkan lebih banyak bantuan yang diperibadikan.

Terakhir, anda selalu dapat menghantar mesej kepada pencipta untuk melihat apakah ciri Duet dimatikan. Walaupun, tidak semua pencipta menerima DM dari sesiapa pun, ia patut dilakukan. Mereka perlu pergi ke Privasi di Tetapan TikTok, ketuk ‘Privasi’ dan beralih pada pilihan yang sesuai untuk Duet.

Soalan Lazim

Apa yang berlaku pada video saya selepas saya mematikan ciri ini?

Sekiranya seseorang telah membuat Duet video anda dan anda memutuskan untuk mematikan ciri tersebut, versi orang lain tetap ada. Perkara yang sama berlaku untuk video yang dipadam.

Tetapi, jika seseorang melakukan sesuatu dengan kandungan anda, anda boleh melaporkannya kepada TikTok. Dengan mengandaikan kandungan yang ditambahkan melanggar garis panduan komuniti TikTok, pasukan sokongan akan menghapusnya.

Bolehkah saya menghalang seseorang daripada melakukan duet pada video saya?

Satu-satunya cara untuk melakukannya adalah dengan menyekat akaun pengguna lain. Sebilangan pengguna mempunyai masalah dengan gangguan (iaitu seseorang yang melakukan duet atau menjahit semua video mereka), dalam hal ini berguna untuk menyekat pengguna.

Penutup

Seperti yang anda lihat, memulakan duet dengan seseorang adalah sangat baik. Bahagian paling sukar untuk membuat duet adalah dengan menghasilkan kandungan lucu atau berkualiti yang menambah video asal. Dan jangan risau - anda akan mempunyai banyak duet yang tidak berfungsi atau tidak berjaya di TikTok. Itu boleh mengecewakan - anda meletakkan diri anda di luar sana, dan berharap orang akan menerima anda. Malangnya, Internet boleh menjadi tempat yang jahat.

Tetapi jangan putus asa - teruskan membuat kandungan, dan akhirnya anda akan mempunyai video hit atau viral anda sendiri semua orang akan mencintai. Selamat TikTok-ing!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found