Duet Tidak Bekerja di Tik Tok - Apa yang Perlu Dilakukan

Duet pasti merupakan salah satu ciri yang menjadikan TikTok menonjol dari rangkaian sosial perkongsian video yang serupa. Ini membolehkan anda membuat klip pendek dengan orang yang anda sayangi, rakan, atau bahkan selebriti. Dan hasil akhirnya adalah video bersebelahan lucu anda yang menyegerakkan bibir dengan apa sahaja lagu atau video yang anda suka.

Duet Tidak Bekerja di Tik Tok - Apa yang Perlu Dilakukan

Namun, ciri ini mungkin tidak berfungsi untuk beberapa pengguna atau sama sekali tidak muncul. Tidak perlu risau kerana anda boleh menggunakan Duet dan berjalan dengan beberapa perisian ringkas. Bahagian berikut akan memberi anda semua petua dan trik yang anda perlukan untuk memperbaiki Duet yang rosak.

Cara Membaiki Duet di TikTok

Kesalahan duet TikTok merangkumi pilihan untuk tidak muncul atau mesej ‘Duet tidak dibenarkan untuk video ini.’ Sekiranya anda melihat salah satu daripada masalah ini, kami telah menyusun senarai perkara yang akan memperbaiki kesalahan tersebut.

Kemas kini Aplikasi

Oleh kerana Duet adalah ciri yang agak baru, ia mungkin tidak berfungsi atau tersedia jika anda menjalankan versi TikTok yang lebih lama. Untuk memeriksa kemas kini, lancarkan Google Play atau App Store dan ketuk pada tab Kemas kini.

Duet Tidak Bekerja Tik Tok

Cari TikTok dan tekan butang Kemas kini, jika aplikasi muncul di bawah Kemas kini. Setelah anda memasang perisian terbaru, lancarkan semula aplikasinya, dan cuba buat duet.

Anda juga boleh pergi ke pilihan carian dan ketik "TikTok." Sekiranya kemas kini tersedia, App Store atau Google Play Store akan memberi anda pilihan.

Tetapan Duet Dalam Aplikasi

Bagi kebanyakan pengguna, di sinilah masalah dengan Duet. Tepatnya, TikTok mempunyai tetapan privasi yang sangat spesifik dan Duet mungkin dilumpuhkan atau dibatasi dari awal.

Untuk membuat perubahan yang diperlukan, ketuk ikon profil di kanan bawah, dan pilih tiga titik mendatar untuk mengakses menu Lagi.

Tik Tok Duet Tidak Berfungsi

Ketuk Privasi dan Keselamatan di tetingkap berikut, arahkan ke "Siapa yang Boleh Berduet dengan Saya", dan pastikan aktif. Terdapat tiga pilihan, Semua Orang, Kawan dan Mati. Sekiranya anda mahukan keselamatan tambahan, anda boleh meletakkan tetapannya kepada Friends.

Catatan: Sekiranya pihak lain menetapkan Duet ke Mati, anda tidak akan dapat berduet dengan pengguna tersebut. Sekiranya ia ditetapkan kepada Sahabat sahaja, pastikan anda berkawan dengan mereka terlebih dahulu.

Mulakan Semula Lama

Apa yang berlaku jika anda mengemas kini aplikasi dan mendapatkan semua tetapan dengan betul tetapi Duet masih tidak berfungsi? Dalam kes ini, lebih baik anda memulakan semula telefon pintar anda untuk melihat apakah ia membantu.

Permulaan semula atau tetapan semula yang lembut dapat menyelesaikan masalah dan bug perisian kecil yang mungkin menghalang anda membuat duet. Selain itu, ia juga membersihkan data cache aplikasi yang bisa menjadi penyebabnya.

Kaedah restart / soft reset bergantung pada peranti yang anda gunakan. Secara amnya, anda perlu menekan butang Power dan / atau salah satu rocker volume. Sebagai contoh, ia adalah butang Samping ditambah salah satu rocker kelantangan pada model iPhone yang lebih baru.

Kosongkan Cache Aplikasi

Sekiranya semuanya gagal, anda mungkin perlu mengosongkan cache aplikasi agar Duet berfungsi semula. Kaedahnya sedikit berbeza pada Android dan iOS, lihat tindakan yang diperlukan di bawah.

Android

Lancarkan Tetapan dan pilih Penyimpanan untuk mengakses lebih banyak menu. Ketuk Aplikasi Lain untuk melihat senarai semua aplikasi yang dipasang dan arahkan ke TikTok. Sebaik sahaja anda mengakses tetingkap TikTok, tekan butang "Kosongkan cache" dan anda sudah selesai. Anda harus tahu bahawa ini tidak membuang maklumat log masuk dan data yang disimpan.

iOS

Ketik aplikasi Tetapan, pilih Umum, kemudian Penyimpanan iPhone. Ini memberi anda senarai aplikasi dan jumlah data yang mereka gunakan. Leret ke bawah dan ketuk TikTok untuk mengakses tetingkap tetapan. Pilih "Aplikasi Beban" untuk menghapus semua data yang disimpan dalam cache dari aplikasi.

Ini pada dasarnya menyahpasang TikTok tetapi menyimpan semua data penting. Setelah selesai, pergi ke App Store dan pasang semula aplikasinya. Anda juga boleh melakukannya dari tetingkap yang sama sejurus selepas muat turun.

tik tok

Nota PENTING

Langkah sebelumnya berlaku untuk perisian iOS dan Android terkini. Mereka yang menggunakan Android Oreo perlu mengakses Pengurus Aplikasi dari Tetapan dan terus dari sana.

Sekiranya anda menyimpan video sebagai draf membersihkan cache atau menyahpasangnya, fail akan dihapuskan. Pastikan menyimpan video ke telefon anda sebelum melakukan salah satu daripada pilihan ini.

Sambungan Rangkaian

TikTok memerlukan sambungan internet yang stabil untuk berfungsi dengan baik. Sekiranya pilihan duet TikTok anda tidak dapat dimuat, kemungkinan sambungan internet anda.

Sebilangan besar masa mematikan dan menghidupkan semula telefon anda akan menyelesaikan masalah rangkaian kecuali ada gangguan. Sama ada anda menggunakan iOS atau Android, anda ingin memastikan TikTop mempunyai akses ke data selular dalam tetapan.

Sekiranya anda menggunakan wifi, cuba matikan wifi dan gunakan data selular jika mungkin. Bergantung pada lebar jalur anda, anda mungkin menghadapi masalah untuk membuat sambungan yang cukup kuat sehingga duet TikTok tidak berfungsi dengan baik.

Tiada Audio dalam Duet

Beberapa pengguna telah melaporkan masalah dalam beberapa bulan terakhir bahawa mikrofon mereka tidak ditunjukkan sehingga mereka tidak dapat membuat duet TikTok mereka. Konsensus nampaknya pengguna boleh menggunakan pilihan "React" dan bukannya Duet.

Ini bukan penyelesaian yang sempurna, kerana masa boleh dimatikan dan fiturnya tidak sama dengan ciri Duet.

Perkara lain yang perlu diperiksa adalah kebenaran telefon anda. Sekiranya anda mengalami masalah dengan rakaman audio, adakah ia berlaku dengan video biasa atau hanya Duet? Jika keduanya, pergi ke tetapan telefon anda dan pastikan TikTok mempunyai kebenaran untuk mengakses mikrofon anda dan merakam audio.

Satu-satunya trik yang terbukti yang kami lihat untuk masalah Duet, selain mengubah tetapan privasi seperti yang disebutkan di atas, adalah mengemas kini aplikasinya. Walaupun anda telah mengemas kini baru-baru ini, periksa lagi kerana kemas kini baru sering dikeluarkan.

Cara Duet di TikTok

Mudah-mudahan, petua dan trik membantu anda memperbaiki ciri Duet, dan sekarang adalah masa untuk membuat beberapa video berdampingan yang menarik.

Langkah 1

Semak imbas skrin utama TikTok untuk mencari video yang ingin anda berduet. Ketuk butang Kongsi di sebelah kanan skrin dan pilih pilihan Duet dari tetingkap pop timbul.

Duet Tidak Bekerja di Tik Tok

Langkah 2

Skrin terbelah dua dan anda kini dapat merakam video anda di sebelah yang anda pilih. Yang lain akan bermain secara automatik semasa anda merakam.

Langkah 3

Tambahkan beberapa pelekat dan penapis untuk menjadikan rakaman anda menonjol dan pilih penutup untuknya. Apabila anda selesai, tekan Post dan ia disiarkan.

Sentiasa Duet dalam Perfect Pitch

Dengan andaian anda telah memperbaik Duet, berikut adalah beberapa petua tentang cara membuatnya menjadi viral. Menambah tag ke duet anda meningkatkan peluang untuk lebih banyak suka dan perkara yang sama berlaku untuk berkongsi di Instagram.

Jangan ragu untuk memberi komen dan menyukai duet lain juga kerana menarik perhatian lebih kepada profil anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found