Cara Menjatuhkan Item di Roblox (2021)

Roblox adalah permainan dalam talian yang besar yang direka sebagai tempat yang selamat untuk kanak-kanak bermain, membuat dan mengekspresikan diri. Ini adalah ekosistem besar di mana dunia diciptakan dan pemain diberi rangkaian percuma yang hampir lengkap dalam pilihan mereka untuk melakukan apa. Pemain Roblox telah mencipta dunia mereka sendiri, item sendiri, permainan mini dan pelbagai jenis barang. Sebagai permainan dengan banyak item, pengurusan inventori adalah kunci. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara menjatuhkan atau memperdagangkan item di Roblox.

Cara Menjatuhkan Item di Roblox (2021)

Seperti kebanyakan permainan, anda mempunyai ruang inventori yang terhad dan menguruskan semua barang anda boleh menjadi tugas biasa. Walaupun inventori Roblox tidak begitu luas dengan permainan lain, seperti Skyrim, cukup sukar untuk melakukan pengemasan sedikit sekarang sekali lagi menjadikan permainan lebih mudah diuruskan. Keupayaan untuk memeriksa inventori anda di laman web Roblox menambah sedikit kemudahan tambahan tetapi tidak banyak.

Inventori pemain adalah tempat menarik yang sangat besar dalam Roblox. Dari memeriksa apa yang dimiliki oleh pemain lain, untuk mengambil barang rawak yang ditinggalkan orang, ini adalah aspek permainan yang kecil tetapi menarik.

Menavigasi inventori anda dalam talian di Roblox

Antara muka pengguna inventori dalam permainan adalah permulaan yang baik, tetapi sebaik sahaja anda mengumpulkan banyak koleksi item, laman web Roblox menjadi lebih mudah digunakan. Laman web ini menawarkan cara termudah untuk menguruskan fungsi permainan tertentu, seperti penyesuaian watak dan reka bentuk pakaian. Ini tidak ideal, tetapi tidak semestinya melanggar permainan. Ikuti langkah-langkah berikut untuk menavigasi inventori anda di laman web Roblox:

  1. Navigasi ke laman web Roblox dan log masuk.
  2. Pilih ikon menu di kiri atas dan pilih Inventori.
  3. Gunakan menu di sebelah kiri untuk memilih kategori item dan menavigasi dari sana.

Sekiranya anda tidak melihat item yang anda cari, ada pemilih halaman di bahagian bawah setiap halaman. Sekiranya inventori anda merangkumi beberapa halaman, pastikan menatal setiap halaman sambil mencari item tersebut.

Menjatuhkan barang di Roblox

Pemain dan pemaju juga sering meninggalkan barang yang terdapat di Roblox. Bergantung pada pelayan anda, waktu dan populasi anda, anda akan sering melihat item rawak hanya duduk di sana untuk diambil oleh pengguna sesuka hati. Sekiranya seseorang telah menjatuhkan sesuatu dan tidak lagi ada, barang-barang ini juga permainan yang adil.

Sekiranya anda mempunyai item yang ingin anda buang, anda boleh membuangnya untuk melakukannya. Cukup pilih item dalam inventori anda, tahan, dan pilih ruang belakang. Ini akan berfungsi untuk menjatuhkan apa sahaja di inventori anda, kecuali topi, yang anda perlukan untuk menggunakan kunci ‘=’ untuk dijatuhkan atas sebab tertentu.

Privasi inventori di Roblox

Hiburan kegemaran ramai pemain adalah mengikuti pembangun atau pemain terkemuka lain di Roblox dan melihat inventori mereka. Ini akan memberi anda idea tentang item apa yang mungkin datang ke permainan atau hanya dapat memuaskan rasa ingin tahu. Sekiranya anda menarik dalam merancang pakaian dan pakaian anda sendiri di Roblox, mengintip inventori orang adalah cara yang baik untuk mendapatkan inspirasi.

Mengintip inventori pemain lain adalah hobi yang sangat popular sekiranya forum Roblox boleh dilalui. Malangnya, pengintipan inventori menjadi lebih sukar apabila pembangun Roblox menambahkan privasi inventori sebagai tetapan. Diakses dari dalam tetapan privasi biasa di Roblox, anda dapat mengawal siapa yang dapat melihat apa yang ada di inventori anda. Ini adalah perubahan kecil tetapi yang menghentikan pelancongan inventori di treknya.

Untuk menjadikan inventori anda peribadi di Roblox, log masuk ke akaun anda dan pilih menu cog. Pilih Tetapan dan Privasi dan tetapkan inventori anda ke tetapan yang anda inginkan. Pemain yang cuba melihat inventori anda akan melihat mesej yang mengatakan "Anda tidak dapat melihat inventori pemain ini."

Berniaga barang di Roblox

Salah satu daripada banyak cara untuk berinteraksi dengan pemain lain dalam Roblox adalah berdagang. Selagi anda adalah pelanggan Builders Club, anda boleh menukar barang dari dalam inventori anda. Anda juga boleh merancang dan menjual item, tetapi itu adalah artikel tersendiri.

Berniaga adalah proses yang tidak dapat dilupakan di mana anda melayari profil pemain yang anda mahu berdagang, pilih item dan berniaga. Tidak ada perjumpaan dalam permainan atau barter dan tidak ada animasi pertukaran. Semuanya dilakukan melalui antara muka inventori.

  1. Pilih profil pemain orang yang anda mahu berdagang.
  2. Pilih ikon menu tiga titik di kiri atas halaman mereka dan pilih Item Perdagangan.
  3. Pilih item yang ingin anda jual dalam tetingkap pop timbul yang muncul.
  4. Tambahkan item anda sendiri atau Robux jika anda menambah mata wang dalam permainan.
  5. Pilih Hantar.

Sebaik sahaja anda menambahkan item ke tetingkap perdagangan, anda boleh mengarahkan kursor ke atas masing-masing untuk melihat statistik untuknya atau menambahkan atau mengeluarkannya dari perdagangan. Sebaik sahaja anda menekan Kirim, mesej akan dihantar kepada pemain lain agar mereka menerima atau menolak perdagangan tersebut.

Berdagang adalah sebahagian besar dari Roblox dan memerlukan sedikit lebih banyak penyelidikan daripada perenggan kecil ini. Ketahui lebih lanjut mengenainya di sini di laman web Roblox.

Keupayaan untuk menjatuhkan atau memperdagangkan item di Roblox membantu memastikan inventori anda segar dan terkawal dan merupakan kaedah yang baik untuk mendapatkan peralatan baru sambil menyingkirkan yang lama. Mungkin memerlukan sedikit masa untuk merasa selesa dengan menguruskan inventori anda, menjatuhkan item, dan berdagang, tetapi usaha itu sangat berbaloi!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found