Cara Menjatuhkan Item di Mati oleh Siang

Menjatuhkan Item semasa Percubaan sama mudahnya dengan menekan butang. Namun, tindakan ini agak kabur, kerana kebanyakan pemain tidak mempunyai insentif yang kuat untuk melakukannya. Akibatnya, anda jarang menemui utas forum atau sumber lain yang memberi nasihat mengenai ciri ini.

Cara Menjatuhkan Item di Mati oleh Siang

Nasib baik, dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda butang mana yang harus ditekan untuk menjatuhkan Item di Dead by Daylight. Pastikan anda tidak melakukan ini secara tidak sengaja, kerana slip seperti itu boleh membawa maut semasa Percubaan.

Cara Menjatuhkan Item di Mati oleh Siang

Di Dead by Daylight, item adalah Unlockable yang dapat membantu mangsa yang terselamat melarikan diri. Cara yang biasa untuk mendapatkan Item adalah dari peti yang terdapat di seluruh peta Percubaan. Sebagai alternatif, anda boleh membuka kunci item melalui Bloodweb dengan melaburkan Bloodpoints di nod pembelian.

Walaupun Item Biasa dan Tidak Sering bertelur di dada secara teratur, cara terbaik untuk mendapatkan Item yang jarang berlaku adalah melalui Bloodweb. Anda secara teknikal dapat menemui Item Ultra Rare di peti, tetapi peluangnya bertelur adalah sekitar 2%.

Jadi, mengapa anda mahu menjatuhkan Item yang sukar diperoleh?

Terdapat beberapa keadaan di mana menjatuhkan Item dapat memberi manfaat kepada mangsa yang selamat dan bahkan pembunuhnya.

Pertama, tidak ada batasan berapa banyak item yang dapat anda miliki, jadi membuangnya tidak ada kaitan dengan pengurusan inventori.

Walau bagaimanapun, jika orang yang selamat menjatuhkan item, mungkin bermanfaat bagi orang lain yang berusaha membuatnya melalui Percubaan. Apabila pembunuh panas di tumit anda, dan nampaknya anda tidak akan berjaya, tidak ada gunanya memegang barang kecuali anda mempunyai tawaran White Ward. Tetapi, jika anda membawa barang penting, seperti lampu suluh, kunci, atau kotak alat, anda boleh mencuba dan menjatuhkannya untuk dijumpai oleh mangsa lain.

Begitu juga, anda mungkin mempunyai banyak barang yang sama dan mungkin ingin membaginya dengan orang lain.

Sebilangan pemain malah berusaha menenangkan si pembunuh dengan menjatuhkan barang sebagai permintaan belas kasihan. Dilaporkan, strategi ini berfungsi dalam sekitar satu dari lima kes, dan si pembunuh akan mengambil barang tersebut, membiarkan orang yang selamat pergi.

Cara Menjatuhkan Item di Mati oleh Siang di PS4

Pada pengawal PS4, butang untuk menjatuhkan Item adalah Lingkaran.

Ingatlah bahawa anda perlu bekerja dengan cepat jika anda perlu menjatuhkan Item sambil melarikan diri dari pembunuh, kerana setiap detik penting semasa mengejar.

Cara Menjatuhkan Item di Mati oleh Siang di Xbox

Sekiranya anda ingin menjatuhkan item di Xbox, anda perlu menekan B. Susun atur butang secara fizikal seperti pengawal PS4.

Anda harus memastikan untuk tetap tenang dan melakukan tindakan dengan cepat jika pembunuh mengejar anda.

Cara Menjatuhkan Item di Mati oleh Siang pada PC

Terdapat perbezaan yang ketara dengan kawalan pada PC, bergantung pada sama ada anda menggunakan pengawal atau susun atur papan kekunci dan tetikus yang biasa. Pemain yang lebih suka pengawal akan menghadapi cabaran yang sama, kerana butang untuk menjatuhkan item berada di tempat yang sama seperti pada Xbox dan PS4.

Namun, pada papan kekunci, perkara itu menjadi lebih senang. Di sini, anda boleh menjatuhkan Item dengan menekan R, yang merupakan berita baik untuk pemain PC, kerana pergerakan biasa dikendalikan melalui susun atur WASD standard.

Cara Menjatuhkan Item di Mati oleh Siang pada Suis

Kawalan untuk Nintendo Switch mempunyai susun atur yang serupa dengan yang terdapat pada pengawal lain, sama ada anda menggunakan Joy-Con atau Pro Controller. Satu-satunya perbezaan di sini ialah butang untuk menurunkan item pada Switch ialah A. Hurufnya berbeza dengan yang ada pada pengawal PS4, PC, atau Xbox, tetapi lokasinya sama.

Sekiranya anda bermain di Switch Lite, kawalannya sama seperti pada Switch standard.

Soalan Lazim Tambahan

1. Adakah Anda Kehilangan Item dalam Mati oleh Siang?

Orang yang selamat dapat menyimpan atau kehilangan barang di Dead by Daylight bergantung pada apa yang berlaku dalam Percubaan. Perlu diingat bahawa setiap item yang kehilangan caj dikeluarkan dari inventori. Selain itu, sebarang tambahan akan habis setelah Percubaan berakhir, tanpa mengira hasilnya.

Mereka yang berjaya melarikan diri dengan barang yang dikenakan menyimpannya dalam inventori mereka. Memasuki Percubaan seterusnya, Survivors secara automatik melengkapkan item itu.

Sekiranya pembunuh menangkap anda dan anda tidak berjaya keluar dari Percubaan, anda akan kehilangan item tersebut serta sebarang tambahan yang dilampirkan. Namun, ada cara untuk mengelakkan kehilangan barang semasa kematian dalam permainan.

Sekiranya anda berjaya mendapatkan persembahan White Ward dan membakarnya, anda akan menyimpan Item terakhir yang anda bawa secara aktif, bersama dengan sebarang tambahan yang dilampirkan. Namun, ini jarang terjadi, jadi jangan bergantung pada strategi anda.

Perlu diingat bahawa menggunakan tawaran Ward Putih tidak berfungsi dengan Item yang dijatuhkan. Item yang anda jatuhkan secara sukarela tidak dilindungi.

Selain itu, pembunuh dapat membuka kunci hadiah Franklin's Demise. Keuntungan ini meningkatkan serangan asas mereka untuk membuat orang yang terselamat menjatuhkan barang ketika terkena. Item tetap di permukaan selama beberapa waktu - 150 hingga 90 saat, bergantung pada tahap keuntungan. Setelah masa berlalu, Entity akan memakan barang tersebut.

Keuntungan dibuka pada tahap 40, dan itu adalah manfaat yang Dapat Diajar, yang bermaksud semua pembunuh dapat memperolehnya. Watak yang bermula dengan Franklin's Demise adalah The Cannibal, pembunuh berdasarkan Leatherface yang terkenal.

2. Apakah Tahap Terbaik di Mati pada Siang?

Tiers in Dead by Daylight merujuk kepada tahap keselamatan dan pembunuh yang memberikan kebolehan khas dalam Percubaan. Pemain melengkapkan mereka dalam Loadout mereka sebelum setiap Percubaan.

Faedah yang dapat diperoleh melalui Bloodweb mempunyai tiga peringkat, dengan yang ketiga adalah yang paling kuat.

Untuk menggunakan hadiah Franklin's Demise di Tier I, item yang terselamat jatuh di permukaan selama 150 saat. Pada Tahap III, item tersebut hanya akan bertahan selama 90 saat, menjadikannya lebih mungkin hilang dan kemungkinan orang lain yang masih hidup akan mengambilnya.

Manfaat yang boleh dibeli tidak boleh dikelirukan untuk faedah Unik dan Boleh Diajar. Faedah unik hanya disediakan untuk satu watak. Setiap watak mempunyai tiga keistimewaan unik yang akan muncul secara eksklusif di Bloodweb mereka, dan faedah ini akan selalu Tahap I.

Untuk membuka kunci faedah Unik untuk watak lain, pemain mesti membeli versi Ajar mereka dari Bloodweb yang asal, selepas itu mereka akan muncul di Bloodwebs watak lain. Manfaat yang dapat diajar juga akan kekal di Tahap I.

Akhirnya, ada mekanik permainan berjenjang khusus untuk The Doctor, watak pembunuh. Ia dipanggil Madness dan mempengaruhi orang yang terselamat melalui kemampuan Carter's Spark si pembunuh. Kegilaan memberikan cabaran bagi mangsa yang selamat dengan kesannya semakin teruk dengan setiap Tahap.

Dalam kes Madness, tahap paling rendah mungkin yang terbaik jika anda bermain sebagai mangsa yang selamat, sementara yang tertinggi akan sangat bermanfaat bagi pembunuh.

3. Apakah Item Perkembangan Orang Mati oleh Siang?

Keuntungan yang membuat orang-orang yang terselamat menjatuhkan barang yang terakhir dilengkapi ketika pembunuh memukul mereka disebut Franklin's Demise. Keuntungan ini tergolong dalam watak pembunuh The Cannibal dan meningkatkan kemungkinan mangsa yang terselamat kehilangan barang mereka. Namun, untuk mengaktifkannya, si pembunuh harus meluangkan masa untuk melabur dalam keuntungan.

Satu perkara yang perlu diperhatikan juga ialah bahawa Franklin's Demise adalah manfaat yang Dapat Diajar. Ini bermaksud bahawa pemain dapat mengajarkan watak pembunuh lain yang tidak terkunci ini jika mereka mempunyai cukup Titik Darah atau pecahan warna-warni untuk membelinya. Bagi mereka yang tidak mahu menghabiskan mata wang, keuntungan juga dapat dibuka sebagai Ajaran di tingkat 40, dan jika pemain membukanya untuk semua pembunuh mereka, ia dapat memberikan kemunduran serius bagi mangsa yang selamat.

Hadiah Franklin Demise diterima dengan beberapa kontroversi dalam komuniti permainan kerana banyak pemain melihatnya sebagai alat penggiling yang mengambil slot keuntungan tanpa banyak menyumbang kepada permainan.

4. Bagaimana Anda Menjatuhkan Item dalam Suis DBD?

Anda boleh menjatuhkan item pada Suis dengan menekan butang A. Pada Switch Lite, butang untuk tindakan ini juga A.

5. Seberapa Berkesankah Lampu Sorot di Mati oleh Siang?

Lampu suluh kadang-kadang boleh membuat perbezaan antara melepaskan diri dari pembunuh dan berakhir dengan pancing. Mereka dapat membutakan pembunuh itu, mengejutkan mereka selama beberapa saat. Sekiranya pembunuh membawa mangsa yang lain, mereka akan membebaskan mereka.

Lampu suluh lalai berlangsung selama lapan saat apabila digunakan secara aktif dan mempunyai pancaran dengan jarak 10 meter. Tempoh buta hanya berlangsung selama dua saat, jadi adakah ia berkesan bergantung pada gaya permainan anda. Sekiranya anda tidak dijual dengan statistik lalai, anda dapat meningkatkan semua statistik lampu suluh dengan lampu suluh lanjutan atau dengan menggunakan pelbagai alat tambah.

Meninggalkan Kehadiran di Belakang

Sama ada sangat berguna atau tidak, menjatuhkan Item adalah ciri yang ada di Dead by Daylight. Sekarang setelah anda mengetahui bagaimana tindakan itu dilakukan, jangan ragu untuk bereksperimen dengannya - siapa tahu, anda mungkin membuat Jururawat membiarkan anda sendirian untuk Percubaan atau dua.

Adakah anda cuba menjatuhkan Item di Dead by Daylight? Adakah ini membantu anda atau mangsa lain yang selamat dalam Percubaan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found