Cara Memuat turun Senarai Main YouTube Tanpa Memasang Aplikasi

Hampir semua orang yang menggunakan Internet, menggunakan YouTube, baik untuk menonton video petunjuk tentang cara memperbaiki tayar basikal, podcast kegemaran, atau hanya untuk menonton beberapa video kucing lucu. Selepas laman web Google sendiri, YouTube (dimiliki oleh Google) adalah laman web kedua yang paling banyak dikunjungi di dunia. Pengguna internet menonton lebih dari 5 bilion video di YouTube setiap hari.

Kami menstrimkan berbilion-bilion video setiap hari dari perkhidmatan YouTube. Namun sebilangan orang lebih suka memuat turun senarai main YouTube sehingga mereka dapat menonton video semasa di luar talian daripada mengalirkan video tersebut. Terdapat sebilangan alasan untuk mahu melakukannya.

Kadang-kadang kita mempunyai hubungan yang cepat di satu tempat tetapi hubungan yang lambat di tempat lain dan ingin merebut media kita sementara kita dapat dari tempat di mana kita mempunyai perkhidmatan jalur lebar yang baik. Kadang-kadang, kita mempunyai tempat di mana kita sama sekali tidak mempunyai perkhidmatan internet.

Apa pun alasannya, banyak orang mencari penyelesaian yang membolehkan mereka memuat turun senarai main muzik dan video tanpa perlu memasang aplikasi baru.

Dalam tutorial TechJunknie ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara memuat turun senarai main YouTube untuk dilihat kemudian tanpa sambungan Internet.

Apakah Senarai Main YouTube?

Senarai main YouTube hanyalah sekumpulan video individu yang dihubungkan bersama oleh faktor biasa apa pun yang ditentukan oleh penyusun senarai main. Senarai main boleh terdiri daripada video oleh artis yang sama, rancangan TV dalam siri yang sama, gabungan trek dalam genre yang sama atau sesuatu yang sama sekali berbeza. Senarai main boleh dibuat oleh sesiapa sahaja yang menerbitkan media dalam talian dan dapat disusun dengan cara yang mereka sukai. Anda boleh membuat senarai main YouTube berdasarkan kriteria yang anda mahukan!

Selain pengguna yang menonton senarai main YouTube di YouTube itu sendiri, senarai main sangat popular di perkhidmatan streaming seperti Spotify. Anda boleh membuat sendiri atau mengakses senarai main orang lain, menyediakan cara untuk mendengar muzik berjam-jam tanpa perlu berinteraksi dengan program atau mencari muzik baru.

Banyak senarai main dibuat oleh pengguna, tetapi beberapa perkhidmatan menggunakan bot untuk mengautomasikan pembuatan senarai main.

Muat turun Senarai Main YouTube Lengkap

Secara teknikal, memuat turun media dari YouTube bertentangan dengan Syarat Perkhidmatan mereka (ToS) dan mungkin melanggar undang-undang.

Oleh kerana semua jenis media diterbitkan di platform dengan semua jenis pelesenan, kami akan menyerahkan kepada anda untuk memastikan anda tidak melanggar hak cipta dengan memuat turun dari YouTube.

1. Muat turun Senarai Main Dengan Pemain Media VLC

Ramai orang di luar sana sudah memasang pemain media VLC kerana ia adalah salah satu pemain media terbaik yang ada. VLC adalah kotak alat utiliti video lintas platform yang boleh anda gunakan pada Windows, Mac, Linux, dan sistem operasi lain. VLC boleh memainkan kebanyakan format multimedia dan juga memainkan DVD, CD dan sebagainya. Ia adalah pemain media yang serba boleh dengan banyak helah!

Salah satu muslihat VLC ialah memuat turun media dari laman streaming untuk dilihat di luar talian kemudian. Kelemahannya ialah anda harus menyimpan setiap trek secara manual tetapi bagaimanapun, VLC akan berfungsi melalui keseluruhan senarai main untuk anda. Inilah cara memuat turun video dan media lain dari laman streaming seperti YouTube:

 1. Buka pemain media VLC kemudian pilih Media dari menu atas. Menu VLC
 2. Sekarang, pilih Buka Aliran Rangkaian… dari menu lungsur. Menu Media VLC
 3. Salin URL senarai main dari YouTube, tampal ke dalam kotak Rangkaian Rangkaian dan pilih Main. Menu Aliran Rangkaian VLC
 4. Seterusnya, pilih Alat> Maklumat Codec dari menu di bahagian atas. Menu Alat VLC
 5. Kemudian, salin data di Lokasi kotak di bahagian bawah. Menu VLC Codec
 6. Tampal data lokasi tersebut ke tab penyemak imbas dan tekan Masukkan. Video kini boleh dimainkan di penyemak imbas anda.
 7. Klik kanan di mana sahaja di tetingkap penyemak imbas dan pilih Simpan sebagai.

Melalui proses ini, VLC akan memuat turun setiap video dalam senarai main secara bergantian ke komputer anda. Anda harus melakukan Langkah 4-7 untuk setiap trek tetapi hanya itu yang harus anda lakukan, walaupun anda mungkin harus bersabar. Bergantung pada berapa banyak trek yang terdapat dalam senarai main, proses memuat turun mungkin memerlukan beberapa saat.

Menggunakan Pemain Media VLC sejauh ini merupakan kaedah yang paling dipercayai untuk memuat turun senarai main YouTube yang lengkap walaupun anda tidak dapat memuat turun keseluruhan senarai main dalam satu masa. Ramai di antara kita sudah mempunyai VLC.

Sekiranya anda tidak mahu menggunakan VLC, ada cara lain untuk memuat turun senarai main tanpa perlu menyimpan setiap trek, walaupun agak membebankan.

2. Senarai Main YouTube

Terdapat laman web yang disebut Senarai Main YouTube yang menyediakan perkhidmatan yang melakukan apa yang anda ingin lakukan: Laman web ini akan memilih keseluruhan senarai main, menyusunnya dan kemudian memuat turun senarai main.

Mungkin memerlukan sedikit masa untuk memuat turun keseluruhan senarai main, terutamanya pada waktu puncak, tetapi sebaliknya adalah alat kecil yang bagus. Inilah cara anda menggunakan Senarai Main YouTube:

 1. Navigasi ke Senarai Main YouTube dan pilih tajuk Muat turun YouTube untuk mengelilingi iklan. Jangan memuat turun perisian walaupun diminta, tidak perlu.
 2. Tampal di URL senarai main dari YouTube ke kotak tengah dan tekan Enter.
 3. Pilih format audio yang anda perlukan.
 4. Biarkan laman web mengumpulkan data senarai main. Anda mesti melihatnya dimuat di bawah kotak biru dengan jumlah video dalam senarai main.
 5. Pilih butang muat turun hijau di sebelah setiap trek.

Pada asalnya, laman web ini membolehkan anda memuat turun keseluruhan senarai main dengan satu klik butang. Anda tidak lagi boleh melakukannya tetapi anda boleh mengeksport senarai main ke Spotify jika anda mahu. Jika tidak, tekan Muat turun MP3 / MP4 di bawah setiap trek.

3. youtube-dl

Sekiranya anda selesa menggunakan program CLI untuk memuat turun video YouTube dan sudah memasang Homebrew pada mesin anda, ada pakej super sederhana yang boleh anda gunakan untuk memuat turun senarai main YouTube terus ke komputer anda. Perlu diingat bahawa ia akan memerlukan sedikit teknologi.

 1. Dengan andaian anda sudah memasang Homebrew, buka terminal komputer anda.
 2. Di terminal, taip: 'brew install youtube-dl'. Homebrew mungkin perlu dikemas kini terlebih dahulu, mana yang baik. Pakej hanya perlu satu atau dua minit untuk dipasang.

3. Sekarang anda boleh mula menggunakan youtube-dl dengan segera! Untuk memuat turun satu video, ketik sahaja 'youtube-dl (URL video)', Menggantikan (URL video) dengan URL sebenarnya. Contohnya, jika anda memuat turun lagu Baby Shark oleh Pink Fong, anda akan menaip 'youtube-dl //www.youtube.com/watch?v=XqZsoesa55w'Ke terminal anda.

4. Memuat turun senarai main berfungsi hampir sama, kecuali anda akan menyalin dan menampal URL ke senarai main video dan bukannya video tertentu.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai arahan untuk pakej youtube-dl, anda boleh melihat halaman Git di sini.

Kesimpulannya

Itulah dua cara yang saya tahu untuk memuat turun senarai main YouTube yang lengkap. Mereka tidak akan memuat turun keseluruhan senarai untuk anda secara automatik tetapi mereka menyediakan cara yang boleh dipercayai untuk memuat turun senarai untuk anda dengan jumlah usaha minimum. Selain itu, anda tidak perlu memuat turun dan memasang perisian pihak ketiga baru yang selalu menjadi kebaikan!

Sekiranya anda mencari cara untuk memuat turun video dari YouTube, lihat tutorial TechJunkie ini: Pemuat turun Video YouTube - Muat turun dengan mudah dari PC, Mac, iPhone atau Android anda.

Adakah anda mempunyai petua atau trik untuk memuat turun senarai main YouTube untuk didengarkan di luar talian? Sekiranya ada, sila beritahu kami mengenai mereka dalam komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found