Cara Transformasi dalam DragonBall Legends

Semasa mula-mula bermain DragonBall Legends, anda tidak akan mendapat banyak pilihan watak. Mod cerita permainan adalah cara utama untuk mendapatkan watak dan mata wang baru untuk membuka kunci (atau memanggil) watak tambahan, secara perlahan meningkatkan pasukan anda sehingga anda dapat mengambil pemain lain dalam pertempuran PvP.

Cara Transformasi dalam DragonBall Legends

Salah satu cara watak menjadi lebih kuat dari masa ke masa adalah dengan berubah menjadi versi yang lebih kuat. Saiyans, misalnya, berubah menjadi bentuk Super Saiyan, yang dapat berkembang, terutama untuk protagonis mod cerita.

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan cara mengubah watak permulaan Shallot menjadi mod Super Saiyan dan seterusnya.

Cara Transformasi dalam DragonBall Legends

Tidak semua watak dalam DragonBall Legends dapat berubah. Mereka yang melakukannya biasanya dapat melakukannya di dalam pertandingan apabila syarat transformasi telah dipenuhi. Transformasi paling mudah dilakukan melalui kemampuan khas watak. Kebolehan ini secara berkesan hanya memerlukan watak untuk bertahan lama untuk menggunakannya.

Untuk menggunakan kemampuan khas, yang harus anda lakukan adalah mengetuk avatar watak ketika pemasa kemampuan mengisi dan mula bersinar. Watak akan segera berubah, meningkatkan statistik mereka dan bahkan memperoleh beberapa kebolehan unik sepanjang perjalanan.

Karakter lain boleh berubah dengan pelbagai cara, biasanya dengan memukul kemahiran yang perlu anda lukis semasa pertempuran atau mencapai tahap kesihatan tertentu.

Cara Mengubah Shallot dalam DragonBall Legends

Shallot adalah watak yang direka khusus untuk permainan mudah alih dan pada masa ini tidak ada di media DragonBall lain. Ia adalah protagonis mod cerita, yang membolehkan pemain memahami konsep permainan dan menggunakan strategi percabangan dengan meningkatkan skillet Shallot.

Pada permulaan mod cerita, Shallot bermula sebagai Saiyan biasa, dengan skillet biasa-biasa saja dan statistik cukup tinggi untuk mengalahkan lawan yang bermula. Semasa permainan berlangsung, pemain dapat menggunakan watak lain untuk mengajar Shallot pergerakan baru. Dengan cara ini, Shallot dapat mempelajari hampir setiap gerakan dalam permainan, memungkinkan dia sangat serba boleh untuk mempersiapkan strategi mod cerita di masa depan.

Shallot juga mempunyai beberapa tahap transformasi, dapat diakses melalui menu penyesuaian permainan. Untuk mencapai transformasi ini, anda perlu maju melalui mod cerita dan mengalahkan lawan AI.

Setelah anda membuka kunci mod transformasi, inilah yang anda perlukan untuk memilih transformasi dalam pertempuran masa depan:

  1. Ketuk butang "Menu" di sudut kanan bawah layar.

  2. Pilih "Customize" dari grid (harus kedua di baris atas).

  3. Di bawah tab "Transformasi", permainan akan menyenaraikan transformasi yang paling baru ditetapkan untuk Shallot. Sekiranya anda ingin mengubahnya, ketuk "Ubah" di sebelah kanan.

  4. Ketuk borang transformasi yang ingin anda gunakan (lebih baik yang paling kanan, kerana biasanya yang paling kuat), kemudian ketik "Simpan Tetapan" untuk menyelesaikan prosesnya.

  5. Shallot akan berubah menjadi bentuk Super Saiyan yang dipilih melalui kemampuan khasnya (mengetuk avatar watak ketika penyangga mengisi).

Semua Transformasi Bawang Merah

Shallot memulakan mod cerita sebagai seorang Saiyan yang baru saja bangun dan perlu melawan lawan yang semakin kuat dalam Kejohanan Masa. Mod cerita memberi peluang untuk mengetahui lebih lanjut mengenai watak dan jalan cerita. Ini juga memberi petua petua permainan yang bermanfaat dan cara untuk membuat strategi melawan lawan pemain.

Bermula dengan Bahagian 2, Bab 7, Episod 11, Shallot berubah untuk pertama kalinya menjadi Super Saiyan. Dalam pertarungan menentang Frieza ini, bentuk Super Saiyan yang baru membolehkan pemain mengalahkan lawan AI dengan berkesan. Yang harus anda lakukan adalah bertahan sehingga kemampuan khas dikenakan, kemudian aktifkan untuk mengubah Shallot menjadi Super Saiyan dan selesaikan pertarungan dengan cepat.

Selepas episod itu, bentuk transformasi Shallot tersedia secara kekal untuk pemain untuk digunakan dalam pertempuran masa depan dengan masuk ke menu penyesuaian permainan.

Dalam Bahagian 4 Bab 5 Episode 8, Shallot membuka mod Super Saiyan 2. Versi yang lebih baik dari bentuk Super Saiyan akan berguna dalam mengalahkan Cell, lawan episod. Transformasi dapat menjadi bentuk utama Shallot bermula dari episod berikutnya dengan mengedit pilihan transformasi di layar penyesuaian.

Shallot berubah menjadi Super Saiyan 3, bentuk yang lebih hebat lagi, dalam Bahagian 6 Bab 3 Episode 10. Mod ini tersedia secara kekal apabila pemain mengalahkan Majin Buu dalam adegan pertempuran episod. Pertarungan tidak boleh menjadi terlalu sukar setelah Super Saiyan 3 diaktifkan dan memberikan peningkatan statistik yang sangat besar untuk mengubah pertempuran menjadi kelebihan pemain.

Transformasi terbaru yang diterima Shallot adalah bentuk Super Saiyan God, sekali lagi menentang Buu (kini berubah menjadi Super Buu). Pertarungan berlaku di Bahagian 7, Bab 7, Episode 5. Sehingga kini, ini adalah bentuk yang paling diperbaharui oleh Shallot dalam pertempuran.

Walaupun Super Saiyan God adalah bentuk yang hebat, kemas kini permainan yang lebih baru sebahagian besarnya menjadikan Shallot lemah dalam daftar watak semasa. Mod ulang tahun baru telah membawa tahap kelangkaan tambahan, Ultra, dengan watak-watak yang lebih kuat yang pemain akan berjuang untuk mengalahkan tanpa bantuan. Namun, anggaplah anda melatih Shallot cukup dan memberi peringkat kepadanya sepenuhnya. Dalam hal ini, dia masih bisa bertarung, terutama mengingat dia secara efektif tidak memiliki jenis kerugian yang dapat dimanfaatkan pemain melawannya dalam pertempuran.

Dengan ulang tahun ketiga pada bulan Ogos 2021, ada petunjuk Shallot akan menerima tahap transformasi seterusnya, Super Saiyan Blue. Namun, pemain dibiarkan berspekulasi apakah dan kapan form berikutnya akan memberi Shallot dorongan yang dia perlukan untuk melawan musuh yang lebih kuat.

Menang Pertarungan dengan Mengubah dalam DragonBall Legends

DragonBall Legends adalah permainan mudah alih yang menekankan keahlian, refleks yang baik, dan strategi untuk menang melawan lawan dalam pertandingan PvP. Walaupun unit transformasi tidak terlalu biasa, mereka dapat memenangi pertarungan dengan pelbagai peningkatan stat yang memungkinkan mereka menang dalam jangka panjang. Shallot adalah pengecualian, karena dia dapat membuka banyak bentuk melalui mod cerita, yang dapat diakses pemain di kemudian hari.

Apakah unit transformasi kegemaran anda di DragonBall Legends? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found