Cara Memuat turun Snapchat di Kindle Fire

Kindle Fire dan Snapchat kedengaran seperti perlawanan yang dibuat di syurga. Peranti Amazon mempunyai paparan besar dan resolusi besar. Sebagai tambahan, ia juga mempunyai kamera definisi tinggi yang dapat memberikan gambar yang hebat.

Cara Memuat turun Snapchat di Kindle Fire

Oleh kerana Amazon's Fire OS hanyalah cabang sistem Android, Snapchat harus berfungsi dengan lancar di Kindle Fire. Tetapi, ada satu masalah - tidak ada Snapchat di Amazon Appstore.

Sekiranya anda benar-benar mahu memasang Snapchat di Kindle Fire anda, ada cara untuk melakukannya. Walau bagaimanapun, anda perlu memuat turunnya di luar Appstore. Teruskan membaca untuk mengetahui caranya.

Langkah Pertama: Benarkan Pemasangan Aplikasi Tidak Diketahui

Oleh kerana anda tidak dapat memuat turun Snapchat dengan cara mudah, anda perlu "memuatkan" aplikasinya. Sideloading memasang aplikasi pada peranti yang disokong tanpa menggunakan kedai aplikasi rasmi.

Secara lalai, Amazon tidak membenarkan anda memasang aplikasi pihak ketiga, jadi anda harus mematikan langkah keselamatan ini secara manual. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Leret ke bawah dari bahagian atas skrin untuk membuka bar akses pantas.
 2. Ketik Tetapan butang di sebelah kanan bar.

  tetapan

 3. Pergi ke Peranti (atau Keselamatan dalam beberapa versi)
 4. Cari Benarkan Pemasangan Aplikasi Dari Sumber Tidak Diketahui pilihan.
 5. Aktifkan pilihan pada (atau ketuk Dihidupkan butang di sebelahnya)

  aplikasi dari sumber yang tidak diketahui

Ini akan membolehkan anda memasang sebahagian besar aplikasi yang disokong Android di Fire OS anda walaupun mereka tidak berada di Amazon Appstore. Bahagian berikut akan menerangkan bagaimana.

Langkah Kedua: Sideload Snapchat

Apabila anda mengaktifkan memuat turun aplikasi dari sumber yang tidak diketahui, anda boleh mencari dan memuat turun fail APK Snapchat (fail pemasangan untuk sistem berasaskan Android) dari mana-mana laman web di internet.

Namun, kerana terdapat banyak laman web ini yang tersedia, anda harus selalu memeriksa sama ada laman web tersebut sah. Artikel ini akan menggunakan laman web SideLoadKindleFire yang telah diuji sebagai contoh, tetapi jangan ragu untuk memilih sendiri.

Untuk mengesampingkan Snapchat, ikuti arahan berikut:

 1. Lancarkan penyemak imbas Sutera di Kindle Fire anda.
 2. Pergi ke laman web yang disebutkan.
 3. Ketik Snapchat tab di bahagian atas laman web.
 4. Tatal ke bawah sehingga anda menemui pautan muat turun. Itu di bawah Muat turun Fail Pemasangan Snapchat bahagian.
 5. Ketik pautan muat turun.
 6. Tekan Muat turun butang di halaman berikut.
 7. Tekan okey apabila diminta untuk mengesahkan pemasangan.

Tunggu muat turun selesai dan anda boleh terus memasang aplikasi.

Langkah Ketiga: Pasang Aplikasi dan Nikmati

Sekiranya anda telah melakukan semuanya dengan betul, fail APK harus ada di folder muat turun anda. Lakukan perkara berikut:

 1. Buka penyemak imbas Sutera.
 2. Ketik Lebih banyak lagi ikon (tiga garis mendatar) di kiri atas skrin.
 3. Pergi ke Muat turun menu.
 4. Pilih APK Snapchat dari senarai muat turun.
 5. Tekan Pasang apabila diminta.
 6. Tunggu aplikasi dipasang. Anda harus mendapat pengesahan setelah proses selesai.
 7. Ketik Buka jika anda mahu melancarkan aplikasi dengan segera. Jika tidak, tekan Selesai.

Semasa anda membuka aplikasinya, aplikasi akan terlihat sama seperti pada tablet atau telefon pintar Android. Ikon aplikasi akan muncul di menu aplikasi anda dan anda boleh masuk ke akaun anda dengan segera. Dari sana, anda boleh mula memotret, mengirim pesanan kepada rakan anda dan menggunakan aplikasi seperti biasa.

aplikasi

Pasang Snapchat Melalui Gedung Google Play

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan Snapchat setelah mengikuti langkah-langkah di atas, pasang Google Play Store dan kemudian muat turun / pasangnya.

 1. Buka Penyemak Imbas Sutera dan cari dan muat turun / pasang APK Rangka Kerja Perkhidmatan Google, APK Perkhidmatan Google Play, APK Pengurus Akaun Google, dan APK Google Play Store.
 2. Sekarang, buka aplikasi Google Play Store yang baru dibuat.
 3. Carian untuk "SnapchatDan kemudian pasangkannya.
 4. Buka Snapchat dan nikmati.

Memuat turun Snapchat melalui Google Play Store akan mengurangkan masalah yang mungkin anda alami.

Tidak Semua Sumber Boleh Dipercayai

Sebelum anda berusaha memuat turun kegilaan, ingat bahawa tidak semua laman web dan fail APK selamat. Terdapat banyak penjenayah siber yang ingin menyalahgunakan kesediaan orang untuk mencari aplikasi di luar Appstore.

Sebilangan besar fail APK mungkin mengandungi perisian berniat jahat yang boleh menyebabkan pelbagai tahap bahaya. Misalnya, sistem ini dapat memperlambat sistem anda hingga tidak dapat digunakan, menghapus fail anda, atau bahkan mencuri data anda. Sekiranya anda tidak mempunyai perisian perlindungan yang mencukupi, penjenayah siber boleh menggunakan identiti anda untuk aktiviti haram.

Cara terbaik untuk mendekati sideloading adalah dengan sentiasa memasang perisian antivirus. Dengan cara ini anda akan dapat mencegah penceroboh sekiranya mereka kadang-kadang masih dapat mengelakkan pengesanan.

Muat turun atau Tunggu

Sideloading adalah kaedah terbaik untuk menambahkan aplikasi dan permainan ke Kindle Fire anda yang sebaliknya tidak tersedia. Banyak pengguna mengesampingkan sehingga mereka boleh bermain permainan seperti Clash of Clans atau menggunakan Instagram pada peranti ini.

Sebaliknya, beberapa aplikasi Android yang sebelumnya tidak tersedia di Appstore perlahan-lahan mulai muncul. Dengan aplikasi baru yang tiba setiap hari, Snapchat bahkan mungkin akan datang ke Appstore lebih awal daripada kemudian.

Aplikasi mana yang akan anda sideload ke Kindle Fire anda? Adakah anda tahu laman web yang boleh dipercayai untuk memuat turun APK mereka? Kongsikannya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found