Cara Memuat turun Gambar Shutterstock Tanpa Tanda Air

Shutterstock adalah salah satu pangkalan data gambar saham paling popular di dunia. Ini menyediakan foto, video, dan bentuk konten lain yang berkualitas untuk ditambahkan ke blog, situs web, dll. Untuk mengelakkan pencurian terang-terangan, Shutterstock menampilkan tanda air pada semua video dan gambar mereka.

Cara Memuat turun Gambar Shutterstock Tanpa Tanda Air

Tetapi anda mahu menggunakan gambar dari Shutterstock tanpa tanda air, bukan? Sekiranya tanda air Shutterstock yang telus yang mengganggu itu mengganggu anda, berikut adalah cara menyingkirkannya dengan cepat dan mudah sekali dan untuk semua.

Gambar apa yang diberi tanda air?

Shutterstock adalah perkhidmatan yang berfungsi berdasarkan sama ada membeli kandungan yang ada atau melanggan salah satu rancangan yang ada. Oleh itu, Shutterstock telah membuat setiap gambar di platform mereka bertanda air. Bukan hanya itu, mereka juga melakukan ini untuk semua bentuk kandungan lain. Jadi, tidak, anda tidak boleh mendapatkan sebarang bentuk kandungan Shutterstock secara percuma.

Itu tidak betul. Cara-cara tertentu untuk mendapatkan gambar Shutterstock tanpa tanda air secara percuma pasti ada. Namun, mereka mempunyai moral yang boleh dipersoalkan, bahkan kesahan.

Jalan Legit

Setiap gambar di Shutterstock boleh dimuat turun tanpa tanda air. Masalahnya, anda hanya perlu membayarnya. Ini adalah cara orang yang menyiarkan gambar Shutterstock di platform ini mendapat bayaran sendiri. Inilah sebabnya mengapa Shutterstock memperkenalkan tanda air pada foto mereka - untuk memastikan bahawa pengarang mendapat penghitungan semula yang sesuai.

Setiap gambar boleh dibeli secara individu, begitu juga bentuk kandungan lain di platform. Anda mendapat percubaan selama sebulan percuma, selepas itu anda perlu membayar sejumlah wang untuk mendapatkan akses kepada 10 gambar sebulan. Pelan ini adalah yang paling popular tetapi yang lain juga ada. Bergantung pada keperluan anda, anda boleh memilih 10, 50, 350, atau 750 gambar setiap bulan atau setiap tahun. Harganya tidak terlalu tinggi dan, walaupun ini adalah satu-satunya perkara untuk anda, membeli gambar untuk menghilangkan tanda airnya tidak akan membuat anda terlalu banyak.

memuat turun gambar shutterstock tanpa tanda air

Terdapat juga banyak diskaun serta pilihan kupon yang ada.

Cara ‘Lain’

Yang dikatakan, ada cara lain untuk membuang tanda air dari gambar Shutterstock. Walau bagaimanapun, pemilik gambar sebenar mempunyai semua tuntutan hak cipta yang dijamin melalui Shutterstock. Ini bermaksud, walaupun anda berjaya mengeluarkan tanda air dari gambar Shutterstock, jika artis atau Shutterstock menangkap anda menggunakannya, mari kita katakan bahawa anda mungkin sedang melihat tuntutan mahkamah. Tuntutan yang hanya akan bertambah buruk kerana siaran tempat anda menggunakan gambar menjadi lebih berjaya.

Untuk mengulangi, menggunakan cara berikut untuk membuang tanda air dari gambar Shutterstock atau bentuk kandungan lain sama sekali tidak sah dan boleh dihukum oleh undang-undang. Oleh itu, pilihan berikut tidak digalakkan.

Gunakan Alat Dalam Talian

Alat dalam talian yang pakar dalam penyingkiran tanda air memang ada. Mereka mendakwa bahawa mereka percuma, mudah digunakan, dan melakukan pekerjaan yang cemerlang. Walau bagaimanapun, mencari alat yang akan memberikan seperti yang dijanjikan adalah sedikit sakit di leher. Sebenarnya, kemungkinannya, anda akan menghadapi masalah tertentu.

Pertama sekali, banyak alat penyingkiran tanda air menyatakan bahawa ia boleh digunakan secara percuma - dan biasanya. Mereka mungkin memberikan hasil yang cemerlang - gambar tanpa bukti tanda air pernah ada. Namun, walaupun gratis untuk digunakan, mereka mungkin tidak akan membiarkan Anda menyimpan foto, mendorong Anda membayar langganan pada perkhidmatan mereka agar dapat 'menyimpan' gambar. Sekarang, anda boleh membayar tetapi anda juga dapat membayar gambar sebenar di Shutterstock, tanpa menghadapi semua masalah ini.

Sebilangan penghilang tanda air dalam talian, bagaimanapun, adalah percuma. Akan tetapi, selalu ada tangkapan kerana mereka mungkin tidak akan berjaya. Mereka akan mengaburkan tanda air dengan masih kelihatan atau membuang sebahagian besar kelegapan gambar.

Walaupun anda menemui alat percuma dan mudah digunakan yang sempurna yang akan memberikan hasil yang cemerlang (yang kemungkinan besar tidak akan anda lakukan), masih ada kemungkinan kesan untuk tindakan undang-undang.

Buat sendiri

Sekiranya anda seorang penyunting foto profesional dan berpengalaman, pasti, anda mungkin dapat melakukannya. Namun, jika anda seorang penyunting foto, anda mungkin lebih suka membayar gambar tersebut kerana anda juga ingin mendapat bayaran untuk pekerjaan anda.

Sekiranya anda seorang penyunting foto amatur, anda boleh mencuba dan mungkin akan berjaya membuang tanda air pada suatu ketika, tetapi bersiaplah untuk melaburkan banyak wang. Sekiranya masa bersamaan dengan wang (dan ia berlaku), anda mungkin lebih baik membeli gambar itu terlebih dahulu.

Sekiranya anda seorang penyunting foto pemula, anda mungkin tidak perlu bersusah payah mempelajari cara membuang tanda air dari foto Shutterstock. Baiklah, melainkan jika anda melakukannya untuk latihan penyuntingan, begitulah.

Minta Orang Lain Melakukannya

Sekiranya anda mempunyai rakan atau kenalan yang mahir dalam penyuntingan foto dan bersedia membuang tanda air untuk anda secara percuma, ini boleh berjaya. Sudah tentu, membuang tanda air dari gambar Shutterstock memerlukan sedikit masa dan kebanyakan orang, terutamanya profesional, tidak akan terlalu berminat untuk melakukan kerja kotor untuk anda. Selain itu, ia tidak betul-betul sah, jadi ada insentif yang lebih besar untuk tidak melakukannya.

Pasti, anda boleh mengupah seseorang tetapi ini mungkin akan membuat anda lebih banyak daripada membeli foto Shutterstock yang sebenarnya!

shutterstock

Mengeluarkan Tanda Air

Seperti yang dapat anda lihat dengan jelas, walaupun ada alternatif percuma untuk mengeluarkan tanda air dari gambar Shutterstock, semuanya ada dengan satu kelemahan yang unik dan unik - ia sama sekali tidak sah. Oleh itu, jika anda mahukan gambar Shutterstock yang bersih, tanpa jejak tanda air, itu benar-benar sah dan boleh digunakan mengikut keselesaan anda, bayar sahaja. Secara jujur, ini adalah kaedah terbaik. Sebagai alternatif, anda boleh mengambil banyak risiko dan menggunakan salah satu kaedah lain yang dinyatakan di atas.

Adakah anda pernah membeli gambar dari Shutterstock? Adakah membuang tanda air itu tidak sah? Apa pendapat kamu? Ceritakan mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found