Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud ke MP3

SoundCloud adalah sumber yang luar biasa yang mampu bersaing dengan Pandora dan Spotify dengan anggaran lebih besar walaupun tersedia secara percuma. Ini membolehkan anda mendengarkan audio di luar talian dalam pemain tetapi jika anda mahu beralih dari SoundCloud ke MP3, anda harus menggunakan alat pihak ketiga. Hari ini, saya akan menyenaraikan beberapa alat yang dapat melakukannya.

Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud ke MP3

Semasa SoundCloud pertama kali keluar, ia akan memuat turun keseluruhan trek ke peranti anda dan kemudian memainkannya semula. Itu menjadikan salinan mudah. Kadang-kadang ia masih melakukannya tetapi sebahagian besar masa kini mengalirkan fail tersebut. SoundCloud kini memecah fail MP3 menjadi fail yang lebih kecil, mengalirkannya ke peranti anda dan membina semula fail tersebut di dalam pemain. Ini membolehkan aplikasi mengatasi latensi dan sambungan yang lebih perlahan tetapi menjadikan trek tersebut sedikit lebih sukar.

Perkara undang-undang: SoundCloud adalah perkhidmatan streaming dan lesen yang anda miliki sebagai ahli adalah streaming audio, bukan menyimpannya. Ini adalah ladang ranjau yang boleh anda tanggung dengan risiko anda sendiri. Anda telah diberi amaran!

SoundCloud ke MP3

Beberapa artis di SoundCloud gembira kerana anda memuat turun dan menyimpan karya mereka. Cara termudah untuk mengetahuinya adalah dengan mengklik butang menu Lagi dalam aplikasi. Sekiranya terdapat pautan Muat turun dalam menu tersebut, anda boleh memuat turun trek itu dalam format MP3 secara bebas.

Seperti yang disebutkan, tidak semua trek seharusnya dimuat turun tetapi kita dapat menggunakan aplikasi untuk itu.

SoundCloud ke MP3 menggunakan Android

Anda sebenarnya tidak memerlukan alat pihak ketiga untuk memuat turun trek dari SoundCloud jika anda menggunakan aplikasinya. Ia akan memuat turun bahagian fail seperti yang dijelaskan di atas dan menyusunnya menjadi MP3 lengkap. Yang perlu anda buat hanyalah mencari fail tersebut dan menyimpannya di suatu tempat sebagai fail MP3.

 1. Lawati Google Play Store dan muat turun dan pasang aplikasi SoundCloud.
 2. Mainkan trek dalam aplikasi dan berhenti sebentar atau dengarkan semuanya.
 3. Navigasi ke ‘/sdcard/android/app/com.soundcloud.android/files/stream/Complete’ pada peranti Android anda untuk mencari muat turun yang selesai. Fail akan mengandungi huruf dan nombor rawak.
 4. Simpan fail di suatu tempat dan tambahkan ‘.mp3’ hingga akhir.
 5. Kenal pasti trek dengan memainkannya di pemain audio biasa anda dan namakan semula dengan sewajarnya.

Itu saja untuk menukar SoundCloud menjadi MP3 pada peranti Android.

bagaimana-untuk-memuat turun-audio-dari-soundcloud-ke-mp3-2

SoundCloud ke MP3 menggunakan iOS

Seperti yang anda jangkakan, iOS melakukan sesuatu dengan cara sendiri dan kaedah di atas tidak akan berfungsi. Nasib baik, di mana ada kemahuan ada jalannya. SoundCloud memang mempunyai aplikasi iPhone tetapi kerana semuanya terkunci di iOS kecuali anda melakukan jailbreak, anda tidak dapat membina semula fail seperti yang anda dapat di Android. Sebaliknya:

 1. Buka Safari pada peranti anda dan arahkan ke //www.iosem.us/app/install/downcloud.html
 2. Muat turun DownCloud dan pasang. Ia selamat (Jan 2017) kerana saya memasangnya sendiri untuk diperiksa.
 3. Setelah dipasang, ketik ikon DownCloud pada peranti anda dan cari atau strim audio mengikut kesesuaian anda. Ia akan menyimpannya sebagai MP3.

bagaimana-untuk-memuat turun-audio-dari-soundcloud-ke-mp3-3

SoundCloud ke MP3 menggunakan Chrome

Sekiranya anda menjalankan telefon Windows atau komputer, anda boleh menggunakan sambungan Chrome untuk mencapai perkara yang hampir sama. Ini adalah kaedah pantas dan mudah untuk memuat turun lagu sebagai MP3 untuk penggunaan kemudian.

 1. Buka Google Chrome pada peranti anda.
 2. Tambahkan pelanjutan ini ke Chrome.
 3. Pergi ke SoundCloud dan cari trek yang ingin anda muat turun.
 4. Gunakan butang muat turun baru yang muncul di sebelah trek.

Sambungan menambah butang muat turun itu dan akan memuat turun audio dalam format MP3. Ini hanya kes memuat turun dan bermain dari sana.

SoundCloud ke MP3 menggunakan Mac OS X

Seperti iPhone, Mac suka mengunci kami dari bahagian-bahagian menarik dari peranti kami, yang berfungsi untuk kami dalam banyak keadaan tetapi menentang kami dalam banyak perkara lagi. Seperti iOS, anda perlu menggunakan aplikasi untuk menukar SoundCloud menjadi MP3 pada Mac atau anda boleh menggunakan kaedah Chrome di atas jika anda dapat membuat pelanjutan berfungsi. Chrome untuk Mac boleh dimuat turun dari sini.

Jika tidak:

 1. Muat turun dan pasang aplikasi Soundcloud Downloader untuk Mac. Berhati-hati dengan pemasang untuk mengelakkan memasang ‘tambahan’ yang terdapat di dalamnya.
 2. Setelah dipasang, arahkan ke trek mana pun di SoundCloud dan salin URL.
 3. Tampal URL tersebut ke Soundcloud Downloader untuk memuat turunnya sebagai MP3

Seperti yang disebutkan di atas, hak cipta dan pengurusan hak digital adalah ladang ranjau, jadi berhati-hatilah ketika menggunakan salah satu kaedah ini bahawa anda mungkin melanggar banyak undang-undang. Selain itu, senantiasa baik untuk menyokong artis, jadi jika anda suka karya mereka, beli!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found