Cara Melihat Berapa Banyak Muat Turun Permainan di Steam

Steam adalah perkhidmatan pengedaran digital permainan video terbesar di pasaran. Tetapi ia juga merupakan laman web permainan sosial di mana anda boleh membeli, bermain dan bercakap mengenai permainan dengan pemain lain. Kedengaran seperti syurga pemain permainan, bukan? - dan ia semacam. Pengguna mempunyai demografi yang berbeza, tetapi perkhidmatan ini sangat popular di kalangan golongan muda. Steam menawarkan banyak permainan untuk dipilih. Sebelum memuat turun yang anda mahukan, anda mungkin ingin mengetahui berapa banyak orang lain yang memainkannya. Jadi, adakah cara untuk melakukannya?

Cara Melihat Berapa Banyak Muat Turun Permainan di Steam

Statistik Stim

Cuba memutuskan permainan mana yang ingin anda muat turun boleh menjadi agak sukar. Kecuali anda tahu dengan tepat apa yang anda mahukan, anda akan dibanjiri dengan pilihan - Steam mempunyai sekitar 30,000 permainan di platformnya. Dan ini tidak termasuk DLC atau perisian, atau video (yang menambahkan lebih daripada 20,000 ke senarai).

Kesannya, jumlah ini meningkat secara pesat sepanjang satu atau dua tahun terakhir. Bayangkan saja, sekitar 9,300 permainan dikeluarkan pada tahun 2018 sahaja. Sebagai perbandingan, jumlah permainan yang ditambahkan pada tahun 2017 adalah sekitar 6,700. Perubahan ini bertepatan dengan pengenalan Steam Direct.

Steam Direct adalah proses aplikasi untuk pembangun permainan. Sekiranya anda mengembangkan permainan anda sendiri dan mahu permainan tersebut muncul di Steam, anda perlu membayar yuran $ 100. Walau bagaimanapun, bayaran ini dikembalikan jika permainan anda menghasilkan $ 1000. Syarikat itu mendakwa bahawa ini menjadikan proses aplikasi lebih lancar dan telus.

wap

Statistik Permainan

Salah satu kelebihan permainan dalam talian adalah komuniti pemain. Bermain permainan video tidak perlu menjadi aktiviti bersendirian. Bagi banyak orang, membuat hubungan yang menyeronokkan adalah yang menarik mereka untuk bermain permainan. Oleh itu, tidak hairanlah bahawa sebelum anda memutuskan permainan, anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai asas pemain tertentu dan berapa banyak orang yang bermain secara aktif. Kadangkala, permainan mungkin menarik bagi anda, tetapi tidak banyak orang yang memainkannya.

Berita baiknya ialah anda dapat memeriksa dan mengetahui semua ini sebelum anda membuat keputusan. Valve, syarikat yang memiliki Steam, menyimpan data sendiri dan menerbitkannya untuk dilihat oleh semua orang. Mengetahui berapa banyak pemain aktif permainan tertentu, sejak dilancarkan hingga hari ini, adalah mudah.

Carta Wap

Yang harus anda lakukan ialah menaip mesin carian apa pun "Steam Charts" dan nama permainan yang ingin anda ketahui. Contohnya, jika anda berminat bermain Grand Theft Auto V dan anda menaip nama permainan + Steam Charts, inilah hasil yang akan anda lihat:

carta wap

Pencarian ini memberi anda banyak maklumat. Anda mendapat jumlah pemain puncak dalam jangka masa 24 jam, serta jumlah puncak sepanjang masa. Anda juga dapat mengesan jumlah pemain rata-rata dalam 30 hari terakhir, dan selama setiap bulan sejak permainan tersedia. Di samping itu, anda dapat melihat keuntungan dan kerugian dalam peratusan untuk dibandingkan dengan permainan lain.

Sekiranya anda tidak mencari permainan tertentu, tetapi masih berminat untuk melihat carta, anda juga boleh melakukannya. Cukup pergi ke Steam Charts dan lihat apa yang sedang berlaku. Anda akan dapat melihat 10 permainan teratas dan jumlah pemain semasa. Ini akan memberi petunjuk kepada anda tentang permainan mana yang menjadi trend pada masa ini dan membolehkan anda mengesan perkembangannya.

analisis

Statistik Lain

Ketika membentangkan jumlah pengguna semasa pada waktu tertentu, laman web Steam sangat telus. Anda dapat melihat waktu puncak pengguna log masuk dan aktif dalam tempoh 48 jam terakhir. Selain itu, anda dapat melihat 100 permainan yang paling banyak dimainkan dan memutuskan sama ada anda ingin mencubanya.

Di samping itu, anda boleh melihat Statistik Muat turun Steam di halaman yang sama. Anda akan melihat peta dan dengan memilih negara yang anda mahukan, anda akan dapat melihat kadar muat turun rata-rata untuk pengguna Steam. Statistik ini mungkin tidak relevan untuk memilih permainan, tetapi menarik untuk melihat di mana kebanyakan pengguna Steam berada. Jawapannya ialah AS dan Eropah Barat. Tetapi, tempat-tempat lain juga meningkat.

statistik wap dan permainan

statistik wap

Adakah Steam Percuma?

Platform ini percuma dan terdapat banyak permainan yang semurah beberapa dolar, yang sangat mengagumkan. Tetapi, yang sangat baik, keluaran baru dari pembangun terkenal, jauh lebih mahal. Nasib baik, sering terdapat penjualan dan promosi yang perlu diperhatikan. Anda juga boleh menggunakan Steam Waller untuk membeli kandungan lain di Steam Store. Anda juga boleh menggunakan kad kredit anda, tetapi Steam Wallet adalah kaedah terbaik bagi ibu bapa untuk mengesan perbelanjaan anak-anak mereka - pembelian dalam permainan dapat dilakukan dengan cepat!

Sesuatu untuk Semua Orang

Walaupun anda tidak dapat mengetahui jumlah pembelian yang tepat untuk satu permainan, anda dapat mengetahui berapa banyak orang yang memainkannya. Ini memberi anda maklumat yang anda perlukan untuk membuat keputusan. Anda mungkin mencari yang paling popular dan berinteraksi dengan sebilangan besar pengguna.

Atau mungkin anda hanya akan memilih yang paling sesuai dengan anda. Lagipun, terdapat puluhan ribu permainan di Steam; sesuatu untuk dimainkan oleh semua orang.

Permainan apa yang akan anda jalankan di Steam? Dan adakah penting berapa banyak muat turunnya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found