Cara memuat turun permainan LeapFrog secara percuma

Dengan beratus-ratus permainan kanak-kanak tersedia untuk keseronokan dan pendidikan, tidak ada keraguan mengenai pasaran sasaran untuk tablet LeapFrog. Sudah tentu, untuk memainkan kebanyakan permainan, anda perlu membelinya terlebih dahulu dari kedai aplikasi LeapFrog. Terdapat banyak masalah - memuat turun beberapa permainan hebat mungkin berharga sehingga $ 100 atau lebih.

Cara memuat turun permainan LeapFrog secara percuma

Terlepas dari harganya, sudah pasti anak-anak anda akan bersenang-senang dengan permainan ini. Tetapi apa yang berlaku apabila mereka tidak menganggapnya begitu menarik lagi? Anda mesti membeli permainan lain. Dan yang lain ... ini boleh menjadi agak mahal dari masa ke masa.

Itu membuatkan beberapa ibu bapa berfikir. Seperti mana-mana dalam talian yang memerlukan wang, bolehkah anda memuat turun secara percuma? Dan dalam kes permainan LeapFrog, ada cara untuk melakukannya.

Salah satu pilihan adalah mencari kod kupon LeapFrog yang menawarkan permainan percuma atau sekurang-kurangnya potongan. Anda boleh mencari laman web seperti Giving Assistant dan Retail Me Not untuk beberapa tawaran bagus.

memberi pembantu

Cara lain untuk menghiburkan anak-anak anda adalah dengan memuat turun permainan percuma dari sumber selain dari kedai aplikasi LeapFrog. Ini dapat dilakukan melalui Amazon Appstore atau secara langsung memuat turun fail pemasangan permainan dari laman web yang menyediakan kandungan tersebut.

Pada ketika ini, anda mungkin mengharapkan penafian standard. Ini dia: Melakukan ini boleh mendedahkan peranti anda kepada virus, kehilangan data, dan atau masalah teknikal.

Sebelum meneruskan, pastikan bahawa anda telah mengemas kini peranti anda ke versi firmware terkini. Sekiranya tidak, beberapa pilihan yang dijelaskan dalam bahagian ini mungkin tidak tersedia. Untuk memeriksa apakah ada pembaruan baru yang tersedia, pergi ke menu "Pembaruan Sistem".

Menyambung ke Kedai Amazon

amazon

LeapFrog tidak menghalang muat turun dan pemasangan aplikasi di luar kedai aplikasi rasmi. Tetapi itu tidak bermaksud bahawa mereka mendorongnya dengan alasan yang jelas. Langkah-langkah berikut menerangkan cara memasang aplikasi Android dari Amazon Store.

 1. Hidupkan tablet LeapFrog anda tanpa log masuk ke akaun pengguna.
 2. Ketik ikon "Ibu bapa" dan masukkan kod kunci ibu bapa.
 3. Ketik "Peranti: Tetapan dan Akaun".
 4. Ketik "Pusat Aplikasi".
 5. Di bahagian "Pusat Aplikasi LeapFrog", ketuk "Lain".
 6. Ketuk "Teruskan" pada skrin amaran untuk mengesahkan.
 7. Anda akan menerima satu lagi pesanan amaran yang memberitahu anda bahawa penyemak imbas web yang akan anda gunakan terbuka untuk internet. Ketik "Teruskan" untuk mengesahkan.
 8. Ketik "Arahan Kedai Amazon" dan pilih pautan yang berkaitan dengan negara anda.
 9. Apabila laman web Amazon.com dibuka, ketuk "Muat turun Amazon App Store".
 10. Tunggu aplikasi memuat turun dan kemudian buka. CATATAN: Anda mungkin tidak melihat Amazon Appstore tersenarai di skrin selepas muat turun. Sekiranya demikian, cari di bawah "Pengurus Aplikasi" di menu Ibu Bapa.
 11. Kali pertama anda membuka aplikasi Amazon Appstore pada peranti anda, pemberitahuan "Pasang Diblokir" akan muncul. Ini adalah perkara biasa kerana peranti tidak membenarkan pemasangan dari sumber yang tidak diketahui secara lalai.
 12. Ketuk "Tetapan" dan centang kotak di sebelah pilihan "Sumber Tidak Dikenal".
 13. Anda akan melihat satu lagi mesej amaran mengenai kemungkinan kerentanan peranti anda. Ketuk "Baiklah" untuk meneruskan.
 14. Ketuk anak panah kembali untuk kembali ke menu sebelumnya dan kemudian "Amazon Appstore" untuk memasangnya.
 15. Ketuk "Seterusnya" untuk mengesahkan pemasangan.
 16. Apabila pemasangan selesai, ketuk "Amazon Appstore" untuk mengaksesnya.
 17. Dari sana, cukup pilih dan pasang mana-mana aplikasi Android yang ada yang anda inginkan untuk anak anda.

Memuat turun Fail APK

Memuat turun aplikasi Google Play sedikit berbeza daripada yang di atas.

Walaupun tablet LeapFrog dijalankan pada sistem operasi Android, mereka tidak mempunyai Google Play sama sekali. Dan kerana Google Play hanya dimuatkan pada peranti Android, ia tidak dapat dipasang seperti aplikasi Android biasa.

Penyelesaiannya adalah untuk mengelakkan Google Play sepenuhnya dan menggunakan fail APK yang sesuai untuk memasang aplikasi yang anda inginkan terus pada tablet LeapFrog anda.

APK bermaksud Pakej Aplikasi Android dan boleh dimuat turun dari pelbagai laman muat turun APK. Laman web ini dan failnya tidak selalu disaring dengan betul seperti kedai aplikasi rasmi, jadi anda tidak akan pernah mengetahui apa yang mungkin anda dapati di dalam fail tersebut selain aplikasi. Untuk satu, APK Mirror dianggap salah satu laman web APK paling selamat. Untuk laman web lain, anda mungkin ingin membuat kajian sendiri untuk memastikan anda menggunakan sumber yang dipercayai.

apk apk

Untuk membolehkan peranti LeapFrog anda digunakan dengan fail APK, ikuti beberapa langkah seterusnya.

 1. Buka penyemak imbas seperti yang dijelaskan dalam langkah 1 hingga 7 dari bahagian sebelumnya.
 2. Daripada mengetuk "Petunjuk Kedai Amazon", taipkan alamat laman web APK pilihan anda. Contohnya, anda boleh menaip APKMmirror.com di bar alamat dan tekan enter.
 3. Setelah laman web dimuat, cari aplikasi yang ingin anda pasangkan.
 4. Muat turun aplikasi dan ketuk untuk memulakan pemasangan. Sekali lagi, jika anda tidak melihat aplikasi di layar, cari di "Pengurus Aplikasi" di bawah halaman Ibu Bapa.
 5. Sekiranya anda mendapat pemberitahuan "Pasang Diblokir", ikuti langkah 11 dan 12 dari bahagian sebelumnya.
 6. Sahkan pemasangan dengan mengetuk "Seterusnya" dan "Pasang".
 7. Setelah pemasangan selesai, anda akan melihat mesej "Aplikasi Dipasang". Ketuk "Buka" untuk memulakan aplikasi.

Memelihara Leapfrog Anda

Setelah selesai memasang aplikasi, pastikan untuk menghidupkan kembali ciri keselamatan. Ini akan mengelakkan sebarang pemasangan automatik dari sumber selain dari kedai aplikasi LeapFrog rasmi.

 1. Masukkan skrin Ibu Bapa.
 2. Ketik "Peranti: Tetapan & Akaun".
 3. Ketik "Tetapan Peranti".
 4. Ketik "Keselamatan".
 5. Nyahtanda pilihan "Sumber Tidak Dikenal".
 6. Kembali ke skrin utama.

  leappad

Keseronokan yang tidak berkesudahan untuk Anak-Anak Anda

Sekarang setelah anda dapat memasang salah satu dari ribuan aplikasi percuma ke tablet LeapFrog anak anda, anda mungkin ingin memastikan bahawa aplikasi ini memang sesuai untuk kanak-kanak. Ini termasuk menguji aplikasi sendiri terlebih dahulu. Dan jangan lupa bersenang-senang melakukannya 😉

Permainan apa yang dinikmati oleh anak anda? Adakah anda mempunyai kegemaran peribadi anda juga? Sila tinggalkan cadangan dan komen anda di bahagian di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found