Cara Muat turun Instagram di Kindle Fire

Aplikasi Kindle Fire dapat melakukan hampir semua perkara yang dapat dilakukan oleh peranti pintar anda yang lain. Anda dapat mengakses YouTube, melayari web, dan bahkan mendengarkan muzik. Namun, jika anda cuba memuat turun aplikasi Instagram dari gedung aplikasi Amazon, anda akan kecewa.

Cara Muat turun Instagram di Kindle Fire

Walaupun terdapat beberapa aplikasi di Appstore yang terdiri daripada versi Instagram yang ringan (mereka tidak mempunyai banyak ciri), anda tidak dapat memasang tawaran sebenar.

Mungkin memasang Instagram di Kindle Fire anda. Anda hanya perlu bekerja di sekitar kedai aplikasi dan bersedia menghadapi risiko tertentu. Mari lihat bagaimana.

Sebelum Kami Teruskan - Semak Appstore Lagi

Pertikaian antara Amazon dan Google adalah sebab utama aplikasi seperti Instagram dan Snapchat tidak tersedia di Appstore Amazon. Namun, perselisihan ini baru-baru ini diselesaikan dengan baik, dan kedua-dua syarikat saling membuka pintu.

Oleh itu, anda mungkin melihat perubahan tertentu di Appstore pada bulan-bulan berikutnya. Beberapa pengguna melaporkan bahawa mereka dapat melihat aplikasi Instagram di kedai tetapi mereka masih tidak dapat memuat turunnya. Terdapat peluang besar bahawa anda dapat memuat turun Instagram secara langsung dari kedai Amazon.

Sebenarnya, sebelum anda meneruskan kaedah yang lebih rumit di bawah, anda harus mencari di Appstore anda untuk aplikasi Instagram dan cuba memuat turunnya secara langsung. Sekiranya aplikasi masih tidak dapat digunakan, anda harus terus ke langkah seterusnya.

Langkah Pertama - Benarkan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui

Kindle Fire anda berjalan pada sistem operasi Fire yang pada dasarnya merupakan garpu Android yang serasi. Ini bermaksud bahawa mana-mana aplikasi yang boleh anda pasang dan jalankan pada tablet Android atau telefon pintar, anda juga seharusnya dapat berjalan di Kindle Fire anda. Tetapi anda tidak dapat mengakses banyak ketukan ini di Appstore.

Nasib baik, itu bukan satu-satunya tempat di mana anda dapat mencari apl anda. Untuk mengatasi masalah ini, pertama-tama anda perlu membenarkan peranti anda memuat turun aplikasi dari sumber yang tidak diketahui. Ikuti langkah-langkahnya:

 1. Leret ke bawah dari bahagian atas skrin untuk membuka bar Akses Pantas.
 2. Ketuk butang "Tetapan" di sebelah kanan bar.

  tetapan

 3. Pergi ke menu "Pilihan Pembangun".
 4. Togol pilihan "Aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal".

  aplikasi dari sumber yang tidak diketahui

Catatan: Ada sebab mengapa peranti anda tidak mengesyorkan memuat turun aplikasi dari luar Appstore. Aplikasi yang disenaraikan di sana diuji dan selamat, sehingga tidak boleh membahayakan peranti anda dengan cara apa pun.

Apabila anda memuat turun fail APK dari tempat lain, anda berisiko memuat turun data berniat jahat seperti virus, Trojan, spyware, dan jenis malware lain.

Langkah Kedua - Muat turun APK

Sekarang kerana Kindle Fire terbuka untuk aplikasi pihak ketiga, anda harus melayari web untuk fail APK Instagram. Sekiranya anda mencari sedikit, anda akan menemui banyak laman web di mana anda boleh memuat turun APK.

Walau bagaimanapun, lebih baik mendapatkannya dari laman web yang boleh dipercayai dengan banyak penilaian dan ulasan positif, kerana muat turun pihak ketiga selalu membawa sejumlah risiko.

 1. Pergi ke mana-mana laman web yang boleh dipercayai yang mengandungi fail APK Instagram yang boleh dimuat turun (misalnya APKpure).
 2. Ketuk butang "Muat turun APK" dan tunggu muat turun selesai.

Sekiranya semuanya berjalan lancar, anda kini boleh memasang aplikasinya.

Langkah Ketiga - Pasang dan Nikmati

Apabila anda memuat turun fail APK, ia akan masuk ke storan tempatan anda, mungkin ke folder "Muat turun". Untuk memasang aplikasi, anda perlu mengakses fail APK dan memasangnya secara manual. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Pergi ke skrin Utama Kindle Fire anda.
 2. Ketik aplikasi "Dokumen".
 3. Sekiranya anda mempunyai banyak pilihan (Cloud, Kindle, Local Storage), pilih "Local Storage."
 4. Ketik folder Muat turun.
 5. Cari fail "Instagram.APK" di antara data yang dimuat turun.
 6. Ketik fail. Muncul pop timbul baru.
 7. Pilih "Pasang."
 8. Tunggu proses selesai.

Sekiranya anda berjaya memasang aplikasinya, anda akan menemui ikon aplikasi di skrin Utama. Cukup ketik ikon dan aplikasi akan dilancarkan. Proses berikut tidak boleh berbeza daripada biasa. Siapkan akaun anda, masukkan kelayakan anda, dan akses suapan Instagram anda. Selepas itu, anda boleh menggunakan aplikasi dengan cara yang sama seperti pada tablet Android atau iOS biasa.

Soalan Lazim

Bolehkah saya memasang Instagram pada Fire HD saya?

Ya. Beberapa tablet Kindle Fire membolehkan anda memuat turun aplikasi Instagram terus dari Amazon App Store. Yang perlu anda buat hanyalah membuka App Store dan menggunakan bar carian untuk menaip di Instagram.

Dari sana, ketik ‘Pasang.’ Setelah aplikasi berjaya dipasang, log masuk seperti biasa.

Berhati-hati dengan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui

Apabila anda selesai menyiapkan Instagram, anda tidak boleh membiarkan "Benarkan aplikasi dari sumber yang tidak diketahui". Ini menimbulkan ancaman kepada peranti anda kerana anda boleh mengetuk layar dan memuat turun perisian berniat jahat secara tidak sengaja.

Penjenayah siber cenderung menargetkan peranti yang rentan dengan pemberitahuan dan pautan pop timbul yang dapat anda cetuskan secara tidak sengaja. Kemudian, APK berniat jahat dapat dilancarkan di sistem anda dan menimbulkan masalah kepada anda. Oleh itu, anda harus sentiasa berjaga-jaga.

Adakah anda berjaya menyediakan aplikasi Instagram di Kindle Fire anda? Bagaimana anda suka? Kongsi pengalaman anda dengan komuniti TechJunkie di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found