Cara Memuat turun Fail Dari GitHub

Sekiranya anda pernah menggunakan GitHub sebelumnya, anda tahu bahawa tidak segera menjelaskan cara memuat turun fail dari platform. Ini adalah salah satu platform yang lebih rumit, kerana ia tidak dimaksudkan secara langsung untuk berkongsi fail secara langsung, melainkan untuk pembangunan. Memang, salah satu perkara besar mengenai GitHub ialah semua repositori awam adalah sumber terbuka, dan orang digalakkan untuk menyumbang - ada repositori swasta, tetapi ini biasanya digunakan untuk tujuan pembangunan dalam perniagaan yang tidak mahu kod mereka dilihat oleh orang ramai. GitHub, bagaimanapun, masih menangani memuat turun fail secara berbeza daripada tempat lain.

Cara Memuat turun Fail Dari GitHub

Oleh itu, jika anda tidak pasti bagaimana anda boleh memuat turun fail dari projek (atau keseluruhan projek) dari GitHub, kami akan menunjukkan caranya. Mari kita mulakan.

Memuat turun Fail Dari GitHub

Sebilangan besar repositori awam boleh dimuat turun secara percuma, bahkan tanpa akaun pengguna. Ini kerana repositori awam dianggap sebagai pangkalan data yang merupakan sumber terbuka. Walaupun begitu, melainkan jika pemilik pangkalan kode mencentang kotak sebaliknya, pangkalan data mereka dapat dimuat turun ke komputer anda, dimasukkan ke dalam fail .zip.

 1. Jadi, jika anda pergi ke pangkalan data awam - seperti Kalkulator Petua ini yang saya buat - anda akan melihat bahawa di sudut kanan atas terdapat butang hijau yang berbunyi Klon atau Muat turun, cmenjilat butang.
 2. Kemudian, pada menu lungsur turun, pilih Muat turun ZIP. Semua fail akan mula dimuat turun ke komputer anda, biasanya di folder Muat turun anda. Repo GitHub 2
 3. Kemudian, buka folder Muat turun anda di komputer anda dan cari fail ZIP. Anda mahu mengklik kanannya dan memilih pilihan yang tertera Ekstrak semua…, Nyahzip, atau Tidak memampatkan, dan kemudian pilih folder di mana anda mahu fail berakhir. Tetapan fail
 4. Akhirnya, arahkan ke folder yang dipilih itu, dan anda akan menemui semua fail Github yang kami muat turun di sana!

Itu adalah pangkalan data yang agak kecil, dengan hanya beberapa fail di dalamnya. Sekiranya anda pergi ke repositori JavaScript 30 Wes Bos di Github, anda akan melihat bahawa - kerana ia adalah repositori awam - ia boleh dimuat turun dengan cara yang sama.

Memuat turun Fail GitHub Menggunakan Perintah

Sebagai alternatif, anda boleh mengklon fail atau repositori dengan mudah menggunakan beberapa arahan mudah di GitHub. Agar ini berfungsi, anda perlu memasang alat Git. Kami akan memasang kalkulator tip yang sama dari baris arahan dalam demo ini.

 1. Salin URL dari bar alamat anda atau dari menu yang sama di mana anda memuat turun fail zip. Repo GitHub
 2. Buka Git Bash, taip “muat turun cd"Dan tekan Masukkan. Ini akan membawa anda ke folder Muat turun di tetingkap perintah, anda juga dapat mengetik lokasi fail apa pun yang anda mahu simpan fail. arahan prompt
 3. Sekarang, taip "git klon //github.com/bdward16/tip-calculator.git"Dan tekan Masukkan.arahan arahan 2
 4. Dengan menggunakan kaedah ini, fail akan dizip secara automatik semasa dimuat turun.

Terdapat Cara Lebih Baik untuk Memuat turun Fail

Walaupun cara yang kami gariskan adalah sederhana dan mudah, yang paling optimum adalah dengan hanya melihat fail kod, bukan bereksperimen. Sekiranya anda berencana untuk memuat turun fail GitHub untuk bereksperimen, cara terbaik adalah dengan "membungkus" projek. Garpu hanyalah salinan repositori anda sendiri.

Memaksa repositori dilengkapi dengan sejumlah faedah. Ini memberi anda salinan anda sendiri di akaun GitHub anda yang membolehkan anda bebas bereksperimen dengan perubahan tanpa menjejaskan projek asalnya. Sebagai contoh, anda boleh menemui bug di Kalkulator Petua saya atau ingin menambahkan ciri anda sendiri. Jadi, anda boleh "garpu" Kalkulator Petua saya, membuat salinan di akaun GitHub anda. Di sini, anda boleh mengacaukan kod dan bereksperimen dengannya tanpa menjejaskan projek asalnya, kerana ini adalah salinan atau "garpu" anda.

Selalunya, garpu digunakan untuk mencadangkan perubahan pada projek orang lain, seperti memperbaiki bug atau menambahkan fitur seperti yang kami sebutkan.

Jadi, bagaimana anda membuat repositori awam? Sebenarnya sangat mudah. Sebelum kita memulakan, anda perlu membuat akaun GitHub percuma, kerana anda memerlukan tempat untuk menyimpan garpu anda. Anda boleh melayari www.github.com dan melakukannya sekarang.

Setelah akaun anda dibuat, anda boleh meletakkan repositori awam ke akaun anda.

 1. Sebagai contoh, anda boleh menuju ke repositori umum untuk kursus latihan JavaScript selama 30 Hari Wes Bos, dan di sudut kanan atas, anda akan melihat butang yang bertuliskan Garpu. Klik butang.
 2. Mungkin memerlukan beberapa saat hingga beberapa minit, tetapi GitHub kemudian akan mengklon atau "garpu" yang memproyeksikan ke akaun GitHub anda sendiri. Setelah selesai, ia akan segera menunjukkan kepada anda projek di bawah nama pengguna GitHub anda.
 3. Untuk mengesahkan, anda boleh mengklik ikon profil anda di bar navigasi di kanan atas, dan kemudian pilih pilihan yang tertera Repositori Anda . Dalam senarai repositori anda, anda akan melihat pangkalan data kursus JavaScript 30.

Sekarang, anda boleh mengubah dan bereksperimen dengan kod yang anda mahukan, dan ia tidak akan mempengaruhi fail projek pemilik asal. Sekiranya anda mengubah beberapa kod, memperbaiki bug, atau menambahkan fitur baru, anda dapat membuat sesuatu yang disebut "Tarik Permintaan," di mana perubahan itu dapat dibincangkan. Sekiranya pemilik projek asal menyukai perubahan itu - dan ia berfungsi dengan betul - ia boleh digabungkan menjadi pangkalan kode asal sebagai kod pengeluaran.

Penutup

Seperti yang anda lihat, memuat turun fail dan keseluruhan projek dari GitHub sebenarnya cukup mudah. Hanya dalam beberapa minit, anda boleh memuat turun keseluruhan projek ke komputer anda, atau bahkan dicabut ke akaun GitHub anda sendiri. Tidak perlu banyak masalah dengan kod di garpu anda untuk melihat apa yang mempengaruhi apa, dan akhirnya, anda mungkin dapat membuat permintaan tarikan pertama anda! Selamat pengekodan!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found