Cara Memuat turun Disney Plus di TV Pintar Samsung

Dengan Disney Plus, syarikat ini akhirnya memasuki dunia penstriman dan kini menikmati kejayaan besar dengan usaha tersebut.

Cara Memuat turun Disney Plus di TV Pintar Samsung

Kita hidup di era di mana Disney tidak lagi menjadi rangkaian yang menawarkan program kanak-kanak secara eksklusif. Dengan filem seperti Star Wars, anda pasti ingin mengetahui cara memuat turun Disney Plus di Samsung Smart TV anda. Artikel ini membincangkan bagaimana anda boleh mendapatkan Disney Plus di Samsung TV anda.

Bermula Dengan Mendaftar

Sebelum memulakan streaming filem Disney kegemaran anda di Disney Plus, anda perlu mendaftar untuk akaun jika anda belum memilikinya. Anda boleh mendaftar untuk akaun dengan mendaftar di sini. Selain langganan Disney + biasa, anda boleh mendapatkan filem, rancangan, dan sukan kegemaran anda dengan satu harga rendah dengan menggabungkan Disney Plus dengan Hulu dan ESPN Plus.

Adakah Ia Berfungsi pada TV Pintar Samsung?

TV Samsung menjadi semakin popular dan sedia untuk dibeli di banyak kedai runcit, menyampaikan aplikasi berdasarkan permintaan seperti Netflix, Vudu, Hulu, Disney +, dan banyak lagi.

Walaupun Disney pada awalnya meninggalkan televisyen Samsung dari senarai aplikasi yang disokongnya, mereka telah berkembang ke TV Samsung dan banyak peranti dan jenama lain. Mereka kini menyokong televisyen pintar Amazon Fire TV dan LG juga. Sudah jelas bahawa mereka akan mengembangkan senarai peranti yang serasi, tetapi usaha baru memerlukan pertumbuhan dan perubahan secara beransur-ansur. Kembali ke TV Samsung sekarang, anda boleh mencari di SmartHub untuk melihat apakah Disney + tersedia pada model tertentu anda.

Sekiranya TV Samsung khusus anda tidak menawarkan aplikasi Disney +, masih ada cara untuk menikmati perkhidmatan di skrin besar anda. Inilah sudu.

disney plus

Bagaimana Sekiranya TV Samsung Saya Tidak Menyokong Disney +?

Sekiranya anda biasa dengan trend teknologi moden, anda harus mengetahui sekurang-kurangnya satu perkara. Mencari jalan penyelesaian telah tidak pernah lebih senang daripada sekarang. Walaupun peranti berfungsi pada tahap mikroskopik, anda hampir selalu dapat mencari jalan keluar untuk masalah teknologi apa pun, terutamanya kerana mentaliti "menyelesaikannya atau berinovasi dengan lebih baik". Tidak ada yang mencipta semula roda pada zaman ini. Sebilangan besar syarikat berusaha mencari jalan keluar untuk masalah yang ada.

Jadi, adakah cara untuk memuat turun Disney Plus di TV Samsung anda jika Disney tidak menyokong model anda? Tidak betul. Tidak ada komponen hack atau add-on yang tersedia untuk membuka pintu banjir ke dunia Disney Plus. Walau bagaimanapun, anda BOLEH menambahkan peranti yang menyokong aplikasi. Berikut adalah beberapa kaedah untuk menonton Disney + di HDTV Samsung anda.

Penyelesaian TV Samsung untuk Penstriman Disney +

Perkataan 'penyelesaian' mungkin membuat anda merasa seperti hendak memakai mantel putih dan menggegarkan kacamata sains pelindung itu. Tidak, anda hanya memerlukan alat yang tepat untuk melakukan tugas.

Penyiaran Skrin

Setiap peranti telefon pintar atau tablet moden dilengkapi dengan pilihan pencerminan / pemutaran skrin. Pada dasarnya, yang perlu anda lakukan ialah memuat turun Disney Plus dari gedung aplikasi peranti anda dan membiarkan telefon pintar atau tablet anda menghantar aliran ke HDTV Samsung anda. Sudah tentu, ia bergantung pada model yang anda miliki, tetapi anda juga boleh menggunakan peranti USB seperti Chromecast jika tidak mempunyai ciri tersebut.

Apabila sampai Peranti iOS, pastikan TV pintar dan telefon pintar anda disambungkan ke rangkaian Wi-Fi yang sama. Kemudian, muat turun aplikasi yang akan membantu anda mencerminkan skrin telefon / tablet anda. Banyak telefon iOS yang dibangunkan terus ke dalam OS menggunakan Apple AirPlay 2 ciri. Sekiranya telefon anda tidak mempunyai pilihan itu, cari di app store untuk mencari yang sesuai dengan keperluan anda. AirPlay 2 tersedia di kebanyakan TV Smart Samsung sejak 2018.

muat turun disney plus

Dengan banyak Telefon Android, anda boleh menggunakan aplikasi bawaan untuk screencasting / mirroring, atau mencari aplikasi yang sesuai dengan keperluan anda dengan lebih baik di Kedai mainan.

Sebaik sahaja anda melihat skrin telefon anda dicerminkan di TV pintar Samsung, anda boleh menjalankan aplikasi Disney + dari telefon pintar anda untuk mengalirkan kandungan HD yang anda mahukan.

Peranti Penstriman

Anda mungkin pernah mendengar mengenai Roku, Chromecast, dan peranti ‘streaming’ yang serupa. Sebilangan besar TV pintar, Samsung atau yang lain, biasanya tidak dimuat dengan banyak aplikasi, tetapi menawarkan segelintir kecil. Di sinilah "streamer" berguna.

Dengan peranti penstriman yang bagus, anda tidak perlu lagi risau untuk menyambungkan komputer riba ke TV melalui HDMI atau mencari cara untuk mengalirkan video dari telefon anda ke TV, sambil mencari tempat pengecasan yang baik untuk terus menyeronokkan.

Peranti penstriman mengkhususkan diri dalam hiburan atas permintaan, dan ia berfungsi selagi anda mahu, tanpa memerlukan pengecas. Anda hanya menyambungkannya ke TV Samsung anda melalui kabel HDMI dan kemudian memuat turun aplikasi streaming Disney Plus terus ke sana. Sudah tentu, setiap alat ini mempunyai tutorial persediaan yang berbeza, tetapi cenderung sangat mudah dan mudah. Banyak peranti penstriman memerlukan kuasa USB, sama ada anda menggunakan port USB di TV atau penyesuai kuasa (seperti pengecas telefon pintar) di dinding.lubang kunci tetapan semula rokuCara Menonton PD Live tanpa Kabel - Apple TVDisney + menyokong Roku, Apple TV, Amazon Fire TV, Chromecast, dan Android TV, jadi hampir semua kotak streaming akan berfungsi dengan baik.

Ringkasnya, pencerminan layar, penentuan skala, atau menggunakan salah satu peranti penstriman yang popular selalu menjadi pilihan untuk HDTV Samsung mana pun yang tidak menyokong Disney +. Sudah tentu, beberapa model tidak mempunyai sokongan pencerminan bawaan atau port USB untuk peranti pencerminan, tetapi mereka mempunyai HDMI untuk peranti penstriman, jadi anda masih boleh digunakan!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found