Cara memuat turun Disney Plus di Samsung Smart Hub

Adakah anda peminat Star Wars? Atau anda mungkin terpikat oleh Steam Boat Wille? Bagaimanapun, anda kini mempunyai pilihan untuk mempunyai semua tajuk kegemaran anda dalam HD di satu tempat. Dan yang terbaik adalah, Disney Plus memberikan sokongan untuk TV Samsung, telefon pintar, tablet, dan alat lain.

Cara memuat turun Disney Plus di Samsung Smart Hub

Ini bermakna anda tidak perlu menggunakan sebarang hack atau trik untuk membolehkan perkhidmatan ini terus berjalan. Artikel berikut memberi tumpuan kepada memuat turun aplikasi di Samsung Smart Hub, dengan gambaran umum ringkas mengenai kaedah lain yang disertakan.

Bermula Dengan Mendaftar

Sebelum memulakan streaming filem Disney kegemaran anda di Disney Plus, anda perlu mendaftar untuk mendapatkan akaun. Mulakan dengan mendaftar di sini untuk percubaan minggu percuma, atau dapatkan filem, rancangan, dan sukan kegemaran anda dengan satu harga rendah dengan menggabungkan Disney Plus, Hulu, dan ESPN Plus di sini!

Menggunakan Samsung Smart Hub

Memuat turun dan memasang aplikasi adalah tidak perlu. Tetapi ada beberapa perkara yang harus dilakukan sebelum pemasangan untuk memastikan Samsung Smart Hub anda berjalan seperti jam.

disney plus

Persediaan Satu Langkah

Untuk memanfaatkan Samsung Smart Hub, TV anda perlu disambungkan ke internet. Untuk sambungan yang lebih stabil, gunakan kabel ethernet walaupun TV Samsung anda berfungsi dengan baik di Wi-Fi. Kemudian anda perlu mengkonfigurasi Tetapan Rangkaian - pilih Menu, klik Rangkaian, kemudian teruskan ke Tetapan Rangkaian. Diharapkan diminta memberikan kata laluan untuk rangkaian.

hub pintar samsung

Sambungan internet tidak dapat dilupakan, anda kini perlu menyediakan hab. Pilih butang "Siapkan Smart Hub" di kiri bawah layar dan ikuti wizard. Ini pada dasarnya adalah menu yang membolehkan anda menyesuaikan hub dengan keperluan anda.

sediakan hub pintar

Memuat turun Disney Plus

Pergi ke skrin utama TV, pilih ikon carian, dan ketik Disney Plus. Aplikasi itu akan muncul dengan segera di bawah hasil carian, pilih untuk mengakses tetingkap Disney Plus.

Klik Muat turun atau Pasang di bawah gambar kecil aplikasi dan tunggu muat turun selesai. Setelah dimuat turun, aplikasi akan masuk ke tetingkap Aplikasi Saya yang terletak di menu Aplikasi. Anda boleh memindahkan aplikasi ke skrin utama untuk akses yang lebih mudah.

Serlahkan Disney Plus dan tahan butang Pilih atau Enter pada alat kawalan jauh Samsung anda. Sekarang, anda boleh memindahkan aplikasi ke posisi yang diinginkan di skrin utama anda.

Disney Plus - Cara Mendaftar

Ketika mendaftar, anda mempunyai dua pilihan. Daftar sebelum anda memuat turun aplikasi atau melakukannya sebaik sahaja anda membuka aplikasi di Samsung anda. Berikut adalah gambaran keseluruhan tindakan yang diperlukan.

Pendaftaran Penyemak Imbas

Pergi ke komputer anda, lancarkan penyemak imbas, dan akses halaman rasmi Disney Plus. Tekan butang "Terus Dikemas kini" dan isi borang dalam talian dengan maklumat anda. Pada masa penulisan, Disney Plus tidak dilancarkan secara rasmi dan butang daftar mungkin berbeza ketika anda mengakses laman web ini.

Bagaimanapun, anda akan menerima e-mel pengesahan dari Disney dan anda kini boleh menggunakan bukti kelayakan untuk log masuk ke akaun anda. Kredensial yang sama berlaku untuk semua peranti yang mempunyai aplikasi Disney Plus.

Pendaftaran Aplikasi

Buka aplikasi Disney Plus dari Samsung Smart Hub dan pilih "Mula Percubaan Percuma" di tetingkap selamat datang. Tempoh percubaan percuma hanya tujuh hari, tetapi itu wajar jika anda mempertimbangkan harga perkhidmatan yang agak rendah.

Bagaimanapun, anda akan diminta untuk memberikan bukti kelayakan anda dan, sekali lagi, ada e-mel pengesahan. Kemudian anda boleh meneruskan dan log masuk ke akaun anda. Semasa log masuk awal, Disney Plus akan meminta anda membuat kata laluan untuk perkhidmatan tersebut. Pastikan untuk mengingatnya kerana tidak ada pilihan IsiOtomatis, sekiranya anda memutuskan untuk log keluar.

Nota sampingan: UI log masuk Disney Plus sangat baik. Tidak ada langkah yang tidak perlu, menu yang membingungkan, atau bentuk yang panjang.

Kaedah Penyesuaian Skrin

Sekiranya anda tidak dapat memuat turun Disney Plus di Samsung Smart Hub, ada pilihan untuk menghantar skrin dari telefon pintar Samsung ke TV. Ciri ini dipanggil Smart View atau Screen Mirroring dan tersedia pada Galaxy Note II dan model yang lebih baru seperti Galaxy S8.

Untuk TV, rentang F yang telah beberapa kali berulang sejak tahun 2013 menggunakan Wi-Fi untuk penelusuran skala. Tidak perlu dikatakan, TV dan Telefon Pintar anda perlu disambungkan ke rangkaian yang sama. Dan ada dua kaedah untuk memulakan pencerminan.

Tekan butang Sumber, cari sumber Pencerminan Skrin dan pilih. TV kemudian menunggu telefon pintar anda membuat sambungan. Sebagai alternatif, anda boleh menekan butang Menu, memilih Rangkaian, tekan Pilih, dan kemudian pilih Pencerminan Skrin.

Setelah TV siap dicerminkan, ambil telefon anda, geser ke bawah untuk mengakses menu cepat, dan ketuk Pencerminan Layar. Telefon Pintar anda akan muncul di bawah cadangan, ketuknya dan anda sudah bersedia.

Catatan: Kaedah screencasting menganggap anda telah memuat turun dan memasang aplikasi Disney Plus pada telefon pintar Samsung anda.

Sertailah Disney Universe

Gabungan Samsung Smart Hub, Smart TV, Disney Plus mewujudkan pusat hiburan rumah yang hebat. Anda juga harus tahu bahawa perkhidmatan langganan Disney merangkumi banyak saluran lain untuk anda nikmati.

Sudah berapa lama anda menggunakan Samsung Smart Hub? Apa kebaikan dan keburukan perkhidmatan ini pada pendapat anda? Beri kami dua sen anda di ruangan komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found