Cara Memuat turun Disney Plus di Kindle Fire

Ketika Disney pertama kali mengumumkan peranti yang akan menyokong perkhidmatan penstrimannya, pengguna Amazon kecewa. Walaupun Amazon menjalankan variasi sistem operasi Android, ia mempunyai kedai aplikasi yang berbeza.

Cara Memuat turun Disney Plus di Kindle Fire

Oleh kerana semua peranti Amazon ditinggalkan dari senarai yang disokong, pengguna Amazon berpendapat bahawa mereka tidak akan dapat bergabung dalam keseronokan.

Walau bagaimanapun, laporan ini dibatalkan baru-baru ini, dan Disney + mengumumkan sokongan untuk peranti Amazon. Ini termasuk TV Fire dan tablet Fire. Artikel ini akan menerangkan cara memasang Disney + di Kindle Fire.

Bermula Dengan Mendaftar

Sebelum memulakan streaming filem Disney kegemaran anda di Disney Plus, anda perlu mendaftar untuk mendapatkan akaun. Mulakan dengan mendaftar di sini untuk percubaan minggu percuma, atau dapatkan filem, rancangan, dan sukan kegemaran anda dengan satu harga rendah dengan menggabungkan Disney Plus, Hulu, dan ESPN Plus di sini!

Mendapatkan Aplikasi Disney + dari App Store

Oleh kerana aplikasi Disney + tersedia di gedung aplikasi FireOS, penggunaannya di mana-mana peranti FireOS seharusnya tidak menjadi masalah. Terdapat dua cara untuk mendapatkan aplikasi di Kindle Fire anda - terus dari peranti, atau dari penyemak imbas web anda. Mari kita bahas kedua-dua kaedah.

Muat turun Aplikasi Disney + Secara Langsung dari Kindle Fire

Anda boleh mengakses kedai aplikasi terus dari Peranti Api Kindle anda dan memuat turun aplikasinya dari sana. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Hidupkan tablet Kindle anda.
 2. Ketik Rumah tab di bahagian atas skrin.

 3. Pilih Stor aplikasi dari senarai aplikasi.

 4. Ketik ikon carian di kanan atas skrin.

 5. Mula menaip 'Disney Plus' sehingga peranti mencadangkan aplikasinya.

 6. Pilih aplikasi untuk membuka menu.
 7. Ketik Muat turun untuk memuat turun aplikasi pada peranti anda.

Aplikasi tersebut akan muncul di skrin utama anda di antara aplikasi lain yang ada di telefon anda. Cukup ketik ikon Disney + untuk melancarkan aplikasi dan hanya itu.

Muat turun aplikasi Disney + dari Laman Web Amazon

Terdapat cara lain untuk memuat turun aplikasi Disney + - dari laman web Amazon. Anda perlu mengakses penyemak imbas web anda (baik dari PC atau telefon pintar) dan kemudian melakukan perkara berikut:

 1. Pergi ke laman web rasmi Amazon.
 2. Cari Disney +

 3. Log masuk ke akaun Amazon anda (jika anda belum melakukannya). Anda harus log masuk dengan akaun yang sama dengan yang anda gunakan dengan tablet Fire anda.
 4. Tekan menu lungsur di bawah bahagian ‘Kirimkan’.

 5. Pilih tablet Fire anda dari senarai.
 6. Pilih Hantar

Ini akan 'mendorong' aplikasi terus ke peranti anda. Pada saat tablet Fire anda disambungkan ke internet, ia akan memuat turun aplikasi Disney + secara automatik dan ia akan muncul di menu aplikasi. Buka aplikasinya seperti biasa dan semestinya berfungsi.

Menggunakan Disney + dengan Kindle Fire

Untuk menggunakan Disney + dengan Kindle Fire anda, anda perlu membuat akaun Disney + dan melanggan perkhidmatan tersebut terlebih dahulu. Untuk melakukannya, cukup lawati laman web Disney + dan pilih butang ‘Cuba Sekarang’ di sebelah kiri atau ‘Log Masuk’ di sebelah kanan.

Apabila anda menyelesaikan proses pendaftaran dan log masuk ke akaun, anda boleh log masuk ke perkhidmatan dari mana-mana peranti, termasuk Kindle Fire anda. Terima kasih kepada alat tambahan seperti Amazon Echo, anda boleh menggunakan kedua-dua arahan suara atau mengakses aplikasi secara manual.

Lancarkan Aplikasi secara manual

Melancarkan aplikasi secara manual harus menjadi proses yang cukup mudah.

 1. Hidupkan tablet Kindle Fire anda.
 2. Ketik tab ‘Rumah’ di bahagian atas skrin.

 3. Cari aplikasi Disney + antara senarai aplikasi di skrin.

 4. Masukkan kelayakan anda untuk log masuk ke akaun anda.

Aplikasi ini harus mempunyai antara muka yang sama dengan tablet Android. Anda boleh melayari perkhidmatan untuk mencari filem dan rancangan TV yang anda mahukan. Kemudian ketik pada media yang diinginkan yang ingin anda streaming, dan tekan butang ‘Main’.

Gunakan Perintah Suara

Sekiranya anda memiliki alat kawalan suara Alexa atau alat Echo, anda boleh menggunakan pembantu suara untuk melancarkan aplikasi Disney + anda.

Untuk membuka aplikasi, katakan: “Alexa, buka Disney +” dan Fire Tablet anda akan melancarkan aplikasi secara automatik.

Lebih-lebih lagi, Alexa serasi dengan semua kandungan di dalam aplikasi. Oleh itu, jika anda mengatakan: "Alexa, mainkan Avengers: Endgame" aplikasi akan memainkan filem secara automatik.

Selain itu, anda juga boleh mencari kandungan dengan suara anda. Sebagai contoh, anda boleh mengatakan: "Alexa, cari filem Star Wars" dan aplikasinya akan menyenaraikan semua filem Star Wars yang tersedia di perkhidmatan ini.

Disney + Di mana sahaja, bila-bila masa

Perkara paling senang mengenai tablet Fire ialah anda boleh membawanya ke mana sahaja.

Anda boleh menayangkan episod baru "Mandalorian" dari restoran atau kafe, atau mula menonton pertunjukan Marvel baru semasa anda menunggu bas. Terima kasih kepada sokongan Fire TV rasmi, anda boleh menggunakan akaun Amazon dan Disney yang sama untuk mengalirkan semuanya dari skrin besar juga.

Adakah anda menikmati streaming kandungan dari peranti mudah alih seperti Kindle Fire? Adakah anda merasa lebih baik daripada skrin besar? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bahagian bawah halaman.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found