Cara memuat turun Disney Plus di Dish

Disney Plus akhirnya ada di sini, dan ia menyampaikan apa yang dijanjikan. Sebilangan orang masih tidak percaya bahawa aplikasi yang terus berkembang belum dilancarkan pada peranti terpilih, tetapi itu tidak melebihi kebiasaan untuk banyak aplikasi streaming. Disney + merangkumi sebahagian besar platform utama, dan kebanyakan peminatnya berpuas hati.

Cara Muat turun Disney Plus di Dish

Malangnya, anda tidak dapat memuat turun Disney Plus di Dish Network atau the Hopper, serta banyak platform lain yang lebih kecil. Selain itu, anda boleh menggunakan stik atau kotak streaming seperti Roku, Amazon Fire TV Stick, Chromecast dengan Google TV, dll. dengan rangkaian terpilih menggunakan langganan Dish anda. Sekiranya anda tidak jelas platform mana yang disokong, artikel ini menyenaraikan semuanya. Selain itu, anda boleh membaca di bawah mengenai Alternatif hidangan untuk disney + dan kaedah terbaik untuk menonton aplikasi penstriman tanpa banyak kerumitan.

Senarai Peranti yang Disokong Disney Plus

Walaupun anda tidak dapat memuat turun Disney + pada peranti Rangkaian Hidangan, anda boleh memuat turunnya di platform berikut:

 1. Xbox One
 2. PlayStation 4
 3. Semua peranti iOS (iPhone dan iPad)
 4. Sebilangan besar peranti Roku
 5. Sebilangan besar peranti Amazon Fire (Fire TV dan Firestick)
 6. Chromecast dengan TV Google
 7. Apple TV
 8. Telefon pintar dan tablet Android
 9. Televisyen Pintar LG
 10. TV Pintar Samsung
 11. Komputer dengan penyemak imbas internet

Lebih banyak peranti dan platform akan mendapat sokongan Disney Plus pada masa akan datang, dan senarai di atas tidak lengkap. Bersabarlah, dan anda mungkin melihat Disney Plus on Dish (ini masih belum disahkan secara rasmi).

Aplikasi Windows Disney Plus khusus juga sangat dinantikan kerana Windows mempunyai kehadiran global yang luas. Sebagai perbandingan, Dish tidak begitu popular, dan Hopper dianggap sebagai platform kecil. Oleh itu, penantian mungkin akan lebih lama.

Namun, anda boleh mendapatkan Disney Plus di Dish anda dengan mudah menggunakan alat streaming alternatif. Yang anda perlukan hanyalah peranti streaming (Roku dan Fire TV Stick 4K, misalnya) yang serasi dengan perkhidmatan. Produk Roku dan Amazon Fire TV adalah pilihan terbaik anda.

Gunakan Langganan Hidangan Anda untuk Mengakses Rangkaian di Roku

Sekiranya anda mahukan Disney + untuk Dish, anda harus memasangnya pada peranti Roku kerana Dish bukan platform yang disokong. Sebilangan besar peranti Roku murah, dan ia adalah kaedah paling efektif untuk mengubah TV biasa menjadi yang pintar. Roku mempunyai lebih daripada 3,000 saluran untuk ditawarkan, termasuk Disney Plus. Walau bagaimanapun, langganan Dish anda membenarkan akses ke beberapa rangkaian pada peranti Roku (tongkat atau kotak), yang berfungsi sebagai alternatif Disney +.

Tongkat Roku dengan mudah bersembunyi di belakang TV sementara peranti kotak tidak memakan banyak ruang, membolehkannya duduk di sebelah penerima Dish atau peranti Hopper anda.

Rangkaian di Dish untuk Roku

Sumber: dish.com

Perkara terbaik mengenai Roku ialah anda hanya membayarnya sekali. Walau bagaimanapun, perkhidmatan streaming seperti Disney Plus dilengkapi dengan bayaran langganan bulanan atau tahunan.

Gunakan Langganan Hidangan Anda untuk Mengakses Rangkaian di Fire TV / Firestick

Amazon Fire TV Sticks dan Fire TV Cube juga merupakan alternatif peranti streaming Disney + Dish yang menawarkan banyak rangkaian dengan langganan Dish, sangat mirip dengan Roku. Stik TV api juga bersembunyi di belakang TV anda, jadi tidak ada ruang yang diambil di rak, meninggalkan ruang untuk penerima Dish anda dan alat Hopper atau Joey.

Rangkaian di Dish for Fire TV

Sumber: dish.com

Gunakan Langganan Hidangan Anda untuk Mengakses Rangkaian di Apple TV

Apple TV adalah sumber lain untuk menggantikan streaming Dish for Disney Plus. Rangkaian tertentu di Apple TV membenarkan kelayakan Dish anda untuk memberi anda akses kepada kandungan berdasarkan permintaan atau langsung. Peranti dalam bentuk kotak, tetapi mudah dipasang di pusat hiburan anda dengan peranti Dish dan peralatan lain.

Rangkaian di Dish untuk Apple TV

Gunakan Langganan Hidangan untuk Mengakses Rangkaian di Chromecast dengan Google TV

Chromecast dengan Google TV adalah dongle yang tidak hanya mencerminkan peranti Android anda seperti Chromecast tetapi juga memberi anda kandungan Android TV berdasarkan permintaan. Senario ini bermaksud anda boleh menggunakan Disney + di Chromecast dengan peranti Google TV sambil juga memanfaatkan langganan Dish anda untuk mengakses pelbagai kandungan atas permintaan dari rangkaian yang dilanggan.

Chromecast dengan Google TV juga menyembunyikan di bahagian belakang TV anda seperti kayu Roku dan Fire TV, memberikan anda banyak ruang untuk penerima Dish dan peranti Hopper atau Joey anda. Anda mungkin lupa bahawa Disney + sebenarnya berasal dari peranti penstriman dan bukannya penerima Dish anda!

Secara keseluruhan, Disney Plus mungkin tidak boleh dimuat turun ke Dish atau Hopper atau Joey, tetapi boleh dimuat turun ke peranti streaming yang membawa rangkaian yang anda langgani di perkhidmatan Dish. Ya, ada harapan untuk mendapatkan Disney Plus di Dish, tetapi kebanyakan peranti lain mendapat keutamaan. Bersabarlah, dan anda mungkin akan segera melihat Dish mendapat Disney Plus, tetapi jangan kecewa jika ia tidak berlaku. Sekiranya tidak ada yang lain, anda sekurang-kurangnya mempunyai peranti streaming pihak ketiga untuk dicampurkan dengan perkhidmatan Dish anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found