Cara Memuat turun CC untuk Sims 4

Menambah kandungan tersuai (CC) atau mod dapat menambahkan dimensi baru pada permainan vanilla Sims 4 anda. Dari pek kosmetik hingga dinamika permainan, kandungan tersuai dapat mengubah permainan Sims anda menjadi sesuatu yang baru dan menarik. Satu-satunya masalah adalah ...

Cara Memuat turun CC untuk Sims 4

Menambah kandungan khusus ke dalam permainan sangat membingungkan, terutama bagi pemain yang tidak mempunyai pengalaman dengan permainan modding.

Oleh itu, jika anda sudah bersedia untuk menambahkan sesuatu yang baru pada permainan Sims 4 anda tetapi tidak tahu harus bermula dari mana, anda berada di tempat yang betul. Ketahui semua butiran penting mengenai menambahkan kandungan tersuai ke permainan Sims 4 anda.

Cara Memuat turun CC untuk Sims 4

Sebelum anda memuat turun semua mod hebat dan kandungan khusus untuk Sims 4, ada beberapa perkara yang perlu anda lakukan terlebih dahulu.

1. Pastikan Permainan Anda Ditambah dengan Versi Terkini

Yang pertama ini mudah. Pergi ke platform permainan anda, dan buka Perpustakaan Permainan anda. Pergi ke tab Tetapan dan pilih '' Kemas kini Permainan. ''

2. Mempunyai Alat Pengekstrakan

Ini adalah satu lagi langkah mudah dan mungkin anda boleh melangkau jika anda sudah mempunyai alat pengekstrakan untuk membuka fail yang dimampatkan. Sebilangan besar CC terdapat dalam fail yang diakhiri dengan akhiran seperti .rar dan .zip, tetapi anda tidak boleh memasukkannya ke dalam folder permainan Sims 4 anda sebagaimana adanya. Anda perlu mengekstrak fail tertentu terlebih dahulu.

sims 4

3. Mod / CC Diaktifkan untuk Permainan Anda

Sims 4 melumpuhkan mod / CC secara lalai, tetapi ini adalah penyelesaian yang mudah. Untuk mengaktifkan mod, ikuti langkah-langkah di bawah:

 • Lancarkan permainan.

 • Pergi ke Menu dan kemudian Pilihan Permainan.

 • Pilih '' Lain-lain '' dan centang kotak '' Aktifkan Kandungan dan Mod Tersuai ''.

 • Tekan butang '' Terapkan Perubahan ''.

 • Mulakan semula permainan.

Ingatlah untuk melakukan langkah-langkah ini setiap kali anda memuat turun tampalan baru untuk permainan kerana ia menetapkannya kembali ke tetapan lalai.

Cara Memuat turun CC untuk Sims 4 pada Windows 10

Setelah anda mempunyai semua alat yang diperlukan, sudah tiba masanya untuk memuat turun beberapa kandungan tersuai. Apabila anda menemui kandungan yang ingin anda tambahkan ke permainan anda, ini adalah cara anda memuat turun dan memasangnya:

muat turun cc untuk sims 4
 1. Tekan butang muat turun di laman web di mana anda menemui kandungannya.

 2. Pergi ke folder Muat turun anda dan klik kanan pada fail kandungan.

 3. Pilih "Ekstrak ke ..." dengan nama kandungan untuk membuka fail dalam folder yang sama.

 4. Buka folder kandungan baru dan potong semua ''.pakej ’’ fail.
 5. Tampalkannya ke folder permainan Sims 4 anda. Mungkin kelihatan seperti:

Dokumen> Seni Elektronik> The Sims 4> Mod

Sekiranya anda belum mempunyai folder Mod, anda boleh membuatnya dan tampalkan semuanya di sana.

Tidak perlu tindakan tambahan untuk ''.pakej ’’ fail. Mulakan permainan anda dan nikmati kandungan baru anda.

Memasang Banyak

Sekiranya anda memuat turun mod yang menambah tempat atau watak untuk dikunjungi Sims anda, ini disebut "banyak". Anda akan memuat turun dan memasang banyak dengan cara yang sama, kecuali jenis fail dan tempat ia ditampal.

Oleh itu, cari fail yang berakhir dengan:

 • .bpi
 • .percetakan
 • .trayitem

Ini biasanya merupakan akhiran untuk kandungan banyak. Sekiranya anda mempunyai fail ini, fail tersebut masuk ke dalam folder dulang anda untuk permainan:

Dokumen> Seni Elektronik> The Sims 4> Dulang

Banyak tidak dipasang secara automatik dengan cara yang ''.pakej ’’ fail jadi anda perlu melakukan langkah tambahan ketika anda memulakan permainan:

 • Pergi ke '' Galeri '' dalam permainan anda (itu adalah ikon yang kelihatan seperti foto).
 • Pilih ‘‘ Pustaka Saya ’’ dan cari banyak undian baru anda.
 • Letakkan banyak dalam permainan anda.

Memasang Skrip

Kandungan khusus skrip melakukan perkara seperti menambahkan animasi dan kerjaya tersuai. Memasangnya agak serupa dengan cara anda memasang mod lain. Ia juga masuk ke folder Mod, tetapi fail ini mempunyai ''.ts4script ’’ akhiran.

Sekiranya anda menggunakan skrip tersuai, pastikan anda menghidupkannya dalam permainan anda dengan pergi ke Pilihan Permainan di menu Utama dan memilih kotak yang bertuliskan '' Skrip Mod Dibolehkan. ''

Cara memuat turun CC untuk Sims 4 di Mac

Memuat turun kandungan tersuai untuk Sims 4 berlaku dengan cara yang sama tanpa mengira sama ada anda menggunakan Mac atau PC. Lihat arahan di atas untuk arahan langkah demi langkah mengenai memuat turun pelbagai jenis fail kandungan.

Cara Muat turun CC untuk Sims 4 di PS4

PlayStation tidak menyokong kandungan khusus untuk Sims 4. Yang paling hampir dengan kandungan "lain" ialah Galeri di mana Simmer lain di pelbagai platform memuat naik bilik, rumah tangga, dan banyak untuk digunakan. Sekiranya Simmer menggunakan kandungan tersuai, anda masih tidak dapat menggunakannya walaupun berasal dari Galeri.

Cara Memuat turun CC untuk Sims 4 di Xbox

Anda tidak boleh memuat turun kandungan tersuai untuk Sims 4 di Xbox. Namun, seperti pemain PlayStation, anda dapat menggunakan Galeri untuk mengakses isi rumah, bilik, dan banyak lagi yang dibuat dan dimuat naik oleh orang lain dalam komuniti Simmer.

Cara memuat turun CC untuk Sims 4 di Origin

Memuat turun kandungan tersuai untuk Sims 4 on Origin berlaku dengan cara yang sama seperti yang dijelaskan dalam arahan Windows 10 di atas. Anda perlu memuat turun dan mengekstrak kandungan, memotong fail yang sesuai, dan menampalnya ke folder Sims 4 anda.

Cara Membuat Mod untuk Sims 4

Terdapat beberapa tutorial dalam talian mengenai membuat kandungan tersuai untuk Sims 4. Sebilangan besar pencipta menggunakan program seperti Sims 4 Studio (S4S) dan yang lain yang dapat menyimpan DDS fail atau Notepad, bergantung pada jenis mod yang ingin anda buat.

Perlu diingat bahawa tutorial yang anda dapati mungkin berbeza bergantung pada apa yang anda mahu lakukan. Menulis skrip untuk mengubah animasi berbeza dengan membuat perubahan kosmetik, jadi anda harus mencarinya sendiri.

Soalan Lazim Tambahan

Di mana saya memuat turun kandungan khusus Sims 4?

Anda boleh mencari kandungan tersuai Sims 4 dalam talian. Beberapa kandungan tersedia melalui Tumblr peribadi pencipta, seperti barisan pakaian lelaki Marvin Sims dan barisan fesyen wanita Viiavi. Laman web seperti The Sims Resource dan The Sims Catalog juga menjadi pilihan jika anda ingin melihat pelbagai jenis kandungan di satu tempat.

Sekiranya saya Muat turun CC untuk Sims 4?

Memuat turun kandungan tersuai bukan untuk semua orang. Ramai pengguna CC mendakwa bahawa itu satu-satunya cara mereka dapat bermain permainan kerana vanilla Sims 4 menjadi bosan selepas beberapa ketika. Walau bagaimanapun, akhirnya pilihan anda terpulang.

Bagaimana Saya Menambah CC ke Sims 4?

Menambah kandungan tersuai semudah memuat turun fail dan memotong dan menempelkannya ke folder yang sesuai. Hanya ingat bahawa anda perlu mengaktifkan mod untuk permainan anda, atau kandungan baru tidak akan muncul.

Bagaimana Anda Mengaktifkan Mod pada Sims 4?

Aktifkan mod di Sims 4 dengan pergi ke menu Utama dan kemudian '' Pilihan Permainan. '' Pergi ke '' Lain-lain '' dan tandai kotak yang membolehkan mod untuk permainan. Pastikan untuk menekan butang '' Terapkan Perubahan '' sebelum meninggalkan menu.

Beri Permainan Anda untuk Mengangkat Wajah

Mungkin sudah tiba masanya untuk mengambil Sims 4 lagi. Kandungan khusus dapat memberikan permainan segar dan lelah dengan penampilan baru dengan kosmetik, banyak, dan animasi baru. Sekiranya anda pemain konsol, anda tidak terkunci sepenuhnya dari kandungan baru. Lihat Galeri untuk melihat apa yang sedang dilakukan oleh Simmers lain dan dapatkan beberapa aset baru untuk permainan anda.

Di mana tempat kegemaran anda untuk mencari kandungan tersuai untuk Sims 4? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found