Cara Memuat turun Aplikasi iPhone / iPad Tanpa Menggunakan ID Apple

Adakah anda mencari kaedah alternatif untuk memuat turun aplikasi tanpa menggunakan ID Apple? Adakah anda ingin tetap sah tetapi berusaha menggunakan sistem untuk mendapatkan aplikasi untuk iPhone anda? Adakah anda ingin mengatasi kehilangan App Store di iTunes?

Cara Memuat turun Aplikasi iPhone / iPad Tanpa Menggunakan ID Apple

Sekiranya anda menjawab ya untuk salah satu daripada soalan ini, maka tutorial ini sesuai untuk anda. Saya akan membincangkan cara memasang aplikasi tanpa iTunes dan tanpa jailbreak iPhone anda.

Tajuk utama didorong oleh komen yang kami terima mengenai kehilangan App Store dalam iTunes versi 12.7. Walaupun anda masih boleh memuat turun semua aplikasi yang anda mahukan terus ke peranti anda, anda yang mempunyai banyak peranti tidak mahu terus memuat turun aplikasi yang sama berulang kali.

Walaupun subjek sebenarnya berkaitan dengan App Store, banyak komen merujuk kepada Apple ID. Saya menganggapnya sebagai maksud anda ingin memuatkan aplikasi seperti dulu sebelum hilangnya App Store dan tanpa memasukkan ID Apple anda.

Kedai Aplikasi Bye-bye

Perkara-perkara dulu semudah pemilik peranti Apple. Anda membeli iPhone atau iPad, memasang iTunes, membuat akaun, mendapatkan ID Apple anda dan menghubungkan iPhone dan / atau iPad anda ke akaun anda.

Anda kemudian mempunyai ekosistem mandiri lengkap di mana anda dapat membeli muzik dan aplikasi dan memuatkannya ke peranti anda dengan mudah.

iOS 12.7 mengubah semua itu dengan penghapusan App Store. Di mana anda boleh memuat turun aplikasi ke Mac anda dan menguruskan peranti mudah alih anda dari sana, anda kini harus memuat turun aplikasi terus ke peranti anda. Baik dalam beberapa cara tetapi tidak begitu hebat dengan cara lain. Oleh itu, apa yang perlu dilakukan oleh pemilik iPhone atau iPad?

Anda mempunyai tiga pilihan utama untuk mengatasi masalah ini:

  • Gunakan alat pihak ketiga untuk memunggah aplikasi ke peranti anda.
  • Jailbreak iPhone atau iPad anda supaya anda dapat menggunakan kedai aplikasi alternatif.
  • Gunakan iTunes versi lama yang dikeluarkan oleh Apple yang masih menyokong App Store.

Saya akan membincangkan setiap pilihan ini supaya anda dapat memilih pilihan yang terbaik untuk anda, walaupun saya mengesyorkan pilihan untuk menggunakan versi iTunes yang lebih lama.

Gunakan Alat Pihak Ketiga untuk Memunggah Aplikasi ke Peranti Anda

Terdapat banyak alat dalam talian yang menawarkan untuk memuat turun aplikasi tanpa menggunakan ID Apple atau iTunes anda. Sebilangan dari mereka mungkin berfungsi tetapi saya tahu ada yang tidak kerana saya telah mencubanya.

Tutu Pembantu

Salah satu kedai aplikasi alternatif seperti Tutu Helper. Direka untuk kemudahan penggunaan dan sebagai kaedah alternatif untuk memaksimumkan potensi iPhone tanpa harus melakukan jailbreak pada perangkat, Tutu helper membolehkan anda memasang semua jenis aplikasi. Ini adalah alternatif yang bagus untuk kaedah yang lebih rumit yang mungkin mengubah peranti, seperti jailbreak.

Emu iOS

Aplikasi lain yang membolehkan anda memasang apa yang anda mahukan ke peranti Apple anda ialah iOS Emu. Sama seperti Tutu Helper, anda tidak perlu melakukan jailbreak pada peranti anda untuk memuat turun aplikasi yang tidak disokong oleh Apple.

Kelebihan penggunaan alat pihak ketiga adalah anda dapat mengawal apa yang anda letakkan pada peranti anda dan bagaimana anda menggunakannya. Kelemahan pendekatan ini ialah anda kehilangan kawalan terhadap apa yang dipasang pada peranti anda dan membuka telefon atau tablet anda sehingga perisian hasad. Maksudnya, adalah risiko keselamatan menggunakan alat pihak ketiga untuk memuat turun dan memasang aplikasi.

Kelemahan lain dari menggunakan alat pihak ketiga adalah bahawa ID Apple anda ditambahkan ke tandatangan digital aplikasi semasa dipasang.

Jailbreak Peranti Anda Sehingga Anda Boleh Menggunakan Kedai Aplikasi Alternatif

Jailbreaking kini lebih mudah daripada sebelumnya dan terdapat puluhan alat yang memandu anda melalui keseluruhan proses. Ia mengambil masa kurang dari lima belas minit dan membolehkan anda mengawal telefon anda seperti yang tidak pernah disengajakan oleh Apple.

Keuntungannya ialah anda boleh menggunakan gedung aplikasi alternatif, memasang aplikasi yang anda suka dan mendapatkan akses ke fail teras iOS. Kelemahannya ialah jailbreak membatalkan jaminan anda dan anda tidak selalu tahu apa yang anda pasang. Sekiranya anda membayar $ 1000 untuk iPhone X, adakah anda benar-benar mahu membatalkan jaminan? Adakah anda benar-benar mahu mempertaruhkannya dengan perisian hasad? Menghentikan nasihat anda bukanlah idea yang baik.

Walaupun ekosistem App Store mungkin terhad, Apple dapat memastikan kualiti dan keselamatan aplikasi. Anda tidak akan dapat memperolehnya dengan aplikasi jailbreak.

Gunakan iTunes Versi Lama Yang Dikeluarkan oleh Apple Yang Masih Menyokong App Store

Alternatif sebenar yang berfungsi, tidak akan membatalkan jaminan anda dan menjaga keselamatan dan keselamatan peranti anda adalah menggunakan iTunes versi lama. Sebagai jawapan kepada tangisan berjuta-juta orang yang meratapi kehilangan App Store di iTunes 12.7, Apple telah melancarkan iTunes 12.6.3.

Secara rasmi, alasan perubahan tersebut adalah untuk menyokong perusahaan yang menggunakan iTunes untuk menguruskan banyak peranti tetapi sesiapa sahaja dapat menggunakannya. Inilah cara anda dapat menggunakan aplikasi dalam persekitaran perniagaan dengan iTunes:

  1. Lawati halaman ini di laman web Apple.
  2. Pilih pautan teks yang berkaitan dengan OS komputer anda.
  3. Muat turun iTunes 12.6.3 dan pasangkannya.
  4. Sambung, daftar dan segerakkan seperti biasa.

Versi iTunes ini nampaknya hampir sama dengan iTunes 12.7. Saya tidak tahu sama ada iTunes 12.6.3 masih akan disokong dan melihat semakan ke depan versi rilis akan.

Oleh kerana Apple perlu memastikan perusahaan sentiasa berdepan dengan peranti Android yang lebih baik, saya membayangkan bahawa ia akan melakukan sesuatu untuk membantu perniagaan menggunakan peranti Apple.

Menggunakan iTunes 12.6.3 adalah alternatif yang jauh lebih baik daripada jailbreaking atau menggunakan pemasang aplikasi pihak ketiga. iTunes mungkin terhad tetapi sepenuhnya untuk kepentingan kita sendiri!

Sekiranya anda pengguna peranti Apple, anda mungkin ingin melihat artikel TechJunke lain, termasuk Cara Membatalkan Langganan App Store melalui iOS dan iTunes dan Cara Menggunakan Bateri iPhone iOS 12 dan Maklumat Kesihatan Bateri.

Adakah anda tahu cara lain untuk memuatkan aplikasi tanpa menggunakan pemuat aplikasi atau melakukan jailbreak pada peranti anda? Sekiranya ya, sila beritahu kami di bawah jika anda melakukannya!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found