Cara Memuat turun Semua Hotmail Anda

Sekiranya anda adalah pemilik akaun Hotmail yang bangga, tahniah, anda adalah sebahagian daripada keturunan yang hampir mati. Hotmail, kerana kekurangan istilah yang lebih baik, dihentikan oleh Microsoft pada tahun 2013. Ini adalah sebahagian daripada langkah yang lebih luas ke arah penawaran perkhidmatan yang lebih padu, dan Outlook akhirnya menggantikan Hotmail. Orang yang mempunyai akaun Hotmail dimasukkan ke dalam tetapi masih boleh memilih untuk pindah ke akaun Outlook.

Cara Memuat turun Semua Hotmail Anda

Menyandarkan e-mel anda adalah idea yang baik, terutamanya mesej penting. Akaun e-mel yang lebih lama boleh menjadi sangat berantakan dan bahkan dapat mencapai kapasiti penyimpanan.

Bagi pemegang akaun Hotmail, terdapat beberapa cara yang baik untuk memuat turun e-mel ke cakera keras mereka. Dalam artikel ini, anda akan belajar mengenai tiga kaedah untuk melakukannya.

Muat turun E-mel Anda Menggunakan Microsoft Outlook

Sekiranya anda mempunyai Microsoft Office di komputer, anda boleh menggunakan aplikasi Outlook untuk menyimpan mesej dengan mudah. Mungkin tidak bernilai membeli seluruh rangkaian Office untuk operasi ini, tetapi jika anda sudah melanggan Office 365, ini adalah satu lagi cara untuk mengekstrak nilai.

pandangan

Pertama, lancarkan Outlook pada peranti anda. Sekiranya anda belum pernah menggunakannya sebelumnya, anda akan diminta untuk menambahkan akaun e-mel. Log masuk menggunakan alamat e-mel dan kata laluan Hotmail anda. Outlook sepenuhnya serasi dengan pelayan Hotmail, jadi tidak akan ada komplikasi lebih lanjut.

Setelah menyambungkan akaun anda ke Outlook, akaun akan dikonfigurasi secara automatik dan memuat turun semua e-mel anda ke aplikasi. Outlook mempunyai antaramuka yang sangat mirip dengan aplikasi web Outlook.com, jadi kelihatan seperti biasa. Untuk memuat turun e-mel, buat folder dengan mesej yang ingin anda simpan dan kemudian ikuti langkah-langkah berikut:

  1. Dalam menu Fail, klik Buka dan Eksport.
  2. Pada panel kanan, klik pada Eksport import.
  3. Kotak dialog akan muncul. Pilih Eksport ke Fail, kemudian klik Seterusnya, dan pilih Fail Data Outlook dalam kotak berikut.
  4. Sekarang anda akan melihat folder di akaun e-mel anda. Pilih folder yang anda buat sebelumnya dan klik Seterusnya.
  5. Pilih destinasi tempat anda ingin menyimpan folder dan klik Selesai. E-mel anda akan disimpan di direktori pilihan anda.

Muat turun E-mel dengan SysTools

Kaedah yang lebih mudah untuk memuat turun e-mel anda adalah dengan menggunakan perisian yang direka untuk tujuan tersebut. SysTools Hotmail Backup Tool adalah aplikasi mudah yang dibuat dengan tujuan tunggal untuk membuat sandaran e-mel dari Hotmail.

Untuk menggunakannya, muat turun dan pasang perisian terlebih dahulu. Anda boleh mendapatkan percubaan percuma atau membeli lesen. Harga lesen adalah US $ 39 untuk satu akaun tetapi versi percubaan akan mengeksport sehingga 100 e-mel.

Setelah pemasangan selesai, lancarkan SysTools. Skrin pertama akan mempunyai medan untuk alamat e-mel dan kata laluan anda. Masukkan kelayakan anda dan klik Log masuk. Pada skrin berikut, pilih folder tujuan anda dan klik Mulakan.

sistem persekolahan

Prosesnya automatik dari sana. Perisian akan mengeksport dan menyimpan e-mel anda di direktori yang ditentukan. Kotak dialog akan muncul memberi anda pilihan untuk menyimpan ringkasan operasi. Anda mungkin tidak memerlukan ini, jadi klik Tutup dan anda sudah selesai.

Memuat turun E-mel Hotmail Melalui Aplikasi Mel

Sekiranya anda menjalankan Windows 10, anda sudah memasang aplikasi Mail. Jika tidak, anda boleh memuat turunnya dari kedai Microsoft. Untuk melancarkannya, ketik "mel" ke bar carian Windows anda; ia akan menjadi aplikasi pertama yang muncul.

Sebaik sahaja anda melancarkan aplikasi, ia akan menanyakan kepada anda jenis akaun apa yang ingin anda gunakan. Pilih Outlook dan gunakan alamat Hotmail dan kata laluan anda untuk log masuk. Aplikasi Mail secara automatik akan memaut ke akaun anda dan memuat turun semua e-mel anda dari pelayan Outlook.com.

surat mel

Untuk memuat turun sebarang e-mel, anda hanya perlu membukanya dan klik pada tiga titik mendatar di sudut kanan atas. Pilih Simpan sebagai dari menu lungsur turun dan pilih destinasi untuk e-mel anda.

Ini adalah kaedah paling mudah dan mudah untuk menyimpan mesej e-mel anda. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa anda perlu menyimpan setiap mesej secara individu. Walau bagaimanapun, semua e-mel disimpan di komputer anda sebaik sahaja anda menyambungkan aplikasi Mel anda ke akaun Hotmail. Anda dapat melihatnya melalui aplikasi walaupun tanpa akses internet.

Lebih Selamat Daripada Maaf

Seperti yang anda lihat, memuat turun e-mel anda agak mudah dan mungkin idea yang baik untuk dilakukan secara berkala. Bukan kemungkinan senario bahawa pelayan e-mel Microsoft akan mengalami kegagalan bencana, tetapi mereka mungkin mengalami waktu henti. Juga, siapa yang tahu di mana anda mungkin dan e-mel apa yang mungkin anda perlukan 10 tahun dari sekarang. Terdapat kerapuhan yang melekat dalam media digital, dan tidak ada salahnya memiliki sandaran.

Mana-mana kaedah ini semestinya melakukan tipu muslihat untuk anda, tetapi cara yang paling berguna untuk menyimpan beberapa pesan mungkin menggunakan aplikasi Mail Microsoft.

Mengapa anda perlu menyimpan e-mel anda? Adakah anda pernah berada dalam situasi di mana anda menyesal kerana tidak mempunyai sandaran mesej anda? Beritahu kami dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found