Cara Memuat turun Semua E-mel AOL Anda

Apabila sebilangan besar daripada kita mendengar AOL, kita memikirkan America Online, nama yang kini sudah tidak berfungsi sebagai gergasi penyedia perkhidmatan internet terkemuka dan syarikat penting dalam sejarah internet. AOL masih dikenang kerana penerapan strategi pemasaran yang sangat agresif yang menggunakan cakera padat percubaan percuma.

Cara Memuat turun Semua E-mel AOL Anda

Hari ini, model perniagaan AOL telah banyak berubah dan terus beroperasi sebagai syarikat perkhidmatan web yang berjaya. Sama ada anda memilikinya selama bertahun-tahun atau baru sahaja membuat akaun e-mel dengan AOL, anda mungkin mahu membuat sandaran e-mel anda di komputer anda. Untuk memuat turun mesej e-mel dari AOL, anda mempunyai beberapa pilihan. Masing-masing akan memenuhi keperluan yang berbeza, dan di bawah ini anda akan mengetahui apa itu.

Muat turun Menggunakan Akaun Gmail

Ini mungkin terdengar bertentangan, tetapi cara yang sangat mudah untuk memuat turun e-mel AOL anda adalah dengan menggunakan akaun Gmail. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun Gmail, anda boleh membuatnya dengan jelas untuk tujuan ini kerana hanya memerlukan satu minit atau lebih. Sebaik sahaja anda log masuk ke akaun Gmail anda, ikuti langkah berikut:

 1. Buat folder di akaun e-mel AOL anda untuk semua e-mel yang ingin anda muat turun. Ini akan memudahkan pencarian setelah pemindahan ke Gmail selesai.
 2. Di papan pemuka Gmail anda, cari ikon roda gigi di kanan atas untuk mengakses Tetapan.
 3. Cari tab "Akaun dan Import" di menu Tetapan.
 4. Dalam "Akaun dan Import", klik "Import e-mel dan kenalan".

  importgmail

 5. Ini akan membuat tetingkap pop timbul yang meminta anda memasukkan alamat e-mel yang ingin anda import dan kemudian kata laluan.
 6. Setelah akaun disahkan, klik pada “Start Import” dan kemudian klik OK.

Mungkin memerlukan sedikit masa untuk mengimport semua e-mel anda, jadi anda harus bersabar. Setelah semua surat diimport, anda boleh mengakses setiap mesej. Anda juga boleh mengklik ikon tiga titik menegak di kanan atas dan memilih "Muat turun mesej" untuk menyimpan e-mel yang dimaksud. Itu akan disimpan di folder muat turun lalai penyemak imbas anda. Kaedah ini baik jika anda tidak mempunyai terlalu banyak mesej yang ingin anda simpan. Sekiranya anda berurusan dengan sebilangan besar e-mel, anda mungkin ingin membaca lebih awal.

Muat turun secara Pukal

Sebagai alternatif, jika anda ingin memuat turun banyak mesej, gunakan label pada semua e-mel yang ingin anda muat turun. Pastikan mereka semua mempunyai label yang sama. Anda boleh menguruskan label dari ikon bar atas di papan pemuka Gmail anda.

Setelah melabel semua e-mel yang ingin anda muat turun, akses halaman muat turun data Google di sini. Pastikan anda masuk ke akaun anda dan ikuti langkah-langkah berikut:

 1. Sebaik sahaja anda log masuk ke laman web ini, anda harus memilih data yang ingin anda muat turun. Klik "Nyahpilih semua" di sebelah kanan.
 2. Tatal ke bawah untuk mencari "Surat" dan pilih dengan tanda semak.
 3. Klik pada butang bertanda "label terpilih." Di sini anda akan menyahpilih semua kecuali label yang anda buat untuk mesej yang ingin anda muat turun.

  gmaillabels

 4. Tatal ke bawah dan klik pada "Langkah Seterusnya."
 5. Sekarang anda akan diberikan pilihan untuk menyesuaikan jenis file untuk menyampaikan pesan dan beberapa fungsi lain. Baca ini, tetapi pilihan lalai semestinya baik.
 6. Setelah anda bersedia, klik "Buat arkib"
 7. Google akan menyediakan arkib yang akan disimpan di pelayan mereka, dan anda akan menerima pautan e-mel di akaun Gmail anda untuk mengambilnya. Pautan akan berlangsung selama seminggu dari saat ia dihantar. Gunakan pautan pada bila-bila masa dalam minggu itu untuk memuat turun mesej anda.

Muat turun menggunakan IMAP

Sekiranya anda tidak mahu membuat akaun Gmail, anda boleh menggunakan Protokol Akses Mesej Internet, atau IMAP, untuk mengambil mesej e-mel dari pelayan tempat mereka disimpan. AOL, seperti banyak perkhidmatan e-mel, berfungsi pada protokol ini. Anda boleh menggunakannya untuk menerima e-mel anda pada aplikasi e-mel yang menyokong IMAP.

Untuk menggunakan IMAP untuk memuat turun mesej, anda memerlukan pelanggan e-mel yang berdiri sendiri di komputer anda. Terdapat banyak pilihan yang boleh dipercayai, seperti Thunderbird dan eM Client. Perlu membuat keseluruhan artikel untuk membuat panduan bagi setiap pelanggan, tetapi mereka semua akan mengikuti proses konfigurasi yang serupa. Semasa mengkonfigurasi klien e-mel anda, gunakan data berikut:

Pelayan Surat Masuk (IMAP):

 1. Pelayan - export.imap.aol.com
 2. Pelabuhan - 993
 3. Memerlukan SSL - Ya

Pelayan Mel Keluar (SMTP):

 1. Pelayan - smtp.aol.com
 2. Pelabuhan - 465
 3. Memerlukan SSL - Ya
 4. Memerlukan pengesahan - Ya

Maklumat Log Masuk Anda:

 1. Alamat e-mel - masukkan alamat AOL anda
 2. Kata Laluan - Kata laluan untuk akaun AOL anda
 3. Memerlukan pengesahan - Ya

Mungkin memerlukan masa yang lama untuk memuat turun semua mesej, bahkan mungkin beberapa hari. Setelah semua mesej diimport, ia akan disimpan dengan berkesan di komputer anda. Anda boleh menggunakan lebih banyak ciri klien e-mel untuk membuat salinan mesej atau membuat sandaran.

Dari AOL ke PC anda dalam Beberapa Langkah Mudah

Ini mungkin tidak seperti penyelesaian yang sangat mudah, semua perkara dipertimbangkan, tetapi ia adalah yang paling mudah. Terdapat beberapa cara lain yang lebih berbelit-belit untuk melakukannya, tetapi anda sebaiknya berpegang pada salah satu pilihan ini. Gmail mempunyai ciri yang sedikit lebih baik daripada AOL, dan dengan demikian menyediakan jalan untuk memuat turun mesej terus dari pelanggan mereka. Sekiranya anda tidak mempunyai - dan tidak mahu memiliki - akaun Gmail, anda selalu boleh menggunakan klien e-mel pihak ketiga dengan data IMAP AOL untuk memuat turun mesej anda.

Berapa lama anda menggunakan AOL, dan bagaimana mereka memperoleh kesetiaan anda? Sekiranya anda mengetahui cara lain untuk memuat turun e-mel, bagikannya dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found