Cara Memeriksa Nilai Bersih Anda dalam Permainan di Dota 2

Dota 2 adalah permainan yang sangat kompleks dan menarik. Pemain yang berpengalaman kebanyakannya menikmati mekanik kompleks Dota, tetapi mereka boleh membuat kecewa dengan pemain yang lebih baru.

Cara Memeriksa Nilai Bersih Anda dalam Permainan di Dota 2

Nilai bersih adalah salah satu perkara yang rumit. Ini adalah jumlah nilai emas pahlawan anda, termasuk emas yang anda miliki, nilai emas item dalam inventori anda, dan barang yang anda tinggalkan bersama kurir.

Kami akan membahasnya dengan lebih terperinci, di samping semua cara anda dapat memeriksa kekayaan bersih anda di Dota, jadi teruskan.

Cara Memeriksa Nilai Bersih di Dota 2

Pada masa ini, ada tiga cara untuk memeriksa nilai bersih pahlawan anda di Dota 2. Kaedah yang paling asas, yang wujud sejak Dota yang asal, adalah memeriksa nilai bersih anda setelah permainan di layar pasca permainan. Inilah cara anda boleh melakukannya:

 1. Setelah bermain permainan Dota 2, anda akan melihat skrin pasca permainan.

  nilai bersih pasca permainan

 2. Skrin pasca permainan anda mungkin kelihatan seperti ini. Di sini anda dapat melihat nilai bersih semua pemain dalam permainan. Ini adalah nombor di bawah kedudukan pemain dan di atas K / D / A mereka.
 3. Mari kita ambil Faceless Void dari gambar ini sebagai contoh (sisi berseri). Jumlah kekayaan bersihnya ialah 19,841.

Semasa Menonton Permainan

Menonton permainan di Dota 2 sangat menyeronokkan, dan ia dapat digunakan sebagai pengalaman belajar yang hebat. Anda boleh menonton perlawanan pro dan amatur, ulangan semula, atau ulangan permainan rakan anda. Semasa melihat ulangan, anda dapat melihat nilai bersih semua pemain dengan mudah:

 1. Lancarkan Dota 2 dan mulailah menonton ulang tayang (mis., Tonton> Ulangan Rakan).
 2. Klik pada menu dropdown spate di sudut kiri atas skrin anda.

  menu spektakuler

 3. Pilih kategori Nilai Bersih.
 4. Anda akan melihat nilai bersih setiap pemain dalam perlawanan itu di sudut kiri atas skrin anda, mulai dari yang tertinggi hingga yang paling rendah.

  nilai bersih bersih

Anda juga boleh memilih parameter lain. K / D / A, emas per minit, dan XP per minit biasanya lebih penting daripada nilai bersih.

Menggunakan Dota Plus

Dota Plus adalah alat langganan premium rasmi untuk Dota 2. Ia mempunyai banyak ciri berguna, yang semuanya bertujuan untuk meningkatkan pengalaman pengguna. Dengan Dota Plus, anda dapat mengesan perkembangan pahlawan anda, anda mendapat pembantu peribadi, dan anda boleh menyertai kejohanan mingguan secara percuma.

Buat masa ini, Dota Plus berharga $ 4 sebulan, tetapi pelan langganan yang dilanjutkan menurunkan harganya. Inilah cara untuk melihat nilai bersih anda semasa permainan, jika anda adalah pelanggan Dota Plus:

 1. Lancarkan Dota 2.
 2. Mulakan permainan.
 3. Terima kasih kepada Dota Plus HUD yang telah ditingkatkan, anda akan dapat mengesan kekayaan bersih dalam masa nyata.

Selain mengesan statistik anda dalam masa nyata, dengan Dota Plus, anda juga akan melihat statistik rata-rata pemain dalam kumpulan kemahiran anda.

Kepentingan Nilai Bersih

Walaupun nilai bersih wira anda relevan, itu bukan statistik paling penting di Dota 2. Ya, ia menunjukkan semua emas yang anda peroleh dalam permainan, tetapi berikut adalah penjelasan lebih lanjut. Nilai bersih anda adalah nilai pembelian semua barang anda, keseluruhan bank emas anda, dan barang anda dengan kurier.

Walau bagaimanapun, barang habis pakai tidak termasuk dalam nilai bersih anda. Kurir adalah barang habis pakai (hanya ada satu kurir setiap pasukan), begitu juga barang dan wad penyembuhan. Kononnya, emas permulaan anda juga akan mengira nilai bersih anda.

Nilai bersih anda berkurang ketika menggunakan barang habis pakai, dan ketika anda mati. Dengan mengambil kira semua itu, anda dapat menyimpulkan bahawa pemain sokongan mempunyai nilai bersih yang lebih rendah daripada pemain lain. Sekiranya permainan berjalan dengan baik, kereta harus mempunyai jumlah emas tertinggi pada akhir pertandingan.

Oleh itu, emas dan XP per minit adalah statistik yang lebih dipercayai semasa menentukan kesan pemain pada perlawanan. K / D / A juga bukan statistik yang paling dipercayai, terutama untuk sokongan.

Dapatkan Lebih Baik di Dota

Nilai bersih seharusnya bukan satu-satunya tumpuan anda, tetapi ia boleh berguna. Terdapat statistik lain yang lebih penting untuk mengukur kemajuan pahlawan anda, bergantung pada peranannya dalam pertandingan.

Apa emas paling banyak yang anda ada dalam pertandingan? Bagaimana dengan K / D / A anda? Sertailah perbincangan di bawah di bahagian komen.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found