Cara Dapatkan Lebih Banyak Pesanan DriveDash Drive

Perkhidmatan pesanan dan penghantaran makanan dalam talian DoorDash adalah pilihan yang popular untuk menjana pendapatan sampingan atau sepenuh masa. Kurir boleh bekerja mengikut jadual mereka sendiri dan bersikap selektif mengenai pekerjaan yang mereka terima. Sistem dan aplikasi DoorDash membantu anda memaksimumkan pendapatan anda.

Dasher dapat lebih banyak pesanan dan meningkatkan pendapatan mereka dengan membuat pra-perancangan dan mengetahui kawasan yang akan mereka jalani dengan baik. Sekiranya anda ingin mengetahui cara meningkatkan pesanan dan memperoleh lebih banyak wang, kami telah membahas beberapa perkara penting dalam artikel ini.

Di samping itu, kami membincangkan cara mendapatkan lebih banyak pesanan berganda dan bertumpuk dan bagaimana meningkatkan pendapatan anda secara umum.

Cara Dapatkan Lebih Banyak Pesanan DriveDash Drive

Kami telah menggariskan lima petua untuk membantu anda mendapatkan lebih banyak pesanan semasa pertukaran anda.

Petua Pertama: Pilih Masa yang Tepat untuk Bekerja

Sekiranya mungkin, bekerja pada waktu puncak. Menurut data DoorDash, waktu terbaik untuk bekerja biasanya pada waktu makan tengah hari (11 pagi - 2 petang) dan waktu makan malam (4.30 - 8 malam). Juga, perniagaan meningkat semasa cuti tertentu, misalnya Halloween.

Ketahui kawasan yang anda kecapi serta waktu puncak mungkin sedikit berbeza.

Petua Kedua: Berada di Tempat Yang Betul pada Waktu Yang Tepat

Seboleh mungkin, berada di kawasan yang tepat untuk menjangkakan pesanan. Kawasan berpenduduk padat dengan restoran popular menawarkan potensi terbaik untuk memperoleh pendapatan yang lebih tinggi. Abaikan kawasan gaji tertinggi jika ini bermakna anda akan mendapat lebih sedikit pesanan kerana lebih banyak kurier beroperasi di kawasan tersebut.

Dasher terbaik melaporkan bahawa mereka menerima pesanan paling banyak ketika mereka berada di dalam titik permulaan dan berhampiran tempat panas. Sebelum memulakan pertukaran anda, gunakan aplikasi untuk melihat dan membandingkan pasar untuk melihat mana yang paling sibuk dan di mana kawasan hotspot.

Gunakan laman web pelanggan untuk melihat restoran mana yang menawarkan promosi kerana mereka mungkin merupakan kawasan paling sibuk dan baik untuk menunggu.

Petua Ketiga: Pra-Jadualkan Penghantaran Anda

DoorDash kadang-kadang akan mengaburkan kawasan tertentu pada peta yang menunjukkan bahawa wilayah tersebut mempunyai kapasiti. Ini biasanya berlaku di kawasan lalu lintas tinggi di mana anda boleh mendapatkan banyak pesanan sekaligus.

Sekiranya anda boleh, cubalah menjadualkan pertukaran anda hingga lima hari lebih awal untuk pada dasarnya menempah tempat di kawasan berpendapatan tinggi yang sibuk.

Petua Keempat: Perkhidmatan Pelanggan yang Hebat

Sebagai wakil DoorDash selalu ingat untuk memberikan perkhidmatan pelanggan terbaik. Nampak rapi, senyum, dan simpan bumbu tambahan sekiranya pelanggan memerlukan lebih banyak. Apabila pelanggan berasa senang dengan interaksi mereka dengan kurir DoorDash, mereka akan terus menggunakan platform ini.

Petua Lima: Bersedia

Aplikasi ini akan mengingatkan anda bahawa sebelum memulakan shift anda, anda harus mempunyai:

  • Telefon yang dicas sepenuhnya

  • Tangki penuh gas

  • Kad Merah Anda

  • Beg panas dan selimut ruang

Cara Dapatkan Lebih Banyak Pesanan Berganda di DoorDash

Untuk meningkatkan peluang anda untuk menerima pesanan dua kali, pilih kawasan berpenduduk padat dengan restoran popular dan bekerja pada waktu puncak. Ketahui restoran mana yang menawarkan promosi (kemungkinan mereka paling sibuk) dengan lebih banyak peluang untuk pesanan dua kali.

Cara Mendapatkan Lebih Banyak Pesanan Tertumpu di DoorDash

Seperti pesanan berganda, anda dapat meningkatkan peluang anda untuk menerima pesanan bertumpuk pada waktu puncak - terutama pada hujung minggu - di kawasan yang padat dengan restoran yang popular dan besar.

Sebelum memulakan pergeseran anda, gunakan aplikasi untuk membandingkan pasar sehingga anda tahu di mana titik panas dan tinggal di kawasan itu sebanyak mungkin.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapa Saya Tidak Mendapat Pesanan di DoorDash?

Sekiranya anda tidak menerima pesanan, periksa yang berikut:

• Dash anda tidak dijeda.

• Anda masuk ke Dash.

• Anda disambungkan ke Wi-Fi.

Bagaimana saya memperoleh lebih banyak pemanduan untuk DoorDash?

Lokasi Adalah Wang

Pergi ke kawasan di mana anda akan mendapat pesanan berkualiti tinggi.

Cuba mengelakkan bandar sebanyak mungkin. Kehidupan bandar boleh menjadi mahal. Orang yang tinggal di kondo dan pangsapuri mungkin dengan anggaran yang lebih rendah, oleh itu mereka mungkin menawarkan petua yang lebih kecil. Ukuran pesanan mereka juga cenderung lebih kecil - biasanya pesanan untuk satu atau dua orang - berbanding dengan pesanan dari mereka yang tinggal di rumah.

Tempat letak kenderaan

Di kawasan bandar yang sesak, anda akan mempunyai lebih sedikit pilihan untuk meletak kenderaan dengan bebas dan anda mungkin perlu membayar untuk meletak kenderaan.

Masa Lepas

Sebagai peraturan, cubalah mengelakkan kenaikan dan kondominium yang tinggi kecuali pesanan berganda dan bertumpuk yang bernilai semasa anda terlibat.

Mendapat masuk ke pangsapuri dan bangunan kondo boleh menjadi tugas tersendiri. Keselamatan yang ketat, pusat pemeriksaan, gerbang, kod pintu, dll. Menunggu pelanggan menjawab panggilan gerbang, menunggu kod, dan lain-lain. Anda akhirnya boleh membuang banyak masa untuk memasuki bangunan hanya untuk membuat satu drop-off.

Dengan DoorDash, semakin cepat anda, semakin banyak wang yang anda hasilkan. Oleh itu, mengurangkan masa berhenti anda adalah kunci. Semakin sedikit masa yang dihabiskan untuk setiap drop-off, semakin banyak drop-off yang anda dapat muat dalam satu tempoh.

Sengkang di Kawasan Mahal

Pilih pasar yang mahal, yang terdiri daripada kediaman berharga tinggi. Orang-orang yang tinggal di kawasan jenis ini cenderung mempunyai pendapatan yang lebih banyak, oleh itu, mereka boleh memberikan petua yang banyak. Pesanan mereka juga cenderung lebih besar kerana pesanan untuk keluarga, yang bermaksud lebih banyak wang untuk anda.

Masa adalah wang

Jangan cuba melakukan terlalu banyak dalam satu hari. Anda akhirnya akan menghabiskan lebih banyak wang untuk gas dan menambahkan jarak tempuh yang tidak perlu ke dalam kereta anda. Bekerja pada waktu puncak di kawasan yang lebih makmur.

Waktu makan malam biasanya lebih sibuk kerana ramai orang tidak mempunyai masa untuk memasak ketika mereka pulang dari tempat kerja. Lebih senang menggunakan DoorDash.

Bekerja Lebih Banyak Masa Puncak

Hujung minggu boleh menjadi masa terbaik untuk menjana banyak wang, kerana Dashers sesama anda mungkin memilih untuk cuti hujung minggu mereka. Waktu makan malam Sabtu dan Ahad adalah yang paling sibuk.

Contohnya, anda boleh menjadualkan bekerja sehari pada minggu dan kedua-dua hari pada hujung minggu pada waktu puncak. Ini akan menguntungkan poket anda lebih banyak daripada mengejar pesanan setiap hari selama seminggu.

Nantikan Promosi

Gunakan aplikasi untuk terus mengikuti promosi. Dalam tempoh yang sangat sibuk, aplikasinya akan menunjukkan berapa banyak tambahan yang akan anda buat setiap penurunan, misalnya, $ 3, ditambah $ 4, dll.

Menukar Lokasi Semasa Pergeseran Anda

Tukar lokasi anda hanya jika senang.

Fikirkan masa yang diperlukan, jarak tempuh gas dan kereta, dan adakah anda akan menjana banyak wang di sana. Sekiranya anda pergi ke kawasan baru, adakah anda perlu pergi jauh ke kawasan yang anda mula pulang? Dalam senario seperti itu, ketika semakin dekat dengan akhir pergeseran anda, lebih baik menukar ke kawasan yang lebih menguntungkan daripada kawasan yang sedang Anda jalani dan lebih dekat dengan rumah.

Ikuti Kemunculan DoorDash Anda

DoorDash adalah salah satu platform penghantaran makanan dalam talian terbesar yang digunakan oleh 18 juta orang. Kurir DoorDash mempunyai peluang untuk menghasilkan banyak wang ketika meningkatkan peluang mereka untuk menerima lebih banyak pesanan.

Terdapat banyak cara untuk mencapainya termasuk menjadualkan pertukaran anda lebih awal supaya anda dapat bekerja di kawasan paling sibuk dan bekerja pada hujung minggu pada waktu puncak. Peluang untuk menerima pesanan berganda dan bertingkat meningkat apabila bekerja di kawasan yang padat dengan restoran dan restoran popular dengan promosi.

Bagaimana pengalaman anda sebagai Dasher sejauh ini? Apa yang paling anda gemari dan paling tidak? Beritahu kami bagaimana rasanya bekerja untuk DoorDash di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found