Bolehkah Pemandu DoorDash Melihat Nombor Telefon Anda?

DoorDash membolehkan anda memesan makanan kegemaran anda dari pelbagai restoran. Anda akan mendapat makanan hangat dalam masa yang singkat, dan anda tidak perlu bersusah payah memasak apabila anda tidak merasakannya.

Bolehkah Pemandu DoorDash Melihat Nombor Telefon Anda?

Namun, Dasher mungkin perlu menghubungi anda jika mereka tidak dapat menemui anda atau untuk memberitahu anda bahawa mereka akan sedikit terlambat. Adakah ini bermakna mereka melihat nombor telefon anda? Sekiranya anda menyembunyikannya, dan jika demikian, mengapa? Teruskan membaca untuk mengetahui semua tentangnya.

Bolehkah Pemandu Melihat Nombor Telefon Saya?

Sangat penting untuk membenarkan komunikasi antara perkhidmatan penghantaran makanan dan pelanggan untuk menangani masalah yang mungkin berlaku dengan tepat. Walau bagaimanapun, anda mungkin tidak mahu Dasher menghubungi anda di nombor peribadi anda.

Namun, anda tidak perlu risau. DoorDash menghargai privasi pelanggannya dan menggunakan perkhidmatan yang membantu menyembunyikan nombor anda dan pemandu anda. Anda akan dapat saling menghubungi dan menghantar mesej melalui aplikasi, tetapi nombor anda akan tetap tersembunyi.

Satu-satunya cara Dasher anda dapat melihat nombor telefon anda adalah jika anda memasukkannya sendiri dalam arahan semasa membuat pesanan. Sebilangan pelanggan lebih suka melakukan ini, walaupun tidak perlu - anda boleh menghubungi pemandu anda melalui aplikasi.

pemandu doordash melihat nombor telefon anda

Bolehkah Saya Menukar Nombor Telefon Saya di dalam Aplikasi?

Anda perlu melalui proses pengesahan 2 faktor untuk mengubah butiran di akaun DoorDash anda, tetapi mungkin untuk menukar nombor telefon anda jika perlu.

Sekiranya anda mengakses akaun anda melalui web, lakukan perkara berikut:

 1. Log masuk ke profil DoorDash anda.
 2. Di sudut kiri atas, pilih Menu.
 3. Tatal ke bawah untuk mencari nama akaun anda.
 4. Cari medan nombor telefon dan edit.
 5. Pilih Simpan untuk menyimpan perubahan anda.
 6. Sahkan maklumat melalui proses pengesahan 2 faktor.

Untuk menukar nombor telefon anda menggunakan aplikasi, ikuti langkah berikut:

 1. Lancarkan aplikasi DoorDash pada telefon pintar anda.
 2. Pergi ke bahagian Akaun.
 3. Ketik nama akaun dan cari medan nombor telefon.
 4. Taipkan nombor baru dan pilih Selesai.
 5. Sahkan maklumat melalui proses pengesahan 2 faktor.

Cara Menghubungi Pemandu Anda

Anda boleh menghantar teks kepada pemacu DoorDash anda atau memanggilnya jika perlu. Sebelum melakukannya, ingatlah perkara ini:

 1. Pemandu anda tidak selamat menghantar teks dan memandu atau bercakap di telefon dan memandu. Panggil sahaja jika ia mendesak.
 2. Sekiranya status pesanan anda mengatakan bahawa makanan anda sedang dalam perjalanan, bersabarlah. Pemandu anda mungkin tidak dapat menjawab telefon mereka dengan segera.
 3. Pemandu anda tidak dapat membuat perubahan pada pesanan anda kerana anda menghantarnya terus ke restoran. Pemandu mungkin merujuk anda ke pusat bantuan sekiranya anda berubah fikiran mengenai apa yang anda pesan.

Untuk menghantar teks atau menghubungi Dasher anda, lakukan perkara berikut:

 1. Lancarkan aplikasi DoorDash di telefon anda.
 2. Ketik Pesanan di bahagian bawah.
 3. Pilih pesanan anda untuk melihat status pesanan anda. Sekiranya ia mengatakan kepada anda, pemandu kini berada di dalam kenderaan mereka. Anda akan melihat dalam masa berapa mereka akan berada di depan pintu anda, serta peta di mana anda dapat mengesan pesanan anda.
 4. Di bawah status pesanan, anda akan melihat ikon telefon dan teks. Ketik mana-mana dari mereka untuk berkomunikasi dengan pemandu anda.

boleh pemandu doordash melihat nombor telefon

Dengan berada di dekat telefon anda ketika menjangkakan penghantaran akan menjimatkan masa untuk anda dan Dasher, terutama dalam krisis dan pada waktu sibuk.

Sekiranya pemandu tidak dapat mencari alamat anda atau menghubungi anda melalui panggilan telefon dan mesej teks, mereka akan memilih butang Pelanggan Tidak Tersedia dalam aplikasi. Apa yang berlaku seterusnya? Anda menerima pemberitahuan bahawa Dasher tidak dapat menghubungi Anda. Kemudian, anda mempunyai beberapa minit untuk menjawab panggilan atau teks mereka atau keluar dari apartmen anda untuk mengambil pesanan.

Sekiranya pemandu masih tidak dapat menghubungi anda, mereka mungkin meninggalkan makanan anda di tempat yang selamat, seperti dengan penjaga pintu anda. Dalam krisis, seperti pandemi COVID-19, Dasher boleh meninggalkan pesanan anda di depan pintu - ini adalah cara untuk mengelakkan hubungan dan tetap selamat. Penghantaran tanpa-kontak diaktifkan secara lalai melainkan anda mengarahkan pemandu mengikut pesanan anda. Walau bagaimanapun, kami sangat mengesyorkan menggunakan ciri ini untuk melindungi diri anda, Dasher, dan orang lain dalam komuniti anda.

Bilakah Menghubungi Khidmat Pelanggan DoorDash

Kadang kala, perlu menghubungi khidmat pelanggan kerana pemandu tidak dapat menyelesaikan masalah anda. Sekiranya anda ingin bercakap dengan wakil perkhidmatan pelanggan, anda boleh menghubungi 855-973-1040. Semasa anda memanggil sebagai pelanggan, ketik nombor dua di papan kekunci anda setelah anda mendengar mesej selamat datang dan tunggu seseorang menjawab panggilan anda.

Anda juga boleh menghantar e-mel, atau mengunjungi halaman FAQ di laman web DoorDash rasmi. Sudah tentu, pilihan anda harus bergantung pada apa yang anda perlukan. Sekiranya anda ingin membuat perubahan pada pesanan anda, anda harus menghubungi perkhidmatan pelanggan. Sekiranya anda ingin mengadu makanan anda atau memuji perkhidmatan penghantaran, adalah lebih praktikal untuk menulis e-mel.

Penghantaran Bergegas ke Depan Anda

DoorDash membolehkan pemandu dan pelanggan menghubungi satu sama lain semasa penghantaran, tetapi pada masa yang sama, maklumat peribadi mereka akan selamat. Kadang-kadang perlu menghubungi pemandu untuk membantunya mencari anda, atau jika anda terlupa memasukkan arahan yang jelas semasa membuat pesanan anda. Komunikasi yang jelas antara pelanggan dan Dashers mungkin menjadi kunci untuk mengelakkan kemungkinan salah faham dan pelanggan yang tidak berpuas hati.

Adakah anda memesan makanan melalui DoorDash? Adakah anda perlu menghubungi pemandu dan menolong mereka mencari alamat anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found