Bolehkah DoorDash Menghantar ke Bilik Hotel?

Semasa anda pergi bekerja atau bercuti, anda pasti akan menghabiskan banyak masa untuk berkeliaran di bilik hotel anda. Tetapi apa yang berlaku apabila hotel tidak mempunyai makanan kegemaran anda, atau anda berminat untuk sesuatu yang istimewa?

Bolehkah DoorDash Menghantar ke Bilik Hotel?

Anda memanggil DoorDash dan menghantarnya. Tetapi ada beberapa peringatan yang perlu diingat.

Dalam artikel ini, kami akan melihat cara terbaik untuk memesan makanan dari DoorDash ke bilik hotel anda, dan perkhidmatan lain apa yang boleh anda harapkan.

Bagaimanakah ia berfungsi?

DoorDash adalah salah satu perkhidmatan penghantaran makanan yang berkembang pesat di AS. Pada masa ini, orang-orang dari 850 bandar Amerika Utara dapat memuat turun aplikasi DoorDash (Android dan iOS) dan mendapatkan makanan kegemaran mereka ke depan pintu mereka.

Dan itu merangkumi pintu masuk bilik hotel yang sedang anda menginap. Tetapi inilah masalahnya, untuk memastikan proses penghantaran makanan ke bilik hotel anda berjalan lancar, terdapat beberapa faktor yang perlu diingat.

doordash

Sentiasa Berikan Nombor Bilik

Kecuali anda menyebutnya secara khusus, semasa memesan makan malam anda dari aplikasi DoorDash, Dashers tidak akan mengetahui bahawa ia adalah hotel sehingga mereka sampai di sana.

Tidak apa-apa, tetapi mereka juga tidak mengetahui nombor bilik anda, atau mereka perlu bercakap dengan penerimaan untuk menghubungi anda.

Ini akan memakan masa dan mungkin menyebabkan makanan anda menjadi sejuk. Oleh itu, selalu pastikan bahawa anda berada di hotel.

Hubungi Meja Penyambut Tetamu

Masalah lain yang mungkin anda hadapi semasa membuat pesanan dari DoorDash ke bilik hotel anda ialah meja penyambut tetamu hotel tidak akan membiarkan Dasher masuk.

Beberapa hotel akan mengambil langkah berjaga-jaga tambahan untuk memastikan keselamatan tetamu mereka dan tidak akan membenarkan mereka naik ke bilik hotel anda.

Untuk mengelakkan salah faham dan membuang masa, sebaiknya angkat telefon dan beritahu kaunter penerimaan tetamu bahawa anda akan menghantar makanan dalam perjalanan.

Temui Dasher di Lobi

Selalunya, anda terlalu lapar dan tidak sabar menunggu beberapa minit sehingga Dasher akan membawa makanan anda ke bilik anda.

Oleh itu, jika anda ingin mengurangkan masa untuk anda dan Dasher, temui mereka di lobi hotel setelah anda mengetahui bahawa makanan sudah hampir sampai. Dengan cara ini anda juga akan mengelakkan masalah yang berpotensi dengan pihak pengurusan hotel.

DoorDash Hantar ke Bilik Hotel

Perkongsian DoorDash and Wyndham Hotels & Resorts

DoorDash telah membawa penghantaran makanan ke hotel ke tahap yang lain dengan bekerjasama dengan francais hotel utama.

Pada tahun 2019, kedua-dua syarikat membuat perjanjian yang telah membuat semua pengguna DoorDash yang sering menggunakan Wyndham sangat gembira.

Terdapat hampir 4,000 hotel Wyndham di seluruh AS, dan DoorDash menyediakan penghantaran percuma untuk setiap satu daripadanya.

Oleh itu, jika anda sudah sering menjadi tetamu francais hotel, selain daripada penghantaran DoorDash percuma, anda juga akan mendapat mata ganjaran dan faedah lain.

Sejauh ini, ini adalah satu-satunya perkongsian dengan hotel yang dimiliki DoorDash. Tetapi jika ia membuahkan hasil, tidak ada alasan untuk tidak mengharapkan kerjasama yang serupa di masa depan.

DoorDash ke Bilik Hotel

Perkongsian DoorDash yang lain

Sekiranya anda berada di bilik hotel dan anda memerlukan sesuatu selain makanan, anda masih boleh menghubungi DoorDash untuk mendapatkan bantuan.

Syarikat telah membuat perubahan pada model perniagaan mereka dan kini menawarkan perkhidmatan penghantaran untuk barang-barang yang tidak berkaitan dengan restoran.

Mereka mempunyai kerjasama dengan rangkaian 7-Eleven dan juga Walmart. Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini masih agak eksperimen dan tidak tersedia di seberapa banyak bandar seperti penghantaran makanan DoorDash.

Menikmati Makanan Kegemaran Anda dalam Keselesaan Bilik Hotel

Apabila anda berminat untuk makanan Cina atau Itali, dan tidak ada yang seperti itu di menu hotel, apa yang perlu anda lakukan? Sudah tentu, gunakan aplikasi DoorDash.

The Dashers akan menghantar makanan anda dalam masa yang singkat. Tetapi untuk menjadikan keseluruhan proses menjadi lebih mudah bagi semua orang, selalu ingat untuk menyebut nombor bilik anda, hubungi kaunter penerimaan tetamu, atau hanya melepak di lobi selama beberapa minit.

Adakah anda pernah memesan makanan dari DoorDash ke bilik hotel anda sebelum ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found