Adakah Snapchat Memulihkan Streaks?

Snapchat menyajikan pengalaman sosial yang unik kepada penggunanya, yang menggunakan idea kekal yang sering disertakan dengan rangkaian sosial, dan merobeknya. Snapchat didasarkan sepenuhnya pada idea memudarnya kenangan, foto dan video yang tidak kekal selamanya dan dirancang untuk sementara. Apabila dibuat dengan sumber kekangan masa ini, Snapchat sering menjadi bentuk seni. Video selfie dan memalukan anda dan rakan anda menjadi saham segera dan bukannya dibuang kerana takut akan kesannya. Mengabadikan momen di sekitar anda menjadi naluri dan seketika daripada merasa terpaksa atau dibuat, dan mengingat temporalitas semuanya, Snapchat merasa mudah dalam penggunaannya sehari-hari.

Adakah Snapchat Memulihkan Streaks?

Perasaan santai itu tidak semestinya merebak ke setiap aspek aplikasi. Walaupun foto dan video Snaps hanya bertahan selama sepuluh saat (atau sehingga pengguna mengklik ke foto berikutnya) dan Stories berlangsung dua puluh empat jam penuh sebelum larut, Snapchat Streaks dirancang untuk berterusan, bergantung pada usaha dua pihak dimasukkan ke dalam aplikasi sosial. Jalur ini mengubah Snapchat menjadi sesuatu permainan, mendorong keterlibatan dengan aplikasi setiap hari dan mendorong semakin banyak orang menggunakan aplikasi tersebut. Banyak pengguna telah jatuh cinta dengan idea coretan, mendorong komunikasi di platform dengan setiap pengguna menghantar foto atau video setiap hari kepada individu lain. Walaupun Snapchat mempunyai penanda lain yang mencatat tahap persahabatan antara pengguna di aplikasi itu - emoji jantung, wajah kacamata hitam, dan banyak lagi - tetapi bukan rahsia lagi bahawa ada perasaan bangga apabila anda melihat corak teman dan sahabat anda semakin tinggi .

gulungan kamera snapchat

Sudah tentu, itu bermakna kehilangan rentak boleh terasa dahsyat. Apabila anda dan rakan anda mengekalkan rentak selama bertahun-tahun pada satu masa, melihat jumlah yang hilang itu kelihatan sangat kejam. Bagaimana anda seharusnya membina semula coretan anda, terutamanya jika anda kehilangannya kerana faktor di luar kealpaan? Jangan bimbang — bergantung pada keadaan anda, Snap Inc. mungkin hanya membantu anda. Mari kita lihat.

Streaks Dijelaskan

Apa sebenarnya coretan? Sekiranya anda baru menggunakan Snapchat, anda mungkin sukar untuk belajar apa sebenarnya maksud pengguna ketika mereka bercakap mengenai coretan Snapchat mereka dengan rakan mereka, tetapi yakin itu adalah salah satu aspek aplikasi yang lebih mudah. Idea di sebalik coretan Snapchat adalah mudah: anda dan rakan masing-masing saling membalas sekali sehari dalam tempoh dua puluh empat jam (walaupun terdapat beberapa pertengkaran mengenai hal ini, seperti yang akan anda lihat di bawah). Setelah tiga hari bolak-balik, anda akhirnya akan menerima ikon nyalaan kecil, bersama dengan nombor baru: 3, untuk mewakili tiga hari membentak antara pengguna. Ini adalah coretan snapchat anda, dan ini akan meningkat setiap hari anda dan orang lain saling snap antara satu sama lain.

Seperti yang anda bayangkan, ada dua jenis orang ketika datang ke coretan Snap. Yang pertama mungkin menganggap mereka comel, tetapi tidak mementingkan diri sendiri untuk memastikan anda menangkap atau pengguna lain setiap hari. Sekiranya coretan itu ada, mereka mungkin mempertimbangkan untuk memukul seseorang kembali, tetapi sebahagian besarnya, pengguna dalam kumpulan ini tidak akan menjadikan pemotretan sebagai keutamaan, walaupun rentetan anda dalam bahaya mati. Kumpulan kedua, tentu saja, jatuh cinta dengan idea coretan Snap. Snapchat bukan lagi hanya aplikasi sosial, atau permainan, tetapi ia adalah sebahagian daripada kehidupan. Ini adalah sesuatu yang anda periksa setiap pagi ketika anda bangun dan setiap malam sebelum anda tidur. Sama ada anda mempunyai satu seri atau seratus, mudah untuk bertaruh bahawa, kerana anda berakhir di sini, anda tergolong dalam kumpulan kedua.

Bagaimana Menjaga Streak

Menjaga rentak boleh menjadi lebih sukar daripada yang anda fikirkan. Pasti, ia bermula dengan cukup mudah, kerana anda dan rakan anda menghantar foto, video, selfie dan banyak lagi antara satu sama lain. Tetapi anda mungkin terkejut apabila mengetahui betapa mudahnya tergelincir, lupa untuk menghantar foto kembali kepada orang itu apabila anda pasti memastikan Snaps anda pagi itu. Tentu, mudah untuk menyingkirkan apabila coretan Snap selama enam hari mati, tetapi setelah anda melepasi 100 hari dari bolak-balik, agak sukar untuk memulakannya dari awal. Dengan itu, berikut adalah beberapa kaedah asas untuk meneruskan rentak anda:

  • Mulailah setiap hari dengan menghantar Snaps kepada orang atau orang yang sering anda lakukan. Jadikan ia sebagai rutin; anda akan terkejut betapa senangnya fokus dan ingat untuk melakukannya setelah beberapa minggu.
  • Sentiasa jaga orang lain jika mereka tidak mengembalikan Snap anda pada waktu biasa. Kirimkan pesan peringatan kepada mereka untuk memberi tahu mereka bahawa Anda sedang menunggu balasan.
  • Snapchat tidak menyembunyikan ketika percintaan anda dengan seseorang hampir mati. Sekiranya anda kehabisan masa untuk menyelamatkan rentetan, anda akan melihat ikon jam pasir kecil muncul di sebelah kenalan anda. Ini bermaksud masa hampir habis untuk anda berdua. Snapchat belum menerbitkan secara rasmi berapa lama ini berlangsung, tetapi jika kita perlu meneka, anda mungkin melihat kira-kira empat jam lagi sebelum coretan itu mati, yang bermaksud jam pasir muncul kira-kira dua puluh jam selepas pertukaran Snap terakhir anda.
  • Kedua-duanya pengguna harus menukar Snaps setiap hari. Tidak cukup hanya untuk satu.
  • Akhirnya, sementara gambar dan video Snaps sangat sesuai dengan coretan anda, mesej sembang tidak cukup baik. Sekiranya semua yang anda lakukan adalah mengirimi rakan anda pesan teks di dalam Snapchat, anda ingin menghantar foto atau video dengannya.

Inilah berita baik: untuk memenuhi syarat sebagai beruntun, kualiti Snap tidak penting. Anda hanya perlu menghantar sesuatu kepada rakan anda, sama ada foto wajah anda, gambar halaman belakang rumah anda, atau bahkan foto di tengah malam bilik anda yang gelap gulita. Sebarang gambar atau video dianggap berurutan, menjadikannya mudah, cepat, dan mudah untuk menghantar sesuatu yang pertama pada waktu pagi. Sekiranya anda menghadapi masalah memikirkan apa yang harus anda letakkan dalam Snap kepada rakan anda, menggunakan avatar Bitmoji anda adalah salah satu cara terbaik untuk mengisi bingkai tanpa mengirim gambar kosong. Snapchat bahkan mempunyai beberapa pelekat berasaskan coretan dan pilihan Bitmoji untuk digunakan dalam gambar anda. Satu idea lain: hanya ketik 'coretan' menggunakan alat teks pada peranti anda untuk dihantar kepada rakan anda. Mereka akan mendapat makna di sebalik gambar, dan anda akan berjaya menghantar foto anda untuk hari itu.

Memulihkan Kekalahan yang Hilang

Sama ada aplikasi tidak menghantar coretan anda, atau anda berkhemah selama beberapa hari di kawasan tanpa perkhidmatan sel, kehilangan coretan anda kerana faktor di luar kawalan anda mungkin terasa tidak adil. Sekiranya anda cuba memulihkan rentetan yang hilang, anda tidak akan beruntung. Snap Inc. memahami bahawa jalur yang hilang adalah sebilangan besar tiket sokongan mereka, dan mereka sebenarnya mempunyai halaman sokongan untuk anda gunakan ketika cuba memulihkan coretan anda. Untuk mula menggunakannya, ambil telefon atau komputer riba anda dan buka halaman sokongan Snapstreak Snapchat di sini, kemudian ikuti bersama panduan kami di bawah.

 1. Dari halaman ini, pilih pilihan untuk "Snapstreaks Saya hilang."
 2. Snapchat akan memberi anda beberapa maklumat asas mengenai apa yang berlaku dan tidak dikira sebagai beruntun, bersama dengan garis panduan 24 jam.
 3. Setelah membaca panduan, ikuti borang di bawah halaman sokongan untuk menyerahkan tuntutan Snapstreak yang hilang ke Snapchat. Anda memerlukan sejumlah maklumat dari akaun Snapchat anda, termasuk:
  1. Nama pengguna, e-mel dan nombor telefon
  2. Model peranti yang anda gunakan Snapchat
  3. Nama pengguna Snap rakan anda
  4. Ketika masalah bermula
  5. Berapa lama Snapstreak anda
  6. Sama ada anda melihat ikon jam pasir sebelum ia hilang
  7. Maklumat lain
 4. Kirimkan tuntutan sokongan anda ke Snapchat dan perhatikan e-mel anda untuk mendapatkan balasan dari syarikat.

Perkataan Akhir

Malangnya, anda tidak dapat memastikan sama ada Snapstreak anda akan dipulihkan. Sekiranya tidak, anda dan rakan anda boleh memulakan coretan baru. Beberapa pengguna Snapchat menggunakan trik untuk mengekalkan coretan mereka. Contohnya, mereka menetapkan pemasa harian untuk menghantar Snap kepada rakan mereka. Snap anda boleh menjadi sangat cepat dan sederhana, dan cukup untuk mengirim dan menerima satu Snap setiap hari. Sekiranya anda mengekalkan banyak coretan pada masa yang sama, mudah untuk merasa terbeban dan melupakan seseorang. Tetapi anda boleh menukar nama kenalan Snapchat anda untuk memastikan rakan anda yang berada di bahagian atas senarai rakan anda. Oleh kerana senarai mengikut abjad, anda boleh menambahkan rentetan AAAA di hadapan namanya.

Secara keseluruhan, cara terbaik untuk mengekalkan coretan anda adalah dengan menikmati pertukaran Snaps dengan rakan anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found