Adakah Snapchat Menggunakan Hashtag Sama sekali?

Hashtag adalah ciri media sosial yang penting yang kami gunakan untuk mengaitkan siaran yang mengikuti tema tertentu. Oleh kerana Snapchat adalah salah satu platform media sosial yang paling popular, anda mengharapkan hashtag menjadi bahagian yang tidak terpisahkan - tetapi pada kenyataannya, mereka tidak.

Adakah Snapchat Menggunakan Hashtag Sama sekali?

Anda mungkin tahu bahawa Twitter yang mula menggunakan hashtag. Platform media sosial lain memilih untuk menyalinnya. Tetapi tentu saja, tidak semua orang percaya menyalin atau mengikuti orang lain. Salah satunya adalah Snapchat, yang mungkin atau tidak menjadikan platform lebih menarik bagi pengguna.

Masalahnya, anda jarang akan melihat #hashtag di Snapchat. Ini kerana platform tidak mengenali hashtag dengan cara yang sama seperti Instagram atau Twitter. Oleh itu, apabila anda cuba menaip #sesuatu di bar carian, anda tidak akan mendapat hasil yang sangat relevan (atau sekurang-kurangnya apa yang anda harapkan).

Sebaliknya, Snapchat menggunakan beberapa alternatif serupa yang boleh anda gunakan, seperti Geofilters. Terus membaca untuk melihat apakah mereka lebih hebat, atau tidak begitu hebat, seperti hashtag.

Adakah Terdapat Hashtag di Snapchat dalam Apa-apa Bentuk?

Sekiranya anda tertanya-tanya sama ada anda dapat mencari hashtag di snap orang - anda pasti dapat menjumpainya kecuali secara teknikalnya tidak berfungsi seperti hashtag. Snapchat membolehkan anda menambahkan teks anda sendiri, jadi anda boleh menaip sesuatu yang sesuai. Sebagai contoh, anda dapat melihat #party dan #fun pada snap seseorang. Ini tidak dikira sebagai hashtag kerana tidak menghubungkan ke hashtag yang sama di platform.

Pada masa ini, satu-satunya penggunaan hashtag adalah menyaring berita di bar carian. Sekiranya anda mengetik perkataan dengan hashtag di bar carian, aplikasi akan menyenaraikan pelbagai artikel media yang mengandungi perkataan itu. Selain itu, hashtag sebagai bentuk pautan tidak ada di Snapchat.

Geofilter Snapchat

Geofilter Snapchat

Yang paling hampir dengan hashtag di Snapchat adalah ciri Geofilter. Pada mulanya, pengguna hanya dapat menggunakan penapis siap pakai untuk lokasi tertentu, tetapi ketika fitur ini berkembang, kini Anda tidak hanya dapat menggunakan Geofilter untuk perniagaan, kedai, atau acara, tetapi Anda juga dapat membuatnya sendiri - jika Anda membayar ia.

Contohnya, jika anda merancang untuk mengadakan pesta, anda boleh membuat Geofilter hebat yang boleh digunakan oleh semua orang yang dijemput ke acara tersebut. Dengan cara ini sekumpulan pengguna akan dapat melihat penapis dan mendapat pandangan.

Untuk membuat penapis anda, anda harus mengunjungi halaman Snapchat On-Demand Geofilter dan membuat Geofilter unik anda sendiri. Snapchat menawarkan sekumpulan templat yang boleh anda gunakan. Atau, anda boleh membuatnya dengan menggunakan beberapa pembuat Geofilter dalam talian. Sebagai contoh, Adobe Spark cepat, percuma, dan penuh dengan templat dan kesan.

Setelah membuat penapis, anda harus memuat naiknya dengan alat layan diri.

Apabila anda melakukan ini, anda harus menetapkan berapa lama penapis anda akan bertahan. Perhatikan bahawa waktunya dalam Waktu Piawai Timur (EST), jadi pastikan untuk menyesuaikannya dengan waktu tempatan anda. Setelah anda menetapkan penapis, anda tidak dapat mengubah jangka masa.

snapchat Geofilter Atas Permintaan

Bahagian seterusnya ialah menambahkan kawasan di mana anda ingin menyediakan penapis anda. Kawasan ini disebut geofence dan semua orang di lokasi ini akan dapat menggunakannya. Lukiskan pagar anda dalam bentuk apa pun yang sesuai dengan anda, tetapi perlu diingat bahawa Snapchat dikenakan mengikut ukuran pagar.

snapchat Geofilter Atas Permintaan

Setelah selesai mengatur kawasan, aplikasi akan membawa anda ke layar pembayaran untuk menambahkan sentuhan terakhir. Setelah anda memasukkan maklumat pembayaran anda, hantarkan saja dan pasukan Snap akan menyemak penapis anda. Biasanya memerlukan 1-2 jam perniagaan untuk menyetujui Geofilter anda.

Setelah mereka menyetujuinya, semua orang di dalam pagar dapat menggunakannya. Anda boleh mengesan metrik Geofilter anda dan melihat berapa banyak pengguna menggunakannya dan berapa banyak yang melihatnya.

Menghubungkan melalui Snapchat Paperclip

Pilihan interaktif lain yang boleh menggantikan hashtag adalah ciri Paperclip. Klip kertas membolehkan anda menambahkan pautan ke Snap anda yang boleh dikunjungi pengguna lain dengan menggeser Snap anda.

Anda boleh menggunakan Klip Kertas untuk menghubungkan artikel, topik, tempat, dan acara tertentu. Adakah anda melihat bagaimana ia boleh berfungsi seperti hashtag sekarang?

Apabila anda mengambil gambar, anda akan melihat ikon klip kertas yang boleh anda gunakan di antara alat di sebelah kanan. Apabila anda mengetuknya, anda akan dapat memasukkan pautan yang boleh dikunjungi oleh pengguna lain.

Menghubungkan dalam Snapchat

Adakah Akan Ada Pilihan Hashtag di Snapchat?

Sekiranya ada satu perkara yang telah kita pelajari mengenai internet, itu adalah jangan pernah mengatakannya. Tetapi buat masa ini, Snapchat bahkan tidak membenarkan penggunanya memasukkan hashtag di Geofilters.

Snapchat mempunyai banyak ciri menarik tersendiri seperti Paperclip, Geofilter, Snap Map, dan banyak lagi. Terdapat banyak aplikasi yang menggunakan hashtag, jadi sekurang-kurangnya kita dapat memuji Snapchat sebagai yang asli dalam hal ini.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found