Adakah Snapchat Mempunyai Batasan Rakan?

Adakah Snapchat mempunyai had rakan? Bagaimana saya boleh mendapatkan lebih banyak rakan di Snapchat? Ini adalah dua soalan yang kami banyak terima di TechJunkie. Oleh kerana soalan-soalan ini berkaitan, saya fikir saya akan menjawab kedua-duanya dalam satu posting.

Adakah Snapchat Mempunyai Saham?

Snapchat berkembang dari hari ke hari dan tidak menunjukkan tanda-tanda melambatkan. Dengan mempertimbangkan populariti Snapchat, jika anda menikmati media sosial atau jika anda menjalankan perniagaan yang ingin anda promosikan, Snapchat adalah rangkaian sosial yang harus anda jalani.

Seperti semua rangkaian sosial, Snapchat membolehkan anda mengumpulkan rakan dari semua jenis. Tidak seperti di Facebook ini, rangkaian sosial yang menjadikan nombor menjadi sesuatu yang sangat dibanggakan, tetapi kita tidak dapat menolong diri kita sendiri kerana kita mahukan lebih banyak rakan dan hubungan di semua platform media sosial.

Adakah Snapchat mempunyai had rakan?

Ketika Snapchat pada mulanya dilancarkan, dianggap ada had 2.500 teman. Setelah anda memukulnya, anda tidak dapat menambahkan orang lain. Kemudian beberapa ketika kemudian had itu dinaikkan kepada 5,000 rakan. Saya tidak mempunyai banyak rakan Snapchat tetapi saya mengenali seseorang yang bekerja di pemasaran media sosial yang mempunyai bilangan rakan di Snapchat.

Apabila anda mencapai had rakan, anda akan melihat mesej yang memberitahu anda bahawa anda tidak boleh menambah rakan lagi. Berita baiknya ialah mereka masih dapat menambahkan anda sehingga mereka dapat melihat Snaps anda tetapi anda tidak akan dapat menambahkannya sehingga anda melakukan sedikit pengemasan.

Berapa Banyak Kawan Yang Anda Miliki?

Malangnya, Snapchat tidak membenarkan pengguna melihat berapa banyak rakan mereka di akaun mereka. Anda dapat melihat senarai rakan anda dengan pergi ke tetapan dalam aplikasi.

  1. Ketik gambar profil anda di sudut kiri atas
  2. Ketik ‘Kawan Saya’ di menu
  3. Tinjau senarai untuk melihat rakan Snapchat anda

Walaupun ini tidak menunjukkan bilangan rakan anda yang sebenarnya, anda dapat melihat siapa yang disenaraikan dan mendapat idea tentang berapa banyak orang yang telah anda tambahkan di Snapchat.

Bagaimana saya boleh mendapatkan lebih banyak rakan di Snapchat?

Soalan kedua adalah yang lebih besar, sebab itulah saya meninggalkannya sehingga yang terakhir. Mendapatkan lebih banyak rakan di Snapchat memerlukan masa, usaha, dan imaginasi dan bukan tugas yang mudah.

Namun, terima kasih kepada rakan yang melakukan pemasaran media sosial, saya telah mengumpulkan beberapa petua untuk membantu anda menjadi popular.

Mempunyai rancangan Snapchat

Anda tidak perlu menyusun strategi pemasaran media sosial anda sendiri tetapi ia berguna untuk mempunyai semacam rancangan. Apa yang anda mahukan semua rakan ini? Siapa mereka? Apa yang ingin anda capai di Snapchat?

Apa yang anda mahu rakan Snapchat fikirkan tentang anda? Rancangan ini harus menjawab soalan-soalan ini dan memberikan semacam petunjuk mengenai kualiti dan jenis Snaps yang anda kongsi.

Mempunyai rancangan dan kemudian menindaklanjuti pelaksanaan rancangan itu akan meningkatkan peluang anda untuk menarik lebih banyak rakan Snapchat.

Menjadi sangat selesa dengan Snapchat

Keselesaan datang dari mengetahui bagaimana menggunakan sesuatu dan yakin dengan penggunaannya. Snapchat bukan rangkaian sosial yang paling intuitif sehingga masuk akal untuk membiasakan cara kerjanya, cara Snap, bagaimana melindungi privasi anda, bagaimana orang lain berinteraksi dan semua perkara baik itu.

Apabila anda benar-benar selesa dengan Snapchat, itu akan muncul dalam catatan anda yang akan diterima dengan lebih baik.

Berlatihlah melakukan perkara menarik yang akan menjadikan Snaps anda lebih menarik seperti membuat kolaj foto untuk cerita Snapchat.

Lihat apa yang dilakukan oleh orang lain yang mempunyai banyak rakan Snapchat

Dalam pemasaran, proses ini disebut analisis pesaing. Apa yang dilakukan pesaing anda di Snapchat? Apakah jenis kandungan yang mereka kongsi? Adakah ia sesuai dengan penonton mereka? Adakah terdapat sesuatu yang mereka hilang? Sesuatu yang boleh anda lakukan dengan lebih baik? Apa yang ingin dicapai oleh pesaing anda?

Semua perkara ini dapat meningkatkan prestasi Snapchat anda dengan serius sama ada anda melakukannya hanya untuk keseronokan atau untuk mempromosikan perniagaan. Anda boleh belajar dari orang lain yang telah mencapai apa yang anda ingin capai.

Permulaannya tidak apa-apa, tetapi anda ingin memastikan semua yang anda lakukan adalah asli. Sekiranya orang pernah melihatnya sebelumnya, mereka tidak akan mahu melihatnya lagi.

Merentas silang dengan rangkaian sosial yang lain

Pendebungaan silang bermaksud berkongsi catatan Snapchat di rangkaian sosial lain. Gunakan Kod Snap anda di mana sahaja anda boleh, gunakan pautan yang boleh dikongsi di rangkaian lain, tambahkan Kod Snap anda ke tandatangan e-mel, dan cari cara untuk berkongsi kandungan di pelbagai saluran yang anda gunakan.

Anda juga boleh mengarahkan semula kandungan yang telah anda gunakan di rangkaian sosial lain di Snapchat.

Walaupun berhati-hati untuk tidak mengganggu orang atau menjadi menjengkelkan sekalipun. Sekiranya anda cuba memaksa berkongsi atau berkongsi kandungan yang sama di mana sahaja, orang akan cepat bosan dengannya. Lakukan dengan berhati-hati dan umpan cangkuk. Kemudian biarkan orang menggigit, atau tidak.

Bercerita menggunakan Snapchat

Snapchat terutamanya mengenai Snaps tetapi Cerita juga boleh menjadi kuat. Sekiranya anda melakukan atau melakukannya, sesuatu yang menarik baru-baru ini, membuat cerita daripadanya adalah cara yang bagus untuk menarik perhatian.

Ceritakan kisahnya dengan baik dan anda akan mendapat rakan. Rancangkan kisah anda sebelum menerbitkannya kerana cerita-cerita lumpuh juga tidak akan berlaku!

Di sebalik tabir, cerita sangat berguna jika anda memiliki perniagaan atau kreatif. Memberi pandangan kepada orang tentang bagaimana sesuatu dibuat atau dilakukan adalah kemenangan yang pasti. Perkara yang sama untuk cerita lucu atau menggerakkan walaupun lebih sukar untuk dibuat.

Mendapatkan pengaruh di mana-mana rangkaian sosial pada dasarnya adalah proses yang sama. Anda ingin menjadi relevan, berguna, menghiburkan, dan lucu kepada khalayak anda. Terdapat banyak kandungan berkualiti rendah yang disiarkan di rangkaian sosial, jadi jika anda dapat berdiri di atas semua itu dengan bekerja keras secara konsisten dalam membuat kandungan yang luar biasa untuk khalayak anda, anda akan menonjol dan mendapat pengikut.

Semoga berjaya dan teruskan! Ia memerlukan masa untuk membina khalayak dan hubungan yang baik di media sosial,

Anda mungkin menganggap artikel TechJunkie ini berguna dalam mencapai matlamat Snapchat: Demografi dan Statistik Snapchat.

Adakah anda mempunyai petua atau trik untuk mendapatkan lebih banyak rakan di Snapchat? Sekiranya ada, sila beritahu kami mengenai perkara ini di komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found