Adakah Snapchat Mempunyai Pemasa untuk Mengambil Gambar

Pemasa kamera boleh berguna dalam banyak keadaan. Sama ada anda ingin memastikan gambar itu akan kelihatan seperti yang anda inginkan sebelum mengambilnya atau jika anda mengambil gambar sekumpulan besar orang, itu adalah ciri terbaik untuk digunakan.

Adakah Snapchat Mempunyai Pemasa untuk Mengambil Gambar

Walau bagaimanapun Snapchat kaya ciri mungkin, sayangnya ia tidak menawarkan pilihan ini dalam aplikasi. Walaupun ada beberapa peretasan yang dapat Anda gunakan untuk mengambil video bebas tangan, tidak ada pemasa foto untuk Snapchat.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mengatasi had ini.

Menambah Foto dari Peranti Anda

Nasib baik, Snapchat membolehkan anda berkongsi foto yang telah anda ambil dengan kamera peranti anda. Jadi, apa yang harus anda lakukan ialah mengambil gambar pemasa dengan aplikasi kamera asli anda terlebih dahulu. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan aplikasi pihak ketiga, beberapa yang akan kami cadangkan kemudian. Tetapi buat masa ini, berikut adalah cara memuat naik foto dari Roll Kamera anda:

  1. Dari skrin Snapchat utama, pergi ke kenangan anda. Anda akan melihat dua tab yang tersedia - Bentak dan Gulung Kamera.
  2. Pilih Gulung Kamera, kemudian ketik foto yang ingin anda kongsi.

    gulungan kamera snapchat

  3. Anda boleh mengetuk ikon tiga titik di sudut kanan atas skrin dan pergi ke Edit Foto pertama seperti yang diperlukan.
  4. Ketik biru Hantar butang untuk berkongsi foto anda.

Snapchat menghantar Kenangan

Semua telefon pintar moden mempunyai pemasa foto hari ini, jadi ini adalah penyelesaian yang mudah. Namun, jika telefon anda benar-benar tidak mempunyai pemasa foto atau jika anda memerlukan aplikasi kamera yang lebih berkemampuan, terdapat banyak aplikasi pihak ketiga yang boleh anda cuba. Mari lihat beberapa aplikasi yang terbaik.

Momen - Kamera Pro

Momen - Kamera Pro

Moment adalah salah satu aplikasi kamera percuma terbaik untuk peranti iOS. Ia dilengkapi dengan ciri yang membolehkan anda mengambil gambar kelas profesional dengan iPhone atau iPad anda. Versi berbayar membuka semua pilihan tetapi aplikasi percuma mungkin cukup untuk kebanyakan.

Dalam Momen, anda boleh menetapkan pemasa hingga 60 saat, lebih daripada yang ditawarkan di kebanyakan aplikasi lain. Ia harus memberi anda lebih banyak masa untuk menyiapkan semuanya.

Selain itu, ini adalah salah satu aplikasi terbaik untuk penggambaran berurutan. Anda boleh mengambil sehingga 10 foto sekaligus sehingga anda dapat memilih yang terbaik dari semuanya.

Ia juga bagus untuk fotografi cahaya rendah, kerana ia menawarkan mod denyar yang tidak hanya menghidupkan lampu kilat anda pada saat menjentikkan tetapi malah menerangi objek secara berterusan.

Kamera Pemasa

Kamera Pemasa

Sekiranya anda pengguna Android, Pemasa Kamera dapat menjadi pilihan terbaik untuk tidak menggunakan pemasa bawaan di Snapchat. Terdapat semua jenis ciri berguna dalam Kamera Pemasa selain ciri titular.

Salah satu ciri terbaik ialah penstabilan automatik, yang memastikan gambar anda rata tanpa mengira persekitaran atau kestabilan tangan anda. Ia juga menawarkan pelbagai mod fokus, termasuk mod makro yang sangat kompeten yang sebenarnya bagus untuk fotografi jarak dekat.

Anda juga boleh memilih pelbagai mod pemandangan dan memaparkan perubahan, keseimbangan putih, skema warna, dan semua jenis butiran lain. Terdapat mod pecah yang sangat berkemampuan yang membolehkan anda menetapkan masa kelewatan mengikut keinginan anda.

Perkara terbaik ialah aplikasi ini percuma. Anda mesti hidup dengan satu atau dua iklan sekali-sekala, tetapi tidak ada yang membuat anda menunggu dan menghilangkan kebolehgunaan aplikasi.

Pemasa Foto +

Pemasa Foto +

Sekiranya anda lebih suka mempunyai aplikasi pemasa yang kuat yang melakukan satu perkara dan melakukannya dengan baik, anda mungkin tidak perlu melihat lebih jauh daripada Photo Timer +. Ini membolehkan anda mengatur pemasa di mana saja dari 3 saat hingga 3 minit (hei, anda juga boleh menggunakan pemasa dan mempunyai cukup masa untuk memakai alat solek atau kostum yang rumit). Ia juga mempunyai audio hitung mundur sehingga Anda tahu kapan foto akan diambil (atau kapan hendak mengangkut alat solek atau kostum anda).

Terdapat juga kawalan kilat, multi-snap, dan pilihan untuk melihat gambar anda sebelum anda menyimpannya atau membagikannya di media sosial.

Detik Akhir

Walaupun Snapchat tidak menawarkan pilihan pemasa, yang harus Anda lakukan adalah mengambil foto dengan aplikasi kamera telefon anda atau aplikasi pihak ketiga terlebih dahulu.

Selain tidak mempunyai pemasa, adakah pilihan lain yang ingin anda lihat di Snapchat? Dengan satu cara atau yang lain, kami ingin mendengar cadangan anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found