Adakah Netflix Memberi Bayaran Balik?

Netflix adalah salah satu perkhidmatan penstriman paling popular untuk filem premium dan rancangan televisyen, yang menawarkan kandungan bernilai ribuan jam tepat di hujung jari anda. Sudah tentu, ia bukan perkhidmatan yang sempurna. Walaupun Netflix sangat bagus untuk malam Jumaat di atau ketika anda ingin menghabiskan waktu, selalu ada beberapa masalah dengan Netflix yang membuat anda mempertimbangkan untuk meminta bayaran balik.

Adakah Netflix Memberi Bayaran Balik?

Pemadaman sangat besar — ​​Netflix tidak kebal terhadapnya, dan gangguan pada hujung minggu atau malam boleh benar-benar merosakkan rancangan anda untuk waktu petang. Oleh itu, adakah Netflix memberikan bayaran balik? Adakah patut bertanya, atau adakah anda akan membuang masa? Teruskan membaca untuk mengetahui.

Mendapatkan Sebilangan Besar untuk Wang Anda

Malangnya, setelah melihat syarat perkhidmatan langganan Netflix, menjadi jelas bahawa Netflix tidak akan memberi anda bayaran balik. Yang terbaik yang boleh anda lakukan adalah membatalkan perkhidmatan anda, yang membolehkan anda menggunakan Netflix sehingga tempoh pengebilan anda berakhir. Inilah maksud Syarat Perkhidmatan sebenar Netflix:

3.3. Pembatalan. Anda boleh membatalkan keahlian Netflix pada bila-bila masa, dan anda akan terus mendapat akses ke perkhidmatan Netflix hingga akhir tempoh bil bulanan anda. Sejauh yang diizinkan oleh undang-undang yang berlaku, pembayaran tidak dapat dikembalikan dan kami tidak memberikan pengembalian wang atau kredit untuk tempoh keahlian separa bulan atau kandungan Netflix yang belum ditandingi.

Bukan untuk mengecewakan anda, tetapi jika anda melihat banyak caj, caj setelah anda membatalkan akaun anda, hubungi Sokongan Netflix agar mereka dapat menyiasat lebih lanjut mengenai caj tersebut.

Dari mana datangnya caj tambahan?

Sebelum menghubungi sokongan untuk caj yang anda tahu tidak sah, Netflix akan meminta anda mempertimbangkan beberapa perkara:

  • Kebenaran: Apabila anda mendaftar untuk percubaan percuma Netflix, mereka akan memberi kebenaran kepada kad anda untuk jumlah langganan anda (ini cukup biasa dan agak tidak berbahaya dengan andaian anda mempunyai wang tunai untuk menampungnya dalam akaun anda). Sekiranya anda mendaftar untuk percubaan percuma dan melihat bayaran, jangan risau. Bayaran akan hilang dalam beberapa hari.
  • Pelbagai Akaun: Sekiranya anda mempunyai lebih daripada satu akaun Netflix (anda mendaftar menggunakan beberapa alamat e-mel) anda mungkin akan melihat caj tambahan. Cara terbaik untuk menyiasat ini adalah dengan pergi ke akaun e-mel anda dan menggunakan bar carian untuk mencari komunikasi Netflix.
  • Memulakan semula Akaun Anda: Netflix akan memeriksa untuk mengetahui sama ada anda memulakan semula akaun anda secara tidak sengaja.
  • Tarikh Pembatalan: Sekiranya anda membatalkan akaun anda, tetapi anda masih ditagih untuk langganan, pertimbangkan hakikat bahawa anda mungkin telah membatalkan pada awal kitaran bil anda. Bayaran ini mungkin memerlukan beberapa hari untuk muncul.

Sekiranya tiada senario yang disenaraikan di atas berlaku untuk anda, hubungi Netflix untuk mendapatkan lebih banyak sokongan.

Cara membatalkan Netflix

Sekiranya Netflix tidak lagi melakukannya untuk anda, mudah untuk membatalkan dan beralih ke perkara lain. Netflix adalah salah satu daripada beberapa syarikat yang menjadikannya mudah untuk mengawal dan membatalkan akaun anda dan tidak menyembunyikannya jauh di dalam halaman akaun anda.

  1. Log masuk ke akaun Netflix anda.
  2. Navigasi ke halaman Akaun anda menggunakan ikon anda di kanan atas.
  3. Pilih butang Batal Keahlian di bawah Keahlian & Pengebilan.
  4. Pilih kotak Pembatalan Selesai biru di halaman seterusnya.

Itu sahaja.

Sekiranya anda tidak melihat butang ‘Batalkan Keahlian’ di halaman akaun anda, anda mungkin memperoleh akaun Netflix anda melalui perkhidmatan lain. Itu boleh menjadi iTunes, Google Play, atau yang lain. Anda harus melihat penyata bank atau perkhidmatan langganan lain yang anda gunakan untuk melihat di mana anda membayar Netflix. Anda kemudian perlu menggunakan akaun tempatan itu untuk membatalkannya.

Netflix menagih saya selepas percubaan percuma

Apa yang berlaku sekiranya anda dikenakan bayaran setelah percubaan percuma berakhir? Bolehkah anda mendapat bayaran balik? Jawapannya adalah tidak. Terserah anda untuk membatalkan keahlian anda sebelum berakhirnya percubaan percuma jika anda tidak mahu membayar. Anda mempunyai 30 hari kandungan percuma untuk dinikmati sebelum membayar sepeser pun dan anda harus menetapkan peringatan atau ingat untuk membatalkannya sebelum waktu habis.

Netflix Mengecas Saya Selepas Saya Dibatalkan

Netflix bagus tetapi tidak maha kuasa. Kesalahan berlaku dan dari apa yang saya lihat, syarikat itu cukup pandai membuat perkara yang betul. Sebelum anda menghubungi mereka untuk memperbaiki keadaan anda, adalah baik untuk mengumpulkan semua fakta dan mengemukakan kes anda sekaligus. Sekiranya anda melihat caj selepas pembatalan, pastikan akaun anda telah dibatalkan dengan betul. Pastikan tiada orang lain yang mempunyai log masuk dan anda mengeluarkan kad anda sebagai pembayaran.

Sekiranya anda melihat caj pada akaun Netflix anda semasa percubaan percuma, kemungkinan ini adalah pemeriksaan keizinan daripada caj. Netflix melakukan caj ujian untuk memastikan kaedah pembayarannya sah. Ini memastikan mereka mendapat wang apabila tiba masanya. Mungkin kelihatan seperti caj tetapi tidak. Periksa sebelum anda menghubungi Netflix kerana dapat menjimatkan banyak masa!

Berkomunikasi dengan Netflix

Sekali lagi, tidak seperti perkhidmatan lain, Netflix memudahkan anda berhubung dengan mereka. Malah mereka mempunyai nombor bebas tol yang boleh anda hubungi. Ia adalah 888-638-3549 dari dalam AS. Anda juga boleh melakukan sembang langsung menggunakan pautan ini. Bergantung pada waktu, kemungkinan ada penantian sehingga ejen menghubungi anda. Nampaknya purata masa menunggu sekitar 10-12 minit untuk waktu biasa. Perkhidmatan pelanggan Netflix beroperasi 24/7, jadi anda semestinya dapat mendapatkan sokongan seseorang pada bila-bila masa.

Netflix tidak memberikan bayaran balik dalam kebanyakan keadaan. Tiada perkhidmatan langganan yang saya tahu. Anda membayar untuk tempoh tersebut, mengekalkan akses untuk tempoh tersebut dan kemudian tidak membayar lagi. Setelah tempoh pengebilan berakhir, anda kehilangan akses. Ini adalah sistem yang mudah dan walaupun mungkin tidak menawarkan bayaran balik, nampaknya adil.

Sekiranya anda lupa membatalkan keahlian anda atau mengalami ketidakmampuan untuk menikmati perkhidmatan ini, kemungkinan anda tidak akan mendapat bayaran balik. Sekiranya akaun Netflix anda telah diretas mungkin ada pilihan untuk pembayaran balik menggunakan pilihan sokongan yang sama seperti yang dinyatakan di atas.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found