Adakah IP Instagram dilarang?

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Instagram (yang dimiliki oleh Facebook) telah memulakan usaha yang lebih baik untuk meningkatkan budaya masyarakat aplikasi. Instagram telah mengambil langkah untuk menyekat bot, untuk mengurangkan negatif, membersihkan akaun palsu dan secara amnya mengurangkan tahap ketoksikan umum yang kadang-kadang tinggi di laman web ini. Alat utama untuk melakukan ini adalah larangan. Apabila pentadbiran laman web ini pernah menggunakan beberapa jenis tingkah laku buruk, Instagram kini akan mengejar beberapa jenis pelaku jahat dengan penuh semangat. Sebenarnya, perasaan di komuniti Instagram, sayangnya, meningkatkan tahap paranoia di kalangan beberapa pengguna. Setelah semua perubahan ini muncul pertanyaan umum dari pembaca setia kami: adakah IP IP melarang?

Adakah IP IP Larangan?

Bagaimana anda tahu jika anda dilarang menggunakan Instagram?

Kami tahu pasti bahawa Instagram melarang pengguna, kerana orang telah melihat mesej langsung dari Instagram di akaun mereka yang menjelaskan bahawa mereka telah dilarang.

Cukup jelas

Bentuk larangan yang kurang jelas dikenali sebagai "larangan hantu" atau "bayangan bayangan", istilah yang menyenangkan untuk latihan yang sangat menjengkelkan. Dalam bayangan bayangan, anda tidak menerima mesej dari laman web yang mengatakan bahawa anda telah dilarang dan ketika anda berinteraksi dengan aplikasinya, semuanya nampaknya berjalan lancar - tetapi tidak ada siaran atau komen anda yang sebenarnya disiarkan secara langsung di pelayan. Anda melihat salinan tempatan anda, sementara orang lain tidak melihat periuk anda sama sekali.

Sukar untuk kecewa dengan Instagram, walaupun mereka terlalu senang, memandangkan persekitaran sukar yang dialami oleh rangkaian media sosial. Namun, kekuatannya sudah pasti beralih ke tangan platform dan penyedia aplikasi; orang persendirian mempunyai jalan keluar yang sangat sedikit dalam hal larangan yang menarik atau terbalik.

Pengharaman IP Instagram

Instagram belum membuat kenyataan rasmi mengenai sama ada mereka melarang berdasarkan alamat IP, tetapi nampak jelas bahawa mereka melakukannya. Walau bagaimanapun, nampak jelas bahawa larangan IP adalah satu-satunya cara Instagram menyekat akses ke perkhidmatan mereka untuk pengguna yang bermasalah. Tidak seperti beberapa penyedia perkhidmatan (seperti Tinder) di mana syarikat aplikasi sebenarnya tidak mahu melarang pengguna tetapi harus bertindak seolah-olah mereka lakukan untuk mengekalkan kepercayaan pada platform, jika Instagram memutuskan untuk melarang anda, mereka mahu anda pergi, kaput. Dan larangan IP boleh menjadi salah satu komponen strategi tulen untuk menyekat seseorang dari perkhidmatan, tetapi sepenuhnya tidak berkesan sendiri.

Sebabnya mudah: alamat IP adalah salah satu maklumat mengenal pasti maklumat yang paling mudah untuk diubah. Apabila pengguna log masuk ke platform seperti Instagram, terdapat sejumlah maklumat unik yang menyertai lawatan tersebut, termasuk:

 1. nama pengguna dan kata laluan yang unik
 2. Alamat IP yang menunjukkan lokasi rangkaian PC atau peranti pengguna
 3. Alamat MAC menunjukkan pengenal perkakasan PC atau peranti pengguna
 4. maklumat berasaskan peranti lain untuk telefon pintar (IMEI)

Oleh itu, jika Instagram memutuskan untuk menyekat seseorang dari sistem mereka, mereka akan memasukkan semua elemen ini. Anda tidak dapat log masuk ke akaun Instagram anda dengan nama pengguna dan kata laluan lama anda, atau dari alamat IT lama anda, atau dengan alamat MAC yang sama, atau maklumat berasaskan telefon atau peranti yang sama di telefon anda. Mana-mana maklumat yang berkaitan dengan percubaan log masuk yang baru, akan cukup untuk mengecam percubaan baru dengan status larangan yang sama seperti yang anda mulakan.

Bagaimana anda tidak dilarang dari Instagram?

Terdapat dua cara asas untuk melakukannya. Salah satunya ialah menunggu sebentar dan berharap bahawa larangan anda adalah perkara sementara dan Instagram akan mengembalikan anda ke akses penuh. Biasanya, jika ini akan berlaku, anda akan mengetahui tentangnya; pemberitahuan anda mengenai pelanggaran terma dan syarat laman web ini akan memberikan jangka masa selepas itu larangan anda akan dicabut.

Cara lain adalah dengan menggunakan membuat akaun baru, dan kemudian menggunakan program perisian untuk mengubah alamat IP anda, mengubah alamat MAC anda, dan bahkan menyamarkan IMEI anda pada telefon pintar anda.

Gunakan VPN

Sekiranya anda dilarang IP, cara termudah untuk mengatasinya adalah dengan menggunakan VPN. Gunakan yang berkualiti kerana Instagram cenderung menyenarai hitam yang percuma atau yang lebih murah. Gunakan penyedia yang menawarkan percubaan percuma atau jaminan wang dikembalikan, cuba log masuk ke akaun Instagram anda menggunakan VPN dan lihat bagaimana anda meneruskannya. Anda mungkin ingin memeriksa panduan kami untuk membuat VPN di Windows 10. Anda dapat menggunakan VPN di telefon bimbit dan juga desktop, jadi jika anda menggunakan aplikasi telefon secara murni, pasang perisian VPN ke telefon anda dan uji.

Tunggu alamat IP anda berubah

Kecuali anda membayar alamat IP statik dari penyedia jalur lebar anda, anda akan diberikan alamat IP dinamik. Ini secara automatik diberikan kepada anda dari kumpulan yang dimiliki oleh ISP anda dan akan berubah secara berkala. ISP yang berbeza mempunyai idea yang berbeza mengenai tempoh di mana anda memegang alamat IP tetapi anda boleh mempengaruhinya. Catat alamat IP luaran semasa anda. Matikan penghala ISP anda semalaman. Biarkan selama anda boleh mengatasi, lebih lama daripada 8 jam jika boleh. Periksa alamat IP luaran baru anda untuk melihat apakah alamat tersebut telah berubah ketika anda menghidupkan penghala semula. Ini agak tidak tepat tetapi jika anda tidak mahu membayar VPN, itu adalah pilihan. Perkara yang sama berlaku untuk telefon bimbit anda. Setiap kali anda mengaktifkan atau mematikan 3G atau 4G, anda akan diberi alamat IP. Pembawa yang berbeza mempunyai dasar yang berbeza mengenai kekerapan mereka berubah tetapi ada baiknya hidupkan dan matikan sambungan data anda untuk melihat apakah IP anda berubah. Mod kapal terbang juga dapat memaksa penyegaran IP.

Tukar alamat MAC anda

Ini sedikit di luar ruang lingkup artikel ini, tetapi tentu saja kita mempunyai beberapa sumber yang dapat membantu. Anda boleh menukar alamat MAC pada peranti Android anda, pada Mac OS, dan tentu saja pada Windows 10.

Menukar maklumat telefon anda

Di sini kita mula menghadapi masalah. Membuat VPN cukup mudah. Walaupun mengubah suai alamat MAC peranti anda boleh dilakukan, walaupun dengan sedikit geram. Tetapi menukar IMEI atau maklumat pengenalan lain dalam telefon pintar, walaupun boleh dicapai, adalah tidak sah di beberapa bidang kuasa dan bermasalah di semuanya (contohnya, apabila telefon anda berhenti berfungsi pada pembawa.) Secara realistik, satu-satunya pilihan di sini adalah untuk menggunakan Instagram hanya di desktop (di mana menukar nama pengguna, alamat IP, dan alamat MAC semuanya dapat dicapai) atau dengan hanya memecah dan membeli telefon lain.

Berapa lamakah IP melarang Instagram?

Setelah anda pulih dari larangan anda dengan menggunakan akaun palsu baru, anda tentu saja boleh pulih dari larangan Instagram anda dan kemudian terus menggunakan akaun baru anda. Namun, dengan berbuat demikian, adalah bijaksana untuk memastikan kemajuan anda kembali ke peringkat yang tinggi. Berikut adalah beberapa cadangan untuk menjadikan akaun seterusnya anda sihat dan "semua orang Amerika" dan mengurangkan kemungkinan larangan berikutnya.

 • Lengkapkan profil Instagram anda sepenuhnya. Semakin banyak kepercayaan yang anda tambahkan, semakin besar kemungkinan Instagram akan melepaskan anda.
 • Jangan komen atau Suka sebentar. Tambahkan kandungan anda sendiri selama seminggu atau lebih setelah anda masuk semula ke akaun anda.
 • Terus menambah gambar. Lagipun rangkaian itu sebenarnya.
 • Jangan ada sesi ikuti di mana anda berusaha melalui Instagram mengikuti orang satu demi satu.
 • Jangan tambahkan komen atau postingan pendua atau berkualiti rendah.
 • Berhati-hati dengan penggunaan emoji anda. Gunakan dengan berhati-hati dan bila sesuai.
 • Jangan beli pengikut! Lihat panduan kami tentang bagaimana Instagram dapat memberitahu bahawa anda melakukannya.
 • Jauhkan dari bot ikuti.
 • Ikuti garis panduan komuniti kerana sistem automatik Instagram menggunakannya sebagai kriteria.

Nampaknya Instagram melarang IP walaupun tidak ada pengesahan rasmi mengenainya. Sekiranya anda berada di sisi larangan yang salah, sekurang-kurangnya anda kini mempunyai beberapa cara untuk mengatasinya. Ada cara lain untuk mengesampingkan larangan IP Instagram atau memperbaiki reputasi anda? Beritahu kami tentang mereka di bawah jika anda melakukannya! Sekiranya anda ingin menyelami mendalam mendalam untuk membangun pengaruh Instagram, pastikan untuk melihat Instagram Power oleh Jason Miles.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found