Adakah Life360 Memaklumkan Semasa Anda Log Keluar?

Life360 adalah aplikasi ibu utama. Ia menggunakan GPS untuk sentiasa menunjukkan lokasi sementara orang tersayang. Mungkin ada yang mengatakan bahawa ia membawa sekatan kepada privasi, tetapi ia adalah alat yang menolong orang untuk tenang ketika orang yang mereka sayangi pergi. Ini akan memberi tahu orang lain tentang kelajuan semasa anda, di mana anda terakhir melakukan perjalanan, dan berapa lama bateri yang ditinggalkan oleh pengguna lain di telefon mereka.

Adakah Life360 Memaklumkan Semasa Anda Log Keluar?

Daripada menghantar selusin teks atau mesej suara, anda hanya dapat mencari lokasi orang yang anda sayangi di peta. Jangan risau, lokasi anda tidak dapat dilihat oleh semua orang yang menggunakan aplikasinya, hanya untuk orang dalam lingkungan anda.

Sekiranya anda tertanya-tanya adakah pemberitahuan semasa anda logout, ada. Apabila anda mematikan lokasi anda, anggota kalangan yang lain akan melihat mesej yang mengatakan Lokasi Dijeda. Anda boleh mengetahui tentang ini dan petua Life360 lain jika anda terus membaca.

Adakah Life360 Memaklumkan Anda Log Keluar

Mengenai Life360

Life360 telah wujud selama lebih dari satu dekad sekarang dan anehnya masih banyak orang yang belum mendengarnya. Ia boleh dimuat turun di iOS dan Android, dan ia boleh digunakan secara percuma.

Anda boleh memilih untuk mendapatkan akaun premium yang akan menambah ciri berguna tambahan. Untuk sejumlah wang tambahan, ada juga tambahan Driver Protect, yang memungkinkan Anda memeriksa apakah seseorang dari kalangan anda sedang mengirim SMS dan memandu, atau melaju. Ini juga akan memberitahu anda jika kereta mereka mengalami kemalangan sehingga anda dapat memeriksa mereka dan menghubungi pihak berkuasa jika perlu.

Bagaimana untuk menggunakannya

Muat turun dan pasang aplikasi dari kedai aplikasi anda. Anda perlu mendaftarkan akaun, menggunakan nombor telefon, alamat e-mel anda, dan tentu saja, kata laluan. Sebaiknya memuat naik gambar anda, supaya keluarga anda dapat membuat perbezaan yang lebih mudah di peta.

Setelah anda dan keluarga atau rakan anda mendaftar, anda boleh saling menambah. Anda boleh mempunyai bulatan yang berasingan untuk kumpulan mana pun, satu di mana anda termasuk anak-anak anda, satu untuk kumpulan penting anda dan satu lagi untuk rakan anda. Ahli bulatan adalah satu-satunya yang akan melihat maklumat untuk kalangan itu.

Cara menyediakan bulatan:

 1. Pilih menu yang terdapat di sudut kiri atas.
 2. Pilih Buat Lingkaran.
 3. Anda akan menerima kod sehingga anda dapat membaginya dengan orang yang anda mahukan dalam kalangan anda.
 4. Mereka perlu memasang Life360.

  kod life360

Setelah bulatan anda lengkap, anda dapat melihat semua anggotanya ditunjuk ke peta setiap saat. Anda juga boleh menandakan tempat di menu, misalnya, sekolah tempat anak anda pergi. Ketik nama anak anda dalam bulatan dan pilih sekolah. Sekarang aplikasinya akan memberitahu anda bila anak anda masuk atau meninggalkan sekolah.

Life360 Memberitahu Apabila Anda Log Keluar

Dengan Life360, anda dapat menghantar mesej segera, melihat baki kenalan anda, dan sejarah lokasinya dalam dua hari terakhir. Premium meluaskan sejarah hingga sebulan.

Perkongsian Lokasi

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anda dapat melihat lokasi semua anggota dalam kalangan anda setiap masa. Kecuali mereka mematikan perkongsian lokasi atau log keluar dari aplikasi, anda akan diberitahu dengan mesej yang memberitahu bahawa lokasi mereka atau GPS dimatikan, mereka tidak mempunyai rangkaian atau telefon bimbit mereka mati.

Life360 Beritahu Semasa Anda Log Keluar

Akan ada tanda seru di sebelah nama mereka. Ini juga boleh berlaku sekiranya mereka terputus atau bateri mereka habis. Apabila mereka kembali dalam talian, anda tidak akan lagi melihat tanda seru.

Sekiranya seseorang mematikan perkongsian lokasi, anda akan melihat bahawa mereka menjeda lokasi mereka di sebelah namanya. Untuk menjadikan lokasi mereka kelihatan lagi, mereka perlu:

 1. Masukkan Tetapan.
 2. Pergi ke Circle Switcher yang terletak di bahagian atas.
 3. Pilih Bulatan yang dikehendaki.
 4. Leret pada Perkongsian Lokasi untuk menghidupkannya.

  Adakah Life360 Memaklumkan Semasa Log Keluar

Penyelesaian Masalah Life360

Sama seperti aplikasi apa pun, Life360 memang mempunyai beberapa kebiasaan. Sayangnya, lokasi yang tidak tepat atau tidak muncul di peta adalah sebahagian daripada pengalaman. Mari kita bincangkan beberapa cara untuk mengatasi masalah ini.

Sekiranya anda mendapat telefon baru atau mempunyai banyak peranti, anda mungkin perlu mengikuti langkah-langkah yang disenaraikan di atas untuk memperbaiki kesilapan.

Sekiranya anda terputus hubungan, anda perlu menyambung semula ke Life360. Cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan memulakan semula aplikasi. Log keluar dan log masuk semula.

Sekiranya aplikasi tidak ditutup, gunakan Force Stop di Info Aplikasi. Sekiranya perlu matikan telefon anda dan hidupkan semula. Sekarang anda seharusnya dapat menyambung semula.

Aplikasi ini perlu berjalan di latar belakang telefon anda setiap masa. Ia boleh menjadi data / bateri babi, tetapi bagi sesetengah orang, ia semestinya bernilai ketenangan. Periksa tetapan data selular dan waktu skrin anda untuk memastikan aplikasi mempunyai izin yang tepat untuk memperbarui semua orang di lingkaran anda.

Mereka yang menggunakan rangkaian CDMA (Verizon atau Sprint) mungkin tidak mempunyai pilihan untuk bercakap dan melayari yang bermaksud internet tidak akan berfungsi semasa melakukan panggilan telefon. Life360 memerlukan internet setiap masa untuk mengemas kini lokasi. Sekiranya lokasi anda tidak dikemas kini dengan betul, mungkin disebabkan oleh batasan ini.

Menipu Lokasi Anda

Sekiranya anda serius dalam perjalanan yang tidak berhati-hati, anda boleh menipu lokasi anda. Ia jauh lebih mudah pada peranti Android daripada peranti iOS, tetapi ini adalah salah satu cara untuk menyembunyikan lokasi sebenar anda tanpa pengesanan. Pengguna Android boleh memuat turun aplikasi GPS palsu dari Google Play Store, menetapkan lokasi telefon mereka di mana sahaja yang mereka inginkan, dan pergi ke mana sahaja mereka suka.

Nantikan Keluarga

Life360 adalah cara percuma dan mudah untuk menjejaki rakan dan keluarga anda. Anda tidak perlu lagi mendaftar masuk dengan masing-masing beberapa kali sehari. Lihat mereka di peta setiap masa.

Namun, ingat bahawa anda berkongsi lokasi anda atas kehendak bebas anda. Tidak ada yang boleh memaksa anda untuk melakukannya. Anda hanya berkongsi lokasi anda dengan orang di kalangan anda. Tidak ada orang di luar yang akan mengetahui keberadaan anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found