Cara Memaparkan FPS di Apex Legends dan Tweak It

Apex Legends menampilkan gaya kartun dengan permainan yang sangat lancar. Ia cepat dan panik, dan anda perlu cepat bertahan untuk jangka masa yang panjang. Sekiranya komputer anda tidak mengikuti perkembangan, anda perlu mengetahui tentangnya, dan FPS anda adalah salah satu cara untuk mengukur prestasi PC semasa bermain permainan. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara menampilkan FPS anda di Apex Legends dan menawarkan beberapa cadangan untuk meningkatkannya dan meningkatkan prestasi keseluruhan.

Cara Memaparkan FPS di Apex Legends dan Tweak It

Paparkan FPS anda di Apex Legends

Menjalankan kaunter FPS menunjukkan berapa banyak bingkai yang anda jalankan dan seberapa baik komputer anda mengendalikannya. Semakin tinggi bilangannya, semakin baik komputer anda menjalankan APEX Legends, dan semakin kecil kemungkinan anda mengalami kelewatan untuk membunuh. Ini juga merupakan ukuran tepat sama ada anda boleh menaikkan tetapan grafik atau tidak. Inilah cara memaparkan FPS di Apex Legends.

  1. Buka Origin Launcher dan log masuk.

  2. Pilih "Asal " dari atas dan kemudian "Tetapan Aplikasi.”

  3. Pilih "Asal Dalam Permainan " tab.

  4. Tatal ke bawah ke "Semasa Permainan " bahagian dan pilih tetapan lungsur turun dari “Paparkan Kaunter FPS ” (Kanan Atas, Kiri Atas, Kanan Bawah, atau Kiri Bawah).

Anda boleh menetapkan kedudukan ke sudut mana-mana skrin anda. Ia kecil, kelabu, dan mudah dilihat tanpa menghalangi.

Meningkatkan FPS dan Prestasi di Apex Legends

Apex Legends memerlukan kad grafik minimum NVIDIA GeForce GT 640 atau Radeon HD 7730, yang wajar. Anda boleh mengubah banyak tetapan untuk memaksimumkan prestasi dari permainan dan meningkatkan FPS dan aspek lain. Berikut adalah beberapa cadangan.

Tweak 1: Kemas kini Pemacu Grafik Anda

Pertama, pastikan pemacu grafik anda menggunakan pemacu terkini kerana kemas kini khusus pada Apex Legends.

Tweak 2: Tetapkan Resolusi

Sesuaikan resolusi dan nisbah aspek anda ke lalai skrin anda untuk meminimumkan sebarang kelewatan.

Tweak 3: Jalankan Apex Legends dalam Skrin Penuh

Apex Legendas berjalan tanpa sempadan, di tetingkap, atau skrin penuh. Walaupun semua pilihan skrin berfungsi dengan baik, anda akan melihat peningkatan FPS kecil jika anda menggunakan tetapan layar penuh. Walau bagaimanapun, pilihan tingkap sangat bagus untuk menyelesaikan masalah, seperti ketika permainan terkunci atau menghadapi ralat yang menghalangi anda untuk menutupnya. Anda boleh mengklik "X" merah di tetingkap, dan itu tidak mempengaruhi tetingkap lain yang sedang berjalan.

Tweak 4: Laraskan Medan Pandangan

Apex Legends mengesyorkan "Bidang Pandangan ” (FOV) ditetapkan ke "di bawah 90 ″ untuk prestasi terbaik. Sekiranya anda menukar FOV menjadi lebih dari 80, anda mungkin mendapati skop penembak tepat menjadi tidak tepat. Tempat manis dikenali sebagai 90. Cubalah dan lihat bagaimana ia berfungsi.

Tweak 5: Matikan V-Sync

Kecuali jika anda sensitif terhadap saringan layar dan sering melihatnya semasa menjalankan APEX Legends, matikan "V-Penyegerakan. " Terdapat overhead untuk menggunakannya yang menyebabkan ketinggian input, yang dapat menghambat prestasi pemain.

Tweak 6: Lumpuhkan Adersive Supersampling

Lumpuhkan "Supersampling Adaptif" untuk FPS maksimum kecuali anda mempunyai kad grafik yang lebih baru yang jauh melebihi minimum, terutamanya kerana ada overhead untuk ini juga. Bagaimanapun, ia mungkin berwarna kelabu, bergantung pada GPU anda.

Tweak 7: Laraskan Anggaran Streaming Tekstur

"Anggaran Streaming Tekstur" mengambil beberapa percubaan. Adalah berguna untuk mengetahui berapa banyak VRAM yang akan anda gunakan dengan tetapan tertentu, tetapi anda tidak akan tahu sama ada anda boleh mengatasinya sehingga anda bermain permainan. Tetapkan serendah yang anda berani dan tingkatkan secara beransur-ansur sehingga anda dapat mengimbangkan prestasi dengan kecantikan.

Tweak 8: Laraskan Penapisan Tekstur

Tetapkan “Penapisan tekstur" ke "Bilinear ” untuk prestasi maksimum.

Tweak 9: Matikan Kualiti Penyertaan Ambien

Lumpuhkan "Kualiti Penglihatan Ambient ” untuk prestasi maksimum.

Tweak 10: Laraskan Tetapan Bayangan

Lumpuhkan "Liputan Bayangan Matahari, ”Perincian Bayangan Matahari, ” dan "Detail Bayangan Bayangan. " Lumpuhkan "Bayangan Tempat Dinamik ” juga semasa anda berada di sana. Bayangan dalam Apex Legends tidak dapat dilihat dalam kesan visualnya, jadi anda juga boleh menggunakan kekuatan anda di tempat lain.

Tweak 11: Tetapkan Detail Model ke Tinggi

Anehnya, menetapkan "Perincian Model ” ke "Tinggi " membuat perbezaan yang sedikit dalam FPS. Anda juga boleh membiarkannya tetap tinggi.

Tweak 12: Laraskan Perincian Kesan

"Perincian Kesan" akan mengambil beberapa ujian. Hanya apabila anda berada di tengah-tengah kebakaran, anda akan mengetahui sama ada ini berfungsi atau tidak kerana ia mengawal kualiti letupan, kesan muncung, pelacak, dan semua perkara yang baik. "Sederhana ” adalah pengaturan yang dapat diterima jika anda tidak dapat mengatasi “Rendah. "

Tweak 13: Laraskan Tanda Kesan

Kadang-kadang manis untuk melihat lubang peluru semasa anda melepaskan tembakan, tetapi ia tidak dapat dilupakan. Sekiranya anda perlu memaksimumkan prestasi, putar "Tanda Kesan " ke "Rendah ” atau "Sedang. "

Tweak 14: Tetapkan Ragdolls ke Rendah

"Ragdolls" terangkan bagaimana animasi kematian kelihatan. Oleh kerana anda mungkin sudah mencari sasaran lain apabila seseorang mati, ini tidak banyak membawa kesan. Hidupkannya ke "Rendah ” untuk memaksimumkan FPS.

Secara keseluruhan, Apex Legends berjalan dengan baik pada semua jenis komputer, tetapi jika anda perlu meningkatkan pengalaman FPS dan permainan anda, tetapan di atas adalah tempat yang baik untuk memulakan. Jumpa di luar sana!

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa lagi jawapan untuk soalan anda mengenai kebolehmainan Apex Legends.

Konsol mana yang menyokong Apex Legends?

Apex Legends boleh didapati di PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S & X, Nintendo Switch, dan tentu saja PC. Sekiranya anda seorang pemain permainan PC, gunakan Origin atau Steam untuk memuat turun Apex Legends. Malangnya, Apex Legends tidak direka untuk pengguna Mac dan Linux.

Berapa banyak ruang yang diperlukan oleh Apex Legends pada cakera keras?

Untuk memuat turun Apex Legends, anda memerlukan sekurang-kurangnya 22GB ruang pada cakera keras anda. Anda juga memerlukan sekurang-kurangnya 1GB RAM GPU khusus untuk permainan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found