Cara Memperbaiki Buffering Tetap di Disney Plus

Disney Plus adalah perkhidmatan streaming yang baru berusia beberapa bulan. Dengan itu, anda tidak boleh menjangka ia sempurna. Terdapat beberapa masalah Disney Plus yang biasa dilaporkan oleh pengguna, seperti masalah buffering.

Cara Memperbaiki Buffering Tetap di Disney Plus

Nasihat kami akan membantu anda menentukan sebab mengapa anda menghadapi masalah main balik di Disney Plus sehingga anda dapat memperbaikinya. Sebilangannya berkaitan dengan perkakasan tetapi kebanyakannya berkaitan dengan perisian.

Mulakan dengan Sambungan Internet Anda

Pertama sekali, periksa sambungan internet anda dan pastikan ia stabil. Sekiranya boleh, anda mungkin ingin mencuba sambungan kabel sebagai pengganti Wi-Fi. Dengan cara itu anda akan memastikan bahawa anda mendapat isyarat terbaik.

disney plus buffering carian

Kelajuan internet yang disarankan Disney Plus rasmi ialah 5.0 Mbps jika anda mahu kandungan anda disiarkan dalam definisi tinggi (720p atau 1080p) atau 25 Mbps jika anda mahu melakukan streaming dalam 4k Ultra HD. Ini adalah minimum yang minimum, dan anda mungkin mempunyai kelajuan yang lebih tinggi untuk prestasi terbaik.

Sekiranya internet anda setara, maka kelajuan internet yang disyorkan oleh Disney sudah mencukupi. Ia juga bijak untuk merosakkan sambungan anda, iaitu menggunakannya hanya untuk streaming tanpa peranti lain disambungkan. Untuk memeriksa sambungan internet anda, anda boleh menggunakan laman web Speed ​​Test untuk menentukan kelajuan muat turun dan muat naik anda.

Sekiranya internet anda tidak menjadi masalah, perhatikan penyelesaian lain di bawah. Sekiranya internet anda terlalu perlahan, berbincanglah dengan ISP anda mengenai peningkatan pakej atau beralih ke ISP yang lebih baik.

Pastikan Perisian Dikemas kini

Salah satu sumber masalah perisian yang paling biasa adalah perisian yang ketinggalan zaman. Pastikan anda menggunakan versi terbaru aplikasi Disney Plus untuk peranti Android atau iOS.

Cukup ketik pautan semasa berada di peranti anda dan pilih Kemas kini. Anda juga boleh memadam aplikasi dan kemudian memuat turunnya lagi dari kedai aplikasi rasmi.

Untuk memadam aplikasi dan memasangnya semula, ikuti langkah berikut:

 1. Padamkan aplikasi Disney Plus dari peranti anda.
 2. Matikan dan hidupkan semula peranti anda (mulakan semula).
 3. Lawati kedai aplikasi rasmi, muat turun, dan pasang versi terbaru Disney Plus.

Juga, pastikan peranti penstriman anda berjalan pada versi OS terkini. Periksa tetapan peranti anda, mungkin di bawah tab Sistem. Laluan mungkin berbeza bergantung pada jenis peranti.

Periksa Perkakasan

Perkakasan juga sangat penting. Percaya atau tidak, Disney Plus mengesyorkan kabel untuk pengalaman streaming terbaik. Sekiranya anda menggunakan TV pintar, Roku, Fire TV, dan lain-lain, anda harus menggunakan kabel berikut: HDCP 2.2.

Kabel ini menyajikan streaming berkelajuan tinggi dan berkualiti tinggi tanpa penyangga, terutamanya dalam streaming UHD. Pastikan peranti anda serasi dengan kabel ini.

Sudah tentu anda hanya boleh menggunakan peranti yang menyokong Disney Plus. Anda tidak akan dapat menggunakan platform streaming ini sebaliknya.

Cuba Mulakan Semula Semuanya

Anda juga boleh mencuba restart lama yang boleh dipercayai. Ada yang menyebutnya sebagai kitaran kuasa. Ini adalah ketika anda mematikan semuanya dan menyala semula. Semuanya merangkumi peranti penstriman, modem, dan penghala anda. Lakukan perkara berikut:

 1. Mulakan dengan modem dan penghala. Matikan dengan menekan butang kuasa atau cabut dari sumber kuasa.
 2. Kemudian matikan peranti penstriman yang anda gunakan (TV, tablet, komputer, dll.).
 3. Setelah beberapa saat, hidupkan kembali modem dan penghala.
 4. Hidupkan peranti penstriman anda.

Kitaran kuasa ini mempunyai kekuatan untuk menyelesaikan banyak masalah main balik, termasuk penyanggaan. Lancarkan Disney Plus sekali lagi pada peranti penstriman anda dan lihat apakah masalahnya masih ada.

Kosongkan Kuki dan Data yang Di-Cache

Setiap kali anda menggunakan penyemak imbas anda, beberapa data disimpan sebagai cache, dan begitu juga kuki laman web. Tetapi kadang-kadang ini boleh membebankan penyemak imbas anda, terutamanya jika anda tidak membersihkan cache dalam beberapa saat. Oleh kerana langkahnya berbeza untuk setiap penyemak imbas, periksa halaman sokongan rasmi untuk mendapatkan arahan.

Pada dasarnya, langkah-langkahnya adalah seperti berikut:

 1. Lancarkan penyemak imbas anda.
 2. Pergi ke pilihan atau tetapan atau keutamaan.

 3. Pilih Sejarah atau Privasi dan caridi mana anda dapat membersihkan data penyemakan imbas anda.

 4. Akhirnya, kosongkan sejarah, cache, dan data terkini. Pastikan memilih dan membuang semuanya.

Anda juga dapat melakukannya di tablet dan ponsel Android, dengan mengakses tetapan, mencari aplikasi, diikuti dengan penyimpanan. Di sini anda dapat membersihkan cache dan data dari aplikasi apa pun, termasuk Disney Plus.

disney plus buffering

Soalan Lazim

Membayar perkhidmatan yang tidak dapat anda nikmati sangat mengecewakan. Sekiranya anda masih mempunyai soalan, kami mempunyai beberapa jawapan lagi di sini!

Saya tidak mempunyai sambungan internet yang baik. Apa lagi yang saya boleh lakukan?

Malangnya, beberapa kawasan tidak mendapat sambungan internet yang hebat. Sekiranya internet anda perlahan, anda mungkin tidak dapat menikmati Disney + melalui penstriman. Tapi untungnya, ada jalan penyelesaian. Disney + membolehkan anda memuat turun kandungan untuk ditonton di luar talian kemudian.

Penyelesaian ini bagus kerana anda boleh memuat turunnya pada peranti mudah alih anda semasa anda mempunyai sambungan yang lebih pantas, atau anda boleh memuat turun kandungan dengan sambungan anda yang lebih perlahan (yang mungkin memerlukan sedikit masa). Apabila memuat turun kandungan, anda dapat melihatnya di semua peranti penstriman anda.

Yang perlu anda lakukan untuk memuat turun rancangan dan filem kegemaran anda ialah memilih sesuatu yang anda mahu tonton. Ketik ikon muat turun (anak panah dengan garis di bawahnya). Tunggu muat turun. Kemudian, streaming mengikut kehendak anda.

Saya telah mencuba segala-galanya tetapi masih menjadi penyangga. Apa lagi yang saya boleh lakukan?

Dengan andaian anda mempunyai hubungan yang baik dan aplikasi berfungsi dengan baik, anda mungkin masih menghadapi masalah. Adalah idea yang baik untuk mencuba streaming pada peranti lain. Sekiranya ia berfungsi dengan baik di Xbox tetapi tidak di PC anda misalnya, ada masalah khusus peranti. Tetapi, jika semua peranti anda menyangga Disney +, ini mungkin menjadi masalah dengan perkhidmatan streaming.

Untuk memastikan bahawa ini bukan masalah di Disney, periksa laman web DownDetector. Taipkan ‘Disney Plus’ dan klik enter. Semak untuk gangguan yang dilaporkan. Anda juga dapat membaca aduan pengguna lain. Dengan andaian terdapat laporan masalah yang dikemas kini, sayangnya anda perlu menunggu. Pembangun di sebalik Disney + mungkin menyedari masalah tersebut dan berusaha menyelesaikannya.

Bersabarlah

Kadang-kadang sedikit kesabaran berjalan jauh. Disney Plus masih baru dan kadangkala perkhidmatannya boleh berlebihan. Terdapat banyak pengguna dan pelayan terlalu sibuk pada masa-masa, yang juga boleh menyebabkan masalah penyanggaan dan main balik lain.

Sekiranya anda telah mengambil semua langkah yang disebutkan di atas dan kandungan anda masih disangga, anda mungkin ingin menghubungi sokongan pelanggan Disney Plus rasmi sebagai pilihan terakhir.

Semua baik? Adakah pengalaman streaming anda di Disney Plus lancar sekarang? Beritahu kami di bahagian komen.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found