Cara Memperbaiki Kod Ralat Disney Plus 39

Oleh kerana Disney Plus memfokuskan pada eksklusiviti, anda tidak akan dapat menemui banyak kandungannya di platform penstriman lain.

Cara Memperbaiki Kod Ralat Disney Plus 39

Atas sebab itu, akan sangat menjengkelkan sekiranya ralat menghalang anda memasuki saluran Disney Plus. Terutama jika anda ingin melihat episod terbaru The Mandalorian, misalnya. Salah satu kesalahan seperti Kod Ralat 39. Nasib baik, ada penyelesaian untuk menyelesaikannya.

Apakah Kod Ralat 39?

Apabila anda menemui Kod Ralat 39 di Disney Plus, anda akan melihat mesej berikut: "Ini bermaksud bahawa video yang anda cuba tonton tidak dapat ditonton pada masa ini. Ini mungkin ada ketersediaan hak atau masalah lain dengan Disney + ”.

Walaupun mesejnya terdengar sangat teruk, ia biasanya muncul apabila anda menyambungkan terlalu banyak peranti ke Disney Plus pada masa yang sama. Sekiranya tidak demikian, mungkin anda cuba mengakses perkhidmatan menggunakan konsol Xbox One anda. Seperti yang dilaporkan oleh banyak pengguna, streaming Disney Plus secara serentak melalui Xbox One dan peranti lain, biasanya akan menimbulkan Error 39.

Disney Plus

Terlalu Banyak Peranti Yang Digunakan

Disney Plus membolehkan anda menyambungkan hingga empat peranti pada masa yang sama. Sekiranya anda cuba menyambungkan peranti kelima, anda akan mengalami Kod Ralat 39. Untuk menyambungkan yang anda mahukan, pertama anda mesti log keluar dari Disney Plus pada salah satu peranti lain.

Untuk melakukannya, ikuti langkah berikut:

  1. Buka aplikasi Disney Plus pada salah satu peranti anda.
  2. Klik pada ikon profil anda di sudut kanan atas.
  3. Klik "Log Keluar" dan itu sahaja.

Setelah melakukan ini, anda akan dapat menyambung ke Disney Plus dengan peranti yang anda mahukan.

Mengakses Disney Plus dengan Xbox One

Seperti yang disebutkan di atas, mungkin tidak mustahil untuk mengalirkan Disney Plus pada Xbox One dan peranti lain pada masa yang sama. Untuk mengatasinya, pastikan tiada peranti lain yang disambungkan ke Disney Plus.

Cara paling selamat untuk mengatasi masalah ini adalah keluar dari aplikasi Disney Plus pada setiap aplikasi, seperti yang dijelaskan di bahagian sebelumnya. Dengan cara itu, hanya Xbox One anda yang mempunyai sambungan dengan perkhidmatan streaming, yang membolehkan anda memintas Kod Ralat 39.

Sudah tentu, tidak ada salahnya memulakan semula Xbox anda juga. Ini akan membantu konsol menjalin hubungan baru dengan pelayan Disney Plus, yang berpotensi menyelesaikan masalah lain yang mungkin anda hadapi.

Ada kemungkinan seseorang di rumah anda menonton filem atau rancangan kegemaran mereka di Disney Plus pada masa ini. Sekiranya demikian, tunggu sehingga selesai sebelum anda mengeluarkannya dari peranti mereka juga.

Kod Ralat Disney Plus 39

Beralih ke Port HDMI yang Lain

Selain penyelesaian yang disebutkan di atas, ada satu perkara lagi yang boleh anda lakukan untuk menyelesaikan masalah penyambungan Xbox. Sejumlah pengguna melaporkan bahawa menukar port HDMI memungkinkan mereka menyelesaikan Kod Ralat 39.

Dalam kebanyakan kes, konsol anda disambungkan ke TV anda melalui kabel HDMI. Untuk menyelesaikan masalah ralat, sambungkan kabel ke port HDMI lain di TV anda.

Perkara Popular untuk Ditonton di Disney Plus

Mudah-mudahan, salah satu penyelesaian ini membantu anda menyingkirkan ralat 39. Sekarang setelah anda mula beroperasi, anda mungkin ingin melihat beberapa tajuk popular yang terdapat di Disney Plus. Sebagai contoh, terdapat dua rancangan TV yang pasti patut ditonton. Yang pertama adalah siri Star Wars yang baru, The Mandalorian. Dan jika anda mengikuti rancangan klasik yang sudah lama berjalan, The Simpsons boleh menjadi yang paling sesuai.

Orang Mandalorian

The Mandalorian adalah rancangan TV live-action pertama di alam semesta Star Wars. Dikeluarkan pada hari pelancaran Disney Plus, pertunjukan ini menjadi titik penjualan teratas platform. Mengikuti pemburu hadiah yang hanya disebut Mando, ia menjelajahi alam semesta Star Wars sejurus kejatuhan Empayar Galaksi jahat.

Ini berlaku beberapa tahun selepas peristiwa di Return of the Jedi. Ini sangat menarik, kerana pertunjukan meneroka bagaimana galaksi berkembang dengan Empayar hilang. Terima kasih kepada pelakon berbakat Pedro Pascal, Mando telah menjadi salah satu watak Star Wars yang paling digemari ramai peminat. Dan tanpa melepaskan topi keledarnya hampir sepanjang musim pertama.

Ralat Disney Plus

The Simpsons

Dengan masa 31 musim, The Simpsons adalah siri TV animasi Amerika terpanjang yang pernah ada. Dan anda boleh menonton semuanya di Disney Plus. Terima kasih kepada visi satira Matt Groening mengenai kelas pekerja A.S., ia membawa banyak humor dan komen sosial pada masa yang sama.

Dengan musim ke-31 akan berakhir, tidak ada tanda-tanda bahawa pertunjukan akan segera dihentikan. Pada masa ini berjumlah 684 episod, sekurang-kurangnya ada 14 episod lagi yang boleh anda nantikan pada masa akan datang.

Masalah selesai

Dengan Kod Ralat 39 yang hilang, anda akhirnya dapat menikmati Disney Plus di Xbox One anda. Dengan banyak perkara untuk disiarkan, anda dijamin akan mendapat hiburan selama beratus-ratus jam di platform penstriman ini.

Adakah anda berjaya menyelesaikan kesalahan 39? Adakah kerana Xbox One anda atau ada yang lain? Sila kongsi pengalaman anda dengan Disney Plus di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found