Adakah Disney Plus Percuma dengan Amazon Prime?

Disney + boleh dikatakan salah satu perkhidmatan streaming terbaik yang ada sekarang. Perkhidmatan penstriman dilancarkan pada bulan November 2019, dan walaupun pada mulanya bukan tanpa kesalahan, ia tentunya dibuat untuk perkhidmatan penstriman yang berjaya.

Adakah Disney Plus Percuma dengan Amazon Prime?

Anda boleh menonton semua klasik Disney, rancangan Disney yang asli, dan juga kandungan baru dalam satu tempat. Kos Disney Plus jauh lebih rendah daripada banyak pilihan yang ada sekarang dan anda bahkan boleh memberi langganan kepada orang lain.

Apa yang menjadikan Disney Plus lebih baik adalah pilihan untuk menggabungkannya dengan perkhidmatan lain. Pada satu masa, anda boleh mendapatkan Disney Plus secara percuma dengan Spotify. Pilihan penggabungan pasti menambah nilai perkhidmatan streaming yang sudah hebat. Tetapi, bagaimana Disney Plus berfungsi dengan Amazon Prime? Bolehkah anda menggabungkan perkhidmatan untuk kesepakatan?

Sama ada anda mencari penyelesaian yang lebih murah untuk tabiat penstriman anda, atau anda hanya ingin mengetahui bagaimana kedua-dua perkhidmatan itu berfungsi bersama-sama, kami akan membahas ini dan banyak lagi di bawah ini!

Dengan Siapa Pasangan Disney Plus?

Salah satu perkara yang kami sukai mengenai Disney + adalah pilihan untuk menggabungkannya dengan perkhidmatan lain. Malangnya, Amazon Prime bukan salah satunya. Kami akan menerangkannya dengan lebih terperinci di bawah, tetapi, luangkan masa sebentar untuk meninjau bagaimana anda dapat memperoleh tawaran di Disney + dan perkhidmatan penstriman anda yang lain.

Disney Plus, Hulu, dan ESPN +

Sebilangan besar untuk semua orang di rumah, anda boleh (mulai Jun 2021) mengumpulkan ESPN +, Disney +, dan Hulu bersama dengan hanya $ 13.99 / bln. Perhatikan, rancangan ini merangkumi iklan di Hulu. Anda perlu membayar lebih dari $ 19.99 / bulan untuk tidak mempunyai iklan semasa streaming di Hulu.

Halaman bundle Hulu, Disney +, dan ESPN +

Yang perlu anda buat ialah pergi ke laman web ini, aktifkan akaun Disney +, kemudian tunggu e-mel untuk mengaktifkan perkhidmatan lain. Setelah disediakan dengan ketiga-tiga perkhidmatan ini, peminat sukan, peminat Disney, dan penonton santai akan mempunyai sesuatu untuk ditonton dengan kumpulan baru ini.

Disney Plus & Amazon Fire TV

Semasa Disney Plus dilancarkan, pada mulanya ia tidak akan tersedia di beberapa peranti penstriman. Amazon Fire TV dan Firestick disertakan. Tetapi sebelum 12 November 2019, ketika Disney Plus disiarkan, dilaporkan bahawa syarikat-syarikat tersebut benar-benar dapat membuat perjanjian. Tampaknya ada beberapa perselisihan mengenai peratusan ruang iklan, tetapi jelas, mereka dapat menyelesaikannya.

Aplikasi Disney Plus juga serasi dengan fungsi carian Alexa Amazon, yang merupakan berita baik untuk semua pengguna Alexa di luar sana. Ini termasuk kandungan Disney Plus. Sekiranya anda cuba mengakses akaun Disney Plus anda melalui Amazon Firestick atau TV dan anda tidak pasti apa yang harus dilakukan, ikuti langkah berikut:

  1. Pergi ke skrin utama TV Kebakaran anda dan pilih Cari pilihan (sudut kiri atas).
  2. Taip “Disney Plus”.
  3. Anda akan melihatnya dalam cadangan. Tatal ke bawah jika anda perlu dan kemudian sorot Aplikasi & Permainan barisan.
  4. Pilih Disney + dan kemudian pilih Dapatkan.
  5. Tunggu sebentar sehingga aplikasi dipasang.
  6. Pilih Buka dan jalankan Disney Plus.

Itu sahaja yang ada. Perlu diingat bahawa ini tidak bermakna anda mendapat langganan Disney Plus secara percuma. Anda masih perlu menjadi pelanggan atau mendaftar untuk percubaan 7 hari percuma.

Disney Plus

Disney Plus vs Amazon Prime

Perkhidmatan penstriman utama adalah syarikat terkenal, dan mereka tidak lebih dari sekadar memonopoli industri. Tetapi masih banyak yang perlu diselesaikan sebelum perkara itu dapat berlaku. Disney Plus adalah yang terbaru dan wajar jika dibandingkan dengan yang sedia ada. Seperti Video Perdana Amazon. Bagaimana mereka saling bertumpu?

Harga

Sebilangan mungkin tidak menganggapnya sebagai bahagian terpenting tetapi yang lain tidak setuju. Harga bulanan untuk Disney Plus adalah $ 7.99 dan untuk Amazon Prime Video, atau hanya Prime Video, ia adalah $ 8.99. Jelas, Disney Plus lebih murah, tetapi hanya dengan satu dolar, dan, jika anda ingin menaik taraf, ingatlah bahawa Amazon Prime hadir dengan faedah lain dan hanya $ 12.99 / bulan.

Kandungan

Diakui parameter terpenting adalah kandungan. Tetapi itu sukar untuk dibandingkan kerana semuanya berkaitan dengan perkara yang anda suka dan untuk siapa anda membeli langganan. Adakah untuk anak-anak anda dan semua filem Pixar? Atau adakah anda menyukai penyesuaian Tom Clancy dan penggoda pengintip seperti itu Jack Ryan? Adakah anda akan bergantung pada pertunjukan spin-off Star Wars seperti Orang Mandalorian di Disney Plus? Atau, adakah anda akan kembali ke masa lalu dan ketawa bersama Puan Maisel yang Hebat di Amazon Prime?

Adakah Disney Plus Percuma

Peranti yang Disokong

Seberapa mudah untuk mengakses Disney Plus atau Amazon Prime? Disney Plus tersedia di semua peranti Android, iOS, Roku, Chromecast, peranti Apple TV, Xbox One, PlayStation 4, Samsung TV, dan Amazon Fire TV. Dan semua penyemak imbas web di komputer anda. Amazon Prime disokong pada semua itu dan pada kotak TiVO, Xbox 360, dan konsol PlayStation 3.

Kualiti antara muka

Apa yang dicari oleh kebanyakan orang dalam pengalaman pengguna adalah kesederhanaan. Dengan Disney Plus, itulah yang anda dapat. Ia kelihatan sama di semua peranti dan intuitif. Anda boleh melayari mengikut kategori atau francais. Yang menjadikan perkara lebih mudah. Selain itu, Disney Plus tidak mempunyai sebilangan besar gelaran sebagai Perdana.

Amazon Prime agak kurang kemas di antara muka. Pertama, mereka kelihatan berbeza di laman utama Amazon atau di aplikasi dengan yang anda peroleh di peranti Amazon Fire TV. Juga, kerana Amazon juga menjual filem dan rancangan TV berdasarkan permintaan, boleh membingungkan ketika cuba mengetahui cara menontonnya.

Mengenai kualiti audio dan video, mereka hampir sama. Mereka berdua menyokong 4K Ultra HD dan HDR tanpa bayaran tambahan. Juga, Amazon Prime menyokong hingga tiga aliran serentak, sedangkan Disney Plus menyokong hingga empat aliran. Akhirnya, Disney Plus membolehkan anda memuat turun tajuk berkali-kali tanpa had pada 10 peranti. Dan Amazon Prime membenarkan 15 hingga 25 video bergantung pada tempat anda berada dan pada dua peranti sahaja.

Disney Plus Percuma dengan Amazon Prime

Disney Plus Lebih Murah tetapi Tidak Datang dengan Amazon Prime

Lebih murah sekurang-kurangnya di permukaan, tetapi sekarang hanya dengan $ 1 jika anda melakukan Video Perdana. Tetapi jika anda membaca artikel ini, anda mungkin melanggan Amazon Prime. Anda hanya tertanya-tanya adakah anda juga mendapat Disney Plus. Jawapannya tidak, sayangnya.

Jadi, apa yang akan anda lakukan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found