Cara Memperbaiki Kod Ralat Disney Plus 14

Dengan Disney Plus, anda dapat menonton hampir semua perkara dari katalog besar gergasi media, kapanpun anda mahu, di mana sahaja anda berada.

Cara Memperbaiki Kod Ralat Disney Plus 14

Tetapi dengan cepat melepaskan platform penstriman mereka yang dinanti-nantikan, Disney membenarkan pepijat tertentu masuk. Salah satu bug tersebut ialah Ralat Kod 14. Nasib baik, penyelesaian untuk masalah ini agak mudah.

Apakah Kod Ralat 14?

Kod Ralat 14 biasanya muncul semasa anda cuba log masuk ke Disney Plus. Ini adalah tanda bahawa sistem tidak dapat mengenali nama pengguna atau kata laluan anda. Cukup menarik, masalah ini dapat muncul walaupun anda memasukkan bukti masuk anda dengan betul.

Seperti yang dilaporkan oleh pengguna yang mengalami masalah ini, nampaknya penggunaan pelbagai peranti adalah sebab utama untuk ini. Diperkenalkan sebagai manfaat tambahan, Disney Plus memungkinkan anda mengalirkan kandungan pada empat peranti yang berbeza pada masa yang sama. Menggunakan log masuk yang sama dan beralih bolak-balik, nampaknya mengacaukan parameter anda dalam pangkalan data aplikasi. Pada gilirannya, ini pada dasarnya menghalang anda masuk ke Disney Plus.

Disney Plus

Cara Memperbaikinya

Dengan begitu banyak peranti berbeza yang menyokong perkhidmatan penstriman Disney, tidak hairanlah masalah seperti ini muncul sekali-sekala. Tidak kira peranti mana yang anda gunakan, cara terbaik untuk mengatasi ralat Code 14 adalah dengan menukar kata laluan Disney Plus anda.

Semasa membuat kata laluan baru, penting untuk membuatnya dengan cara anda mendapat penilaian keselamatan "Hebat". Panjang kata laluan minimum yang diperlukan adalah enam aksara, termasuk sekurang-kurangnya satu nombor atau watak khas. Walaupun ini kelihatannya cukup selamat, anda mungkin ingin melampaui itu.

Contohnya, anda boleh menggunakan sepuluh aksara, satu huruf besar, dua nombor, dan satu watak khas. Membuat kata laluan anda sekuat mungkin akan memberikan perlindungan tambahan terhadap data peribadi yang mungkin telah Anda kongsi dengan Disney Plus.

Menukar Kata Laluan

Nasib baik, sangat mudah untuk menukar kata laluan Disney Plus anda. Seperti aplikasi lain, hanya ada beberapa langkah yang harus dilalui.

  1. Buka aplikasi Disney Plus di mana-mana peranti anda.
  2. Pada skrin log masuk, pergi ke pilihan "Ubah Kata Laluan".
  3. Taipkan kata laluan Disney Plus anda yang pertama.
  4. Sekarang masukkan kata laluan baru anda mengikut panduan yang dinyatakan di atas.
  5. Pilih butang "Simpan".

Sekarang setelah anda menyimpan kata laluan baru anda, inilah masanya untuk masuk semula ke semua peranti anda yang lain juga. Setelah selesai, anda tidak seharusnya menerima Kod Ralat 14 lagi.

Kod Ralat Disney Plus 14

Pengguna Kali Pertama

Sekiranya anda baru sahaja membuat akaun Disney Plus anda, mungkin ada sebab lain mengapa anda melihat Kod Ralat 14. Kali ini, ia adalah reka bentuk.

Apabila anda selesai membuat akaun Disney Plus anda, jika anda cuba log masuk dengan segera, aplikasi tidak akan membiarkan anda melakukannya. Oleh sebab itu, ia akan menyatakan Kod 14. Ini berlaku kerana akaun anda sebenarnya masih tidak aktif. Untuk mengaktifkannya, anda perlu mengikuti pautan pengaktifan yang anda terima ke e-mel anda dari Disney Plus.

Setelah anda melakukannya, tidak akan ada masalah untuk masuk ke platform.

E-mel Pengesahan Tidak Diterima

Kadang-kadang, mungkin anda tidak menerima e-mel dengan pautan pengaktifan. Sekiranya demikian, perkara pertama yang perlu dilakukan adalah memeriksa folder spam dalam e-mel anda. Sekiranya ada, pindahkan ke peti masuk anda atau tandakan sebagai "Bukan Spam". Setelah anda melakukannya, buka e-mel dan klik pautan yang disediakan.

Sudah tentu, berhati-hati dengan penipuan pancingan data setiap masa. Untuk memastikan bahawa ia adalah e-mel asli dari Disney Plus, pastikan untuk memeriksa alamat e-mel pengirim. Sekiranya bahagian alamat e-mel selepas tanda @ berakhir dengan "disney.com" atau "disneyplus.com", Anda sudah siap. Jika tidak, hapus e-mel dan tunggu yang betul tiba.

Sekiranya anda tidak menemui e-mel pengaktifan di mana-mana folder e-mel anda, mungkin anda harus menunggu lebih lama sehingga ia tiba. Apabila terdapat gangguan pengguna atau anda menghadapi masalah dengan sambungan Internet anda, e-mel pengaktifan mungkin mengalami beberapa kelewatan. Sebaiknya tunggu sehingga satu jam atau lebih, sehingga tiba.

Sekiranya anda telah menunggu cukup lama dan e-mel masih belum muncul, mungkin ada sebab lain di sebalik ini. Semasa anda membuat akaun Disney Plus, mungkin anda tidak memasukkan alamat e-mel anda dengan betul. Sekiranya demikian, lebih baik melalui proses pendaftaran sekali lagi.

Sudah tentu, pastikan anda memasukkan alamat e-mel yang betul kali ini. Itu adalah langkah yang sangat penting, kerana anda akan menggunakannya sebagai nama pengguna anda untuk mengakses perkhidmatan Disney Plus.

Masalah selesai

Mudah-mudahan, anda berjaya mengatasi ralat Code 14. Berjaya masuk ke Disney Plus pasti akan menjamin hiburan tanpa henti selama ribuan jam. Terima kasih kepada sokongan berbilang peranti, anda dapat mengalirkan keseluruhan kisah Star Wars dari keselesaan rumah anda atau semasa dalam perjalanan.

Adakah nasihat dalam artikel ini membantu anda? Bolehkah anda menentukan masalah dengan log masuk anda? Sila kongsi pengalaman anda dengan Disney Plus di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found